Hvad er årsagerne til hundelopper?

, Jakarta – Loppeangreb rammer ofte kæledyr, herunder hunde. Du skal vide, en hunloppe kan producere op til 5-7 æg om dagen, og æggene vil klækkes om 2 til 3 uger. Loppelarver kan spise og kravle i op til 2 uger i et fugtigt miljø og derefter bygge en kokon til at vokse op. Med den rigtige temperatur har fulddannede lus potentialet til at overleve i deres æg i op til 10 dage.

Spyt produceret af lopper kan få en hund til at blive meget kløende. Hvis de ikke fjernes med det samme, kan flåter forårsage en sekundær bakteriel infektion og kan udløse en alvorlig hudreaktion. Så hvad er årsagerne til udseendet af lopper på hunde? For at du er mere opmærksom, overvej følgende forklaring!

Læs også: Dette er forskellen mellem katte- og hundelopper

Årsager til lopper hos hunde

Lopper vil ikke kun gøre din hund utilpas, denne ene skadedyr kan være årsagen til bændelorm (hvis lopper indtages), flåtbåren tyfus og dermatitis. Her er en række årsager til forekomsten af ​​lopper på hunde, som du skal være opmærksom på:

1. Lus fra Græsset i Værftet

Lopper flytter nemt fra hund eller miljø til andre hunde for at få det foder, de har brug for. Selvom du føler, at din hund er det eneste kæledyr i din have, kan lopper komme fra andre hunde i parken/dagplejen.

2. Plejested

En anden almindelig årsag er den hundepleje, kennel eller daginstitution, du besøger. Selvom sådanne faciliteter er meget omhyggelige med at forhindre lopper, er der risiko for loppeoverførsel.

3. Gæst

Venner, familie, naboer og arbejdere, der har været i dit hjem, kan også bære lopper. Især hvis de har hund derhjemme, arbejder i kontakt med dyr eller arbejder i et udendørs område. Personen kan dog utilsigtet have tilladt lopper at inficere din hund.

4. Du er alene

Beklager at dele denne nyhed, men du kan være den, der spreder lopper på dit kæledyr. Du eller din familie derhjemme er de personer, der har mest kontakt med din elskede hund. Så chancerne er, at du eller andre familiemedlemmer bærer lopper udefra og overfører lopper til din elskede hund.

Læs også: Det er de hundekropsdele, der er modtagelige for lopper

Loppebehandling på hunde

Det er ikke nemt at komme af med lopper på hunde. Så det første du kan gøre er at besøge dyrlægen for at få loppemedicin. Normalt vil din dyrlæge anbefale følgende for at slippe af med lopper:

  1. Anti-lus shampoo opskrift. Særlige shampoo kan dræbe lopper, der lander på hundens krop. Efter shampooen er skyllet, vil der normalt falde en masse lopper fra hundens krop. Effekten af ​​shampoo aftager dog som regel hurtigt, så den skal kombineres med andre behandlinger.
  2. Loppedråber. Disse dråber kan tage et par timer eller endda tre dage at sprede sig godt nok til at dræbe lopper.
  3. Oral eller injicerbar medicin til at udrydde lus og kontrollere hudirritation og lindre kløe.
  4. Læs også: 4 effektive måder at forebygge hundelopper på

Hold altid din dyrlæge orienteret om udviklingen inden for loppebehandling. Kontakt dyrlægen via appen hvis du er bekymret over de potentielle bivirkninger af medicin, væsker eller andre behandlinger. Ingen grund til at forlade huset, du kan ringe til dyrlægen, når du har brug for det.

Reference:
Wag Walking. Tilgået i 2021. Lopper hos hunde.
WebMD Kæledyr. Tilgået i 2021. Hundeflåter og lopper.