Undgå ørelys, dette er den rigtige måde at rense ører på

, Jakarta – Øret er et af de vigtige organer i kroppen, der ikke kun fungerer til at høre lyd, men også spiller en rolle i balance og kropsstilling. Derfor er det nødvendigt at rense ørerne regelmæssigt for at holde dem i funktion.

Ørelys er en metode til at rense ørerne på, som nogle mennesker stadig gør for at behandle tilstoppede ører eller ørepine. Denne metode har dog vist sig at være ineffektiv, usikker og endda skadelig for øresundheden hos den person, der gør det. Her er anmeldelsen.

Læs også: 6 måder at bevare øresundheden på

Hvad er ørelys?

Ørelys er en teknik til at rense øret ved at bruge et hult, konisk, tændt lys, der sættes ind i øregangen. Disse stearinlys er omkring 25 centimeter lange og er lavet af klud gennemvædet i voks eller en blanding af stoffer, som normalt er paraffin og bivoks.

Nogen der vil gøre ørelys skal ligge på siden. Derefter indsættes den koniske side af stearinlyset i øret, hvorefter den anden side brændes. Normalt varer denne behandling i 10-20 minutter. Derefter slukkes stearinlyset, og keglen af ​​voks, der normalt indeholder voks, fjernes fra øret.

Ud over at rense ørerne, ørelys Det hævdes også at kunne helbrede forskellige øresundhedsproblemer. Udøver ørelys argumenterer for, at øret er en åben kanal, og denne teknik kan rense denne kanal og derved gøre øret renere.

Det viser forskning dog ørelys Det er ikke effektivt til at fjerne ørevoks, og det er heller ikke en kraftfuld behandling for andre helbredstilstande. Faktisk kan teknikken skubbe ørevoks dybere ind i øregangen.

Fare for ørelys

Ikke alene er den ineffektiv til at rense ører, denne ene behandling er faktisk farlig og kan forårsage forskellige øreproblemer. Derfor, før du prøver det, skal du først kende faren ørelys følge:

  • Skubber ørevoks meget dybere

I stedet for at få ørevoks til at klæbe til voksen, kan indføring af voks i øret faktisk skubbe ørevoksen længere ned og gøre voksen fast.

  • Risiko for forbrænding

Afhængigt af temperaturen kan varm voks, der kommer i kontakt med hænder og andre områder af kroppen, muligvis ikke forårsage et problem. Ansigtet og ørerne er dog meget følsomme.

Når dråber fra varm voks falder ned på dit ansigt eller hovedbund, kan det efterlade dig med en smertefuld forbrænding. Nogle gange er det ikke nok at bære et skjold eller ansigtsbeklædning til at beskytte, og voks kan stadig dryppe ind i din øregang.

  • At lave ørepropper

Når stearinlyset er tændt, kan voksflager eller dråber forblive i øret. Dette gør tilstanden af ​​det blokerede øre endnu værre. Nogle mennesker har virkelig dårlige ørepine efter at have gjort det ørelys .

  • Skade trommehinden

Hvis voksen skubbes for langt, eller der drypper varm voks ind i øret, kan det beskadige trommehinden og få dig til at få alvorlige høreproblemer. Derfor er det ikke en god måde at rense øret på at indsætte et fremmedlegeme såsom voks i øret.

Sådan rengøres ører korrekt

Faktisk virker ørevoks som et smøremiddel til øregangen og har antibakterielle egenskaber. Folk, der mangler ørevoks, oplever ofte tørre og kløende ører.

Ørevoks kan komme ud af sig selv fra øregangen, når du laver bevægelser som at tygge eller synke. Når den først er i øregangen, vil ørevoksen tørre ud og skalle.

Læs også: 5 fakta om ørevoks

Ørevoks kan dog også samle sig i øregangen og forstyrre hørelsen. Nå, den rigtige måde at rense dette overskydende ørevoks på er:

  • Blødgør snavs

dryppe babyolie , glycerin eller hydrogenperoxid for at blødgøre ørevoks. Det kan du gøre igen og igen, og afføringen bliver normalt blød inden for 48 timer.

  • Brug varmt vand

Når voksen er blødgjort, brug varmt vand til at rense den ved at sprøjte den ind i øret. Når du er færdig, skal du vippe hovedet til siden for at lade vandet komme ud.

  • Tørre ører

Tør derefter dit ydre øre med et håndklæde eller håndtørrer.

Nå, det er sådan man renser ørerne ordentligt. Du skal muligvis gentage ovenstående trin flere gange, indtil den overskydende ørevoks kommer ud.

Læs også: Årsager til rengøring af tør ørevoks skal gå til ØNH

Har du øreproblemer, kan du tale med din ØNH-læge gennem appen . Metoden, Hent første ansøgning og du kan tale med lægen via Video/taleopkald og Snak .

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2020. Er ørelys en sikker måde at fjerne ørevoks på?.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2020. Er ørelys sikkert eller effektivt?
Signia hørelse. Tilgået 2020. Er ørelys sikre at bruge?.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Ørevoksblokering