Søvnbesvær kan skyldes hormonforstyrrelser

, Jakarta – Har du ofte søvnbesvær eller søvnløshed om natten? Der er mange faktorer, der kan være årsagen. En af dem er hormonforstyrrelser, netop når melatoninhormonniveauet i kroppen falder. Melatonin er et hormon i kroppen, der forekommer naturligt, men som produceres i begrænsede mængder.

Hormonet melatonin udskilles af pinealkirtlen, som er placeret i midten af ​​hjernen. Om natten produceres dette hormon for at regulere en persons søvncyklus. Startende fra fremkomsten af ​​døsighed, søvn, indtil vågner fra søvn. Med alderen vil produktionen af ​​hormonet melatonin i kroppen naturligt falde.

Læs også: Skal vide, 6 sygdomme forårsaget af hormonforstyrrelser

Der er dog flere andre forhold, der kan udløse en forstyrrelse i produktionen af ​​dette hormon, som så får en person til at få svært ved at sove. Det er derfor, du skal opretholde en sund livsstil hver dag, tal med din læge på appen hvis du oplever helbredsproblemer, og lav jævnligt helbredstjek derhjemme som også kan bestilles gennem applikationen .

Hvad sker der med kroppen, når hormonforstyrrelser opstår?

Fordi det produceres naturligt i kroppen, når hormonet melatonin er i overskud eller mangel, vil der være dårlige konsekvenser, der kan opstå. Overskydende melatoninhormon kan forårsage leversygdomme, træthed, desorientering, psykotiske tanker og adfærd, døsighed, taleforstyrrelser, rysten, hovedpine og svimmelhed.

I mellemtiden, når der er en mangel på hormonet melatonin, kan du opleve søvnløshed, dårlig søvn, forstørret prostata, depression, træthed, uregelmæssige menstruationscyklusser, angst, højt kolesteroltal, hypertension og hjerterytmeforstyrrelser. Ikke kun det, ifølge resultaterne af en ny undersøgelse offentliggjort af Journal of American Medical Association , kan en mangel på hormonet melatonin øge risikoen for diabetes.

Læs også: På grund af hormonelle abnormiteter er disse 10 komplikationer af akromegali

I den 10-årige undersøgelse målte forskere melatoninniveauer i urinen hos 740 kvinder. Hos kvinder, der oplever en mangel på hormonet melatonin, har risikoen for at udvikle type 2-diabetes tendens til at være højere sammenlignet med dem, der har normale melatoninniveauer. Dette er uafhængigt af andre faktorer, der kan øge risikoen for diabetes, såsom BMI, rygning og familiehistorie.

Madkilder til melatonin til at overvinde hormonforstyrrelser

Der er flere fødekilder til naturlig melatonin, som kan indtages for at overvinde og opretholde normale hormonniveauer, nemlig:

1. Kirsebær

Kirsebær er en frugt, der indeholder naturligt melatonin, som er ret højt. Regelmæssig indtagelse af denne frugt, ledsaget af anvendelsen af ​​en sund livsstil, kan hjælpe med at genoprette en afslappende søvn hos søvnløse.

2. Banan

Indholdet af kalium og magnesium i bananer kan hjælpe med at slappe af kroppens muskler. Når kroppens muskler er afslappet, vil du sove mere roligt. Ikke nok med det, så indeholder bananer også aminosyren L-tryptophan, et stof, der kan stimulere produktionen af ​​5-HTP i hjernen, som så vil blive omdannet til serotonin og melatonin naturligt.

3. Varm mælk

Effektiviteten af ​​at drikke varm mælk for at overvinde søvnløshed kan have været ret populær. Ja, varm mælk kan hjælpe med at øge produktionen af ​​5 HTP i hjernen, som igen vil producere melatonin i kroppen.

Læs også: Hormonelle ændringer hos kvinder, der udløser vaginitis

4. Mandler

Mandler indeholder magnesium, som kroppen har brug for for at få kvalitetssøvn. Når indtaget af magnesium i kroppen er for lavt, kan en person have svært ved at sove.

5. Valnødder

Valnødder er en naturlig kilde til tryptofan, en aminosyre, der hjælper kroppen med at producere serotonin og melatonin.

6. Grønne Grøntsager

Grønne bladgrøntsager, såsom grønkål, spinat og collard greens, er rige på calcium, som hjælper hjernen med at bruge tryptofan til at producere melatonin.

Reference:
Forebyggelse. Besøgt 2019. Hvorfor du ikke kan sove.
WebMD. Hentet i 2019. Hvad er melatonin?
Natursamfundet. Fået adgang i 2019. 8 fødevarer til naturligt at øge melatonin for bedre søvn.