Behøver at vide, dette er en behandling for at overvinde dysenteri

, Jakarta – At opleve diarré er meget ubehageligt. Du skal ofte frem og tilbage på toilettet for at gøre afføring, din krop bliver svag, og du risikerer at blive dehydreret. Men hvad hvis du har diarré ledsaget af blod eller slim? Denne tilstand kaldes dysenteri. Bare rolig, find ud af, hvordan du behandler dysenteri her.

At genkende dysenteri

Dysenteri er en betændelse i tarmene, der forårsager diarré med blod eller slim. Afføringen fra mennesker med dysenteri har en blød eller flydende tekstur. En person er i fare for at udvikle dysenteri, hvis de spiser mad eller drikke, der er forurenet med de bakterier, der forårsager det.

Læs også: Kan du lide snacks? Pas på dysenteri

Symptomer på dysenteri omfatter diarré med blod eller slim, feber, kvalme, opkastning og mavekramper. Tal med din læge med det samme, hvis dine symptomer forværres og tegn på dehydrering begynder at dukke op, såsom overdreven tørst, svimmelhed og hjertebanken.

Hvordan man behandler dysenteri

Behandling af dysenteri er tilpasset sværhedsgraden af ​​de symptomer, der opstår. Nogle syge skal indlægges i et par dage. Mens nogle andre behandles hjemme med fuldstændig hvile. Generelt kan følgende behandlinger udføres af mennesker med dysenteri:

  1. Forbrug af antibiotika

Dette lægemiddel gives for at dræbe de bakterier, der forårsager dysenteri. Antibiotika er effektive, når mængden af ​​medicin i kroppen holdes på et ensartet niveau, så du skal tage antibiotika som anvist af din læge.

Fortsæt antibiotikabehandlingen, indtil den forsvinder, selvom symptomerne forsvinder et par dage senere. Hvis du stopper antibiotika for tidligt, øges risikoen for en gentagelse af bakterieinfektionen.

Læs også: Bloody Child Poop, lille en får dysenteri?

  1. Amøbicide lægemidler

Ved dysenteri forårsaget af amøbe, stoffer amøbicid, som metronidazol og tinidazol kan bruges til at dræbe amøber og parasitter. I nogle tilfælde kan der også gives opfølgende medicin for at sikre, at alle parasitterne er helt væk.

  1. Erstat tabte kropsvæsker

Symptomer på dysenteri får patienter til at miste en masse kropsvæsker, såsom diarré og gentagne opkastninger. Denne tilstand overvindes ved at drikke mere vand eller ORS. Husk på, at ORS ikke kan helbrede dysenteri, fordi det kun hjælper med at forhindre dehydrering.

Du kan lave ORS med tre grundlæggende ingredienser, nemlig sukker, salt og vand. Bland de tre ingredienser i en beholder og drik flere gange om dagen, indtil situationen forbedres. For at være mere praktisk, køb emballeret ORS på det nærmeste apotek og opløs det i et glas vand.

Til babyer med dysenteri under seks måneder, giv eksklusiv amning for at forhindre, at diarré bliver værre. Det naturlige indhold af modermælk hæmmer væksten af ​​bakterier, der forårsager diarré. I meget alvorlige tilfælde kan din læge anbefale at placere en IV for at erstatte væsker og forhindre dehydrering.

  1. Livsstilsændring

Har til formål at reducere symptomer og forhindre, at tilstanden forværres. Her er nogle anbefalede livsstilsændringer for mennesker med dysenteri.

  • Meget hvile. Bør undgå at udføre anstrengende aktiviteter i nogen tid, indtil tilstanden er helt genoprettet.

  • Undgå at tilberede mad eller vand til andre mennesker. Årsagen er, at bakterierne stadig er i den syges krop op til 1-2 uger efter symptomerne viser sig. Hold desuden den mad og drikke, der indtages, inklusive de brugte spiseredskaber, rene.

  • Vær opmærksom på den type mad, der indtages. Patienter rådes til at indtage bløde fødevarer med højt proteinindhold og lavt fiberindhold. Undgå indtagelse af fødevarer, der er for krydrede, sure, olieholdige, fede og rå fødevarer. Undgå at indtage emballerede drikkevarer med brudte forseglinger, samt upasteuriseret mælk og mejeriprodukter.

  • Vask hænder med sæbe. Især når du spiser, laver mad, efter at have rørt ved dyr, efter at have gået på toilettet og før du rører dit ansigt.

  • Bortskaf bleerne i en lukket skraldespand, Hvis barnet bruger ble og er inficeret med bakterier, skal du rense bleskifteområdet med et desinfektionsmiddel. Vask derefter dine hænder med sæbe og varmt vand bagefter.

Læs også: 4 enkle måder at forebygge dysenteri

Det er dysenteribehandling, der kan gøres derhjemme. For at købe den medicin, du skal bruge, skal du bruge appen lige. Du behøver ikke besvære at forlade huset, bare bestil via applikationen , og din medicin vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Reference:
Healthline. Hentet 2020. Hvad er dysenteri, og hvordan behandles det?