Dette er processen med at danne tvillinger

, Jakarta - Har du nogensinde spekuleret på, hvordan tvillinger kan dannes? Hvad er forskellen mellem singletongraviditet og tvillingegraviditet? For at besvare denne nysgerrighed er det vigtigt at vide, hvordan processen med tvillingegraviditet opstår. Faktisk ikke meget anderledes, graviditet opstår på grund af befrugtning af ægget.

Imidlertid vil de processer, der opstår under undfangelsen, være anderledes i en singletonsgraviditet med tvillingegraviditeter eller mere. Forskellen i befrugtningsprocessen afhænger også af typen af ​​tvillingegraviditet. Tidligere, vær opmærksom på, er der to typer tvillinger, nemlig enæggede tvillinger (enæggede) og ikke-enæggede tvillinger (tveæggede). Begge typer gennemgår forskellige processer under befrugtningsprocessen.

Læs også:Kan gravid med tvillinger ske for alle?

At kende de understøttende faktorer og processen ved tvillingegraviditet

Der er flere faktorer, der kan understøtte forekomsten af ​​flerfoldsgraviditet. Faktisk kan dette ske for alle kvinder, men der er ting, der siges at øge chancerne for at blive gravide tvillinger, herunder:

  • Alder, kvinder, der er ældre (over 35 år) har et større potentiale for at føde tvillinger. Dette skyldes, at kvinder i den alder har en tendens til at frigive mere end én ægfollikel under den fertile periode (ægløsning).
  • Arvelige faktorer, en undersøgelse viste, at moderens genotype spiller en vigtigere rolle på grund af arvelig dobbeltægløsning, så tvillingers mor er mere tilbøjelige til at føde tvillinger.
  • IVF metode eller in vitro fertilisering (IVF). Dette skyldes, at en kvindes livmoder via IVF-metoden implanteres med mere end et embryo, og derved øges chancerne for flerfoldsgraviditet.
  • Graviditetshistorie, kvinder, der har oplevet flere graviditeter, siges at være mere tilbøjelige til at føde tvillinger.

Læs også: 6 ting du bør vide om tvillingegraviditet

Processen med dannelse af tvillinger

Enæggede tvillinger og ikke-identiske tvillinger har forskellige processer. Hos enæggede tvillinger kommer børn fra ét æg, som befrugtes af én sædcelle. Det befrugtede æg vil derefter dele sig i to eller flere, hvilket resulterer i to fostre, der har de samme egenskaber, lige fra DNA, blodtype og fysiske egenskaber (såsom ansigt, køn, hudfarve, hårfarve og øjenfarve).

En mere detaljeret proces er som følger:

  • Under befrugtningen befrugtes et modent æg af en sædcelle, der danner en zygote, så vil zygoten dele sig.
  • Hvis delingen af ​​zygoten sker i begyndelsen af ​​befrugtningen, hvilket er 1-3 dage efter befrugtningen, så er embryonet (det fremtidige barn i livmoderen) normalt i samme moderkage, men har en anden fostersæk.
  • Hvis delingen sker 14 dage efter befrugtningen, så klistrer embryonerne sandsynligvis sammen (sammenføjede tvillinger).

Læs også: Tegn på gravid mor med tvillinger

Hvorimod børn hos ikke-identiske tvillinger kommer fra to æg, så de har en tendens til at have forskellige egenskaber. Disse tvillinger kan have forskellige køn, ansigter, blodtyper og andre fysiske egenskaber. Derfor vil ikke-identiske tvillinger ligne brødre.

En mere detaljeret proces er som følger:

  • Under befrugtningen befrugtes to modne æg af to forskellige sædceller.
  • Fordi de har to forskellige æg og sædceller, har hver sin fostersæk og moderkage. Så tvillinger er ikke identiske såvel som to befrugtningsprocesser, der forekommer i en graviditet.

Stadig nysgerrig efter processen med at danne tvillinger og har et ønske om at få tvillinger? Prøv at tale med lægen i appen lige. Du kan nemt kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent Ansøgning i App Store og Google Play nu!

Reference:
NHS. Tilgået 2020. Gravid med tvillinger.
Bedre sundhed. Tilgået 2020. Tvillinger - identiske og broderlige.