Gennemborede negle, dette er førstehjælp til at overvinde stivkrampe

Jakarta – Vær forsigtig i enhver aktivitet, du skal udføre, for at undgå farlige risici, såsom at blive stukket af negle. En person, der er gennemboret af et søm, risikerer at udvikle stivkrampe, især hvis neglen er rusten.

Stivkrampe er en tilstand af skade på nervesystemet forårsaget af toksiner produceret af bakterier Clostridium tetani. Ikke kun negle, der forårsager stivkrampe, bakterier Clostridium tetani kan leve af jord og rustne genstande. Af denne grund er brugen af ​​fodtøj i daglige aktiviteter meget nødvendig.

Læs også: Vær forsigtig, det er komplikationer, der kan opstå på grund af stivkrampe

Clostridium tetani kan komme ind i kroppen gennem sår. Når de kommer ind i huden, frigiver disse bakterier toksiner, der forstyrrer dit helbred. Giften spredes fra rygmarven til hjernen. Det er det, der får en person, der har stivkrampe, til at opleve kramper, og den mest alvorlige er døden.

Det er bedre at forebygge stivkrampe, såsom at bære fodtøj og udføre aktiviteter med forsigtighed. Trafikulykker, der opstår, kan også få en person til at opleve stivkrampe på grund af stivkrampefremkaldende bakterier, der kan leve i støv.

Derudover bakterier Clostridium tetani kan leve af animalsk affald. Så det er bedre for dem af jer, der har kæledyr, at passe på deres helbred og dyrekroppe, så du undgår smitte. Dyrebid kan også få dig til at få stivkrampe.

Læs også: Årsager til at stivkrampe kan være dødelig, hvis den ikke behandles ordentligt

Men hvad med førstehjælp til en, der er gennemboret af et søm for ikke at blive smittet med bakterier? Clostridium tetani? Sådan kan du udføre førstehjælp:

1. Bevar roen

Det er bedst at bevare roen og ikke gå i panik. Hvil straks og prøv at få neglen gennemboret højere end hjertet. Dette kan undgå blødning, der opstår.

2. Fjern den gennemborede søm

Det næste trin kan du fjerne den gennemborede negl. Gør det langsomt, så såret ikke bliver værre. Hvis du stadig har mulighed for at vaske hænder, bør du vaske hænder først. Du kan også bruge et sterilt materiale såsom gaze, når du fjerner en gennemboret negl for at undgå infektion.

3. Stop med at bløde

Hvis der er kraftig blødning, skal du stoppe blødningen først. Brug et sterilt materiale eller gaze for at stoppe blødningen. Sørg for, at blødningen er stoppet.

Læs også: Dette er risikoen for en låst kæbe eller låsekæbe på grund af stivkrampe

4. Vask af såret

Efter blødningen stopper, vask såret under rindende vand. Vask såret i 15 minutter. Dette er for at rense såret for snavs og bakterier knyttet til såret.

5. Antiseptisk eller antibiotika

Efter vask af såret skal du tørre såret og anvende antiseptisk medicin. Faktisk har antiseptiske lægemidler mange fordele til at rense sår og hæmme væksten af ​​mikroorganismer fra de bakterier, der forårsager stivkrampe. Du kan også bruge antibiotika som førstehjælp til behandling af sår forårsaget af neglestik. Antibiotika reducerer risikoen for at udvikle de bakterier, der forårsager stivkrampe.

6. Lukning af såret

Efter at være blevet behandlet med antiseptika og antibiotika, bør du dække såret med en ren gaze. Dette gøres for at holde såret rent. Det skal bemærkes, at gazen, der bruges til at dække såret, skal skiftes regelmæssigt, især når det er vådt, så udviklingen af ​​bakterier ikke vil forekomme.

Efter at have udført førstehjælp, gør det aldrig ondt at besøge en læge for at bekræfte sårets tilstand. At få en stivkrampevaccine kan også være en måde at forebygge stivkrampe på. Kom nu, brug appen at spørge lægen direkte om stivkrampe. Hent Ansøgning via App Store eller Google Play!