Genkend Ptosis i disse kropsdele

Jakarta – Ptosis er en tilstand, der får det øvre øjenlåg til at falde og lukke øjeæblet. Dette kan forekomme i den ene del af øjet eller begge dele. I mere alvorlige tilstande kan ptosis gøre synet nedsat. Dette skyldes, at øjenlågene, der dækker pupillen, kan blokere eller reducere synet.

Ptosis kan ske for alle, fra fødslen (medfødt ptosis), det kan også forekomme på grund af stigende alder eller visse medicinske tilstande. Medfødt ptosis opstår normalt, fordi levator palpebrae-musklen, den muskel, der løfter øjenlågene, ikke er fuldt udviklet. I de fleste tilfælde vil denne tilstand løses af sig selv eller med medicinsk intervention.

Denne tilstand kan korrigeres ved at træne øjenmusklerne, der er faldet. En måde er at tvinge udsynet eller udvide pupillen i et par minutter. Gentag dette hver time. Bevægelsen tjener til gradvist at opbygge muskeltolerance.

Men hvis denne øvelse ikke giver resultater, kan ptosis overvindes gennem medicinsk handling i form af kirurgi. Målet er at stramme øjets levatormuskler. Gennem denne handling vil øjenlåget blive vendt tilbage til sin oprindelige position, så det ikke længere forstyrrer synet.

Hvad forårsager Ptosis påvirker øjenlågene?

Alle kan opleve ptosis i øjenlågene, men dette findes oftest hos ældre (ældre) på grund af den naturlige ældningsproces. For når vi bliver ældre, begynder disse muskler at strække sig og får øjenlågene til at falde.

Hovedårsagen til denne lidelse er den uudviklede levatormuskel, så øjnene kan ikke åbne ordentligt. Øjenlågsptose kan også være et tegn på visse medicinske tilstande, især dem, der påvirker området omkring øjet.

Nedhængende øjenlåg kan være forårsaget af sygdomme som slagtilfælde, hjernetumorer eller kræft i nerver eller muskler. Neurologiske lidelser, der påvirker øjets nerver eller muskler, kan forårsage ptosis. Andre sygdomme, der kan udløse dette problem, er tumorer omkring eller bag øjnene, diabetes og hævelse af øjenlågene, såsom styes eller styes.

Ptosis behandling

Behandling for mennesker med denne tilstand bestemmes af årsagen til ptosis. Det vil sige, at den medicinske intervention, der vil blive udført, er meget afhængig af den ting, der får øjenlågene til at falde.

(Læs også: 4 sportsbevægelser for sunde øjne )

Hvis årsagen til hængende øjenlåg er en nervelidelse, vil en operation for at genoptage øjenlågene normalt være en mulighed. I mellemtiden, hvis ptosis opstår som en bivirkning af visse sygdomme, er den tilgang, der tages, at behandle sygdommen først.

Hvis ptosis i øjet efterlades i årevis uden nogen handling, vil det sandsynligvis forårsage komplikationer. En type komplikation, der ofte opstår på grund af ptosis, er dovent øje, også kendt som amblyopi. Denne tilstand får øjnene til at opleve et fald i synsniveauet, fordi lysindgangen blokeres af øjenlågene. Som følge heraf vil nethinden også blive forstyrret.

Hvis denne tilstand med tiden bliver værre, bør du straks foretage en undersøgelse for at undgå andre problemer. Desuden formidle klager eller tidlige symptomer på denne lidelse til lægen kl . Få de bedste anbefalinger til behandling fra en betroet læge. Læge ind kan kontaktes via Video/taleopkald og Snak . Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store og Google Play!