Kend ins og outs af knæluksation

, Jakarta – Knæluksation er en traumatisk skade karakteriseret ved en høj frekvens af vaskulær skade. Knæluksationer opstår, når de tre knogler i knæet falder ud af plads og ikke justeres korrekt. Ofte opstår en knæluksation, når en traumatisk hændelse skubber knoglerne i knæleddet ud af plads med stor kraft. Dette er en nødsituation og meget smertefuldt.

Hvis knæet er forskudt, kan lårbenet og skinnebenet være helt eller delvist forskudt. Et forstuvet knæ er forskelligt fra en forstuvet knæskal. Når et knæ er forstuvet, er det muligt, at andre områder, der støder op til knæet, er beskadiget på samme tid. Til det skal du straks få behandling af en læge.

Læs også: 5 Leddislokation Medicinsk behandling

Symptomer på knæluksation

Hvordan ved du, om du har en knæluksation? Dens egenskaber er som følger:

  • Forårsager stærke smerter i knæet.
  • Ser ubalanceret ud.
  • Knæet vil hæve på grund af væsken i knæet og være smertefuldt ved enhver bevægelse.
  • Meget alvorlige symptomer omfatter tab af puls under knæet eller tab af følelse eller bevægelse under knæet.

Hvis det ikke er noget, du er født med (medfødt dislokation), opstår der en knæluksation som følge af alvorlige traumer som:

1. En bilulykke. Hvis knæet rammer en hård overflade, såsom et instrumentbræt, kan slagets kraft være stærk nok til at forskyde knæet.

2. Sportsskader. Dette er mindre almindeligt end bilulykker, men dit knæ kan rykke, hvis du kolliderer kraftigt med en anden spiller eller med jorden, når dit knæ er bøjet.

3. Fald hårdt. Dette kan være almindeligt hos skiløbere eller løbere, der mister kontrollen og falder på bøjede eller alt for bøjede knæ. Du kan endda forstuve, hvis dit knæ falder, efter at din fod ved et uheld kommer ind i et hul i jorden.

Læs også: Ledsmerter Ofte, prøv at tjekke gigtsymptomer

Knæluksation eller et forstuvet knæ kræver øjeblikkelig lægehjælp, hvis du oplever en af ​​følgende tilstande:

1. Alvorlig smerte eller hævelse efter en alvorlig skade (såsom en bilulykke).

2. Tydelig knædeformitet.

3. Følelsesløshed i fødderne.

4. Ingen puls i benene.

Yderligere information om knæluksationer kan rekvireres direkte på . Du kan spørge om alt, og en læge, der er ekspert på sit område, vil forsøge at give den bedste løsning. Hvordan, nok Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

Behandling af knæluksation

Disse skader bør ikke behandles derhjemme. Det bedste, der kan gøres, er at få lægebehandling så hurtigt som muligt. At placere is på det skadede område kan hjælpe med at kontrollere smerte og reducere hævelse. Den vigtigste behandling er dog at få lægen til at vurdere skaden og flytte eller returnere knæet på plads.

Læs også: 6 nemme trin til at forhindre dislokation

Afhængigt af tilstanden vil lægen udføre visse typer behandling, såsom:

1. Flytning

Lægen vil bringe underbenet tilbage til dets position eller en proces kaldet reduktion. Flytning er et vigtigt første skridt i at reparere beskadigede nerver, blodkar, ledbånd og andet knævæv. Flytning udføres normalt af akutlæger og ortopædlæger.

2. Kirurgi

Hvis en arteriel skade er bekræftet, er øjeblikkelig operation af en traume eller karkirurg nødvendig for at reparere det skadede kar og opretholde blodgennemstrømningen til benet.

3. Immobilisering

For at undgå yderligere skader og for at hjælpe tidlig heling, vil hele knæleddet blive holdt i en skinne eller startspærre. Dette vil forhindre knæet i at bøje og hjælpe vævene med at begynde at hele.

4. Rekonstruktionsdrift

Knæluksationer forårsager næsten altid alvorlige rifter og forstuvninger af ledbåndene og nogle gange brud på knæknoglerne. Når hævelsen er reduceret, kan knæet kræve rekonstruktionskirurgi for at genvinde funktionen. En knoglespecialist (ortopæd) er nødvendig for at behandle denne tilstand.

Reference:
Ortho kugler. Tilgået 2020. Knæluksation.
WebMD. Tilgået 2020. Knæluksation.
Emedicin Sundhed. Tilgået 2020. Dislokerede knæsymptomer, behandling, kirurgi og restitution.