Hævede tandkød, dette er et medicinsk lægemiddel til at overvinde det

"Hævet tandkød kan undgås ved at passe ordentligt på dine tænder. Men hvis symptomerne er opstået, er der flere typer medicin eller behandling, der kan gives for at lindre symptomerne. Men normalt vil tandlægen anbefale afskalning og rodhøvling for at sikre, at tandkødet kan vende tilbage til sundhed. "

, Jakarta – Tandkød er en meget vigtig del af oral sundhed. Tandkødet er lavet af hårdt lyserødt væv, der dækker kæbeknoglen. Dette væv er tykt, fibrøst og fyldt med blodkar.

Der er dog en tilstand, som er ret almindelig, nemlig hævede tandkød. Dette kan få tandkødet til at rage ud og forstyrre ens udseende. Hævelse af tandkødet starter normalt, når tandkødet møder tænderne. Dog kan tandkødet blive så hævet, at det begynder at skjule dele af tænderne. Hævede tandkød vises rødt i stedet for deres normale lyserøde farve.

Læs også: 4 Første håndtering, når tandkødet er hævet

Medicinske midler til hævede tandkød

Hvis dit tandkød er hævet i mere end to uger, bør du tale med din tandlæge. Tandlægen vil stille spørgsmål om, hvornår symptomerne startede, og hvor ofte de opstår. En fuldmundtandrøntgen kan være nødvendig. De vil også gerne vide, om du er gravid, eller om du for nylig har ændret din kost. Faktisk kan blodprøver også tages for at tjekke for infektion.

Afhængigt af årsagen til hævede tandkød, kan din tandlæge ordinere flere lægemidler mod hævede tandkød, såsom:

  • Mundskyl, som bruges til at forhindre tandkødsbetændelse og reducere plak.
  • Brug af visse tandpastaer.
  • Antibiotika, hvis hævede tandkød opstår på grund af en bakteriel infektion.

Men hvis du har et ekstremt tilfælde af tandkødsbetændelse, skal du muligvis opereres. En af de almindelige behandlingsmuligheder er skalering og rodhøvling. Dette er en procedure, hvor en tandlæge skraber sygt tandkød, tandplak og tandsten, eller tandsten, på tandrødderne for at lade det resterende tandkød heles.

Du kan også spørge tandlægen kl for hver tandklage, du har. Tandlæge i vil hjælpe dig og give den rigtige løsning til ethvert tandproblem, du oplever lige ved at passere igennem smartphone.

Læs også: Hævede tandkød hos børn, dette er det rigtige tidspunkt at gå til lægen

Forholdsregler

At tage skridt til at behandle hævede tandkød er en vigtig del af enhver tandpleje. Der er flere trin, der kan hjælpe med at forhindre hævelse eller lindre symptomer, herunder:

  • Børst regelmæssigt, mindst to gange dagligt eller efter hvert måltid.
  • Brug tandtråd eller tandtråd regelmæssigt.
  • Brug blide orale produkter, såsom tandpasta og mundskyl.
  • Undgå sukkerholdige drikke, da de kan forårsage en ophobning af bakterier i munden.
  • Undgå tobak, herunder at ryge eller tygge det.
  • Undgå alkohol og alkoholholdige mundskyl, da alkohol kan tørre ud og irritere dit tandkød.
  • Undgå skarpe fødevarer, såsom chips, frø og popcorn, som kan sætte sig fast i dine tænder og forårsage smerte.

Det er også vigtigt at bemærke, at disse råd kun er forebyggelse og ikke behandling. Hævede eller irriterede tandkød signalerer normalt et underliggende problem. Så ignorer ikke symptomer for at forhindre forværring af symptomer.

Læs også: Hævede gane, hvad forårsager det?

Nogle årsager til opsvulmet tandkød

Følgende er nogle af de almindelige årsager til hævede tandkød:

Gingivitis (Gingivitis)

Gingivitis er en sygdom i tandkødet, der forårsager hævelse og irritation af tandkødet. Dette er en af ​​de mest almindelige tilstande, der forårsager hævede tandkød og vil sandsynligvis blive tjekket af en tandlæge først.

En person ved måske ikke, at de har tandkødsbetændelse og oplever kun mild smerte eller følsomhed. Faktisk er behandling meget vigtig. Uden behandling kan tandkødsbetændelse udvikle sig til en alvorlig infektion i tandkødet, kaldet paradentose eller paradentose.

Nogle andre symptomer, man skal være opmærksom på, som kan indikere paradentose, omfatter:

  • Dårlig smag i munden.
  • Meget dårlig dårlig ånde, der bliver hængende efter rengøring.
  • Følsomme tænder.
  • Tab af tænder.
  • Rødt og smertefuldt tandkød.
  • Smerter ved tygning.
  • Blødende tandkød.

Graviditet

Hævede tandkød kan også forekomme, når en person er gravid, selvom de har perfekt mundsundhed. Graviditet forårsager betydelige og hurtige hormonelle ændringer. Disse hormonelle ændringer kan i høj grad øge blodgennemstrømningen til tandkødet, hvilket får dem til at blive mere følsomme over for hævelse.

Infektion

Infektioner kan opstå i munden og forårsage problemer såsom hævelse af tandkødet. For eksempel kan kroniske infektioner som herpes føre til komplikationer, der forårsager hævede tandkød. Komplikationer fra en inficeret tand, såsom en byld, kan også forårsage hævelse, især i et område af tandkødet.

Reference:
Healthline. Tilgået 2021. Hævede tandkød.
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Gingivitis.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2021. Hævede tandkød.