Anerkend psykosomatiske lidelser, når tanker udløser fysisk sygdom

, Jakarta - Indtil videre er der mindst to typer sygdomme, der er almindeligt kendte, nemlig virale og bakterielle infektioner. Men vidste du, det viser sig, at fysisk sygdom også kan opstå på grund af stress, du ved. Denne tilstand er kendt som psykosomatisk. Hvad er det?

Psykosomatiske lidelser er tilstande, der generelt opstår på grund af stress. Denne sygdom involverer sind og krop og fører til udseendet af fysiske lidelser. Psykosomatiske lidelser får sindet til at påvirke kroppen, og til sidst forårsager sygdommen at dukke op eller sygdommen bliver værre.

Med andre ord bruges psykosomatiske lidelser til at beskrive fysiske klager, der bliver mere alvorlige på grund af psykologiske eller mentale faktorer, såsom stress, depression eller angst.

Set fra psykologiens perspektiv er udtrykket psykosomatisk en sygdom eller lidelse, der forårsager fysisk smerte. Denne tilstand kan også forårsage problemer med kroppens funktioner.

Overraskende nok er der dog normalt ingen problemer eller abnormiteter ved fysisk undersøgelse. Selv en røntgen- eller blodprøve vil ikke kunne finde årsagen til de fysiske smerter.

Læs også: Her er forskellen mellem panik-, mani- og psykosesymptomer

Er det rigtigt, at sindet kan påvirke kroppen og udløse fysisk sygdom? Svaret er ja. Faktisk kan en persons tanker forårsage symptomer eller fysiske ændringer i hans krop. En simpel beskrivelse af denne tilstand er, at når en person føler sig meget bange og deprimeret, kan han opleve symptomer som koldsved, hurtig puls, kvalme til opkastning, hovedpine, mavesmerter og muskelsmerter. Disse tilstande omtales derefter som fysisk sygdom på grund af sindet.

Fysiske forandringer på grund af psykosomatiske lidelser opstår på grund af øget elektrisk aktivitet eller nerveimpulser fra hjernen i hele kroppen. Denne tilstand er også relateret til frigivelsen af ​​adrenalin i blodet, hvilket forårsager symptomer på fysisk sygdom. Selvom årsagen ikke er klart kendt, menes nerveimpulser at være en af ​​årsagerne til fremkomsten af ​​fysiske symptomer på grund af en sindstilstand.

Sygdomme, der kan opstå på grund af psykosomatik

Sygdomme, der opstår på grund af psykosomatiske lidelser, vil ikke blive fundet eller opdaget fysisk. Sygdommens symptomer er dog tydelige og kan være meget forstyrrende. Som allerede forklaret er dette relateret til mentale tilstande eller sindfaktorer, der påvirker kroppen.

Selvom sygdommen forårsaget af psykosomatiske lidelser ikke klart kan påvises, kan symptomerne, der opstår på grund af denne tilstand, faktisk forværre visse sygdomme. Der er flere typer sygdomme, der kan forværres af psykiske lidelser, såsom mavesygdomme, forhøjet blodtryk, diabetes eller psoriasis. Disse sygdomme kan gentage sig eller blive værre på grund af stress eller psykiske problemer.

Læs også: Forældres psykiske tilstande kan påvirke børns helbred

Hvis du føler, at du oplever denne tilstand, skal du straks foretage en undersøgelse på hospitalet. Faktisk kan lægehjælp og behandling være nødvendig for at få mennesker med psykosomatiske lidelser til at føle sig bedre. Der er flere behandlingsmetoder, der kan bruges til at behandle denne tilstand, lige fra psykoterapi, afspændings- eller meditationsøvelser, akupunktur, hypnoterapi, fysioterapi, el-terapi og indtagelse af visse lægemidler.

Læs også: Hyppige besøg på stranden er godt for mental sundhed, her er forklaringen

Stadig nysgerrig efter psykosomatiske lidelser, og hvad er deres virkninger på helbredet? Spørg lægen i appen lige. Du kan nemt kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak . Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Læge ind kan kontaktes når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent appen er nu på App Store og Google Play!