Kend karakteristikaene ved graviditet uden kvalme

, Jakarta - Morgen kvalme eller kvalme og opkastning er dybest set et meget almindeligt træk ved graviditet. Selvom det tåler morgen”, morgenkvalme kan også forekomme om eftermiddagen, aftenen eller natten. I de fleste tilfælde opleves dette ene træk ved graviditeten af ​​mødre i det tidlige trimester af graviditeten.

At være gravid er dog ikke kun et spørgsmål om kvalme og opkastning. Årsagen er ifølge en undersøgelse i US National Library of Medicine National Institutes of Health, kun omkring 70-80 procent af gravide kvinder, der oplever kvalme og opkastning. Så hvad er ellers karakteristika ved graviditet, som du har brug for at vide?

Læs også: 5 regler for sikker sex under graviditet

Bortset fra kvalme og opkastning er disse de synlige tegn på graviditet

Startende fra humørsvingninger, oplever forstoppelse, til udseendet af acne, her er nogle tegn på graviditet, der kan ses, nemlig:

1. Humørændringer

Humørsvingninger er et ret almindeligt træk ved graviditet. Humør sving Dette sker på grund af hormonelle ændringer i kroppen hos gravide kvinder. For eksempel hormonerne østrogen og progesteron.

Ændringer i disse to hormoner sker normalt i de første par uger af graviditeten. Disse hormonelle forandringer påvirker hjernens nerveceller, så gravide kvinders humør nemt kan ændre sig.

Læs også: Forbered disse 3 ting før fødslen af ​​dit lille barn

2. Næseblod

Næseblod kan også være et tegn på graviditet, man skal passe på. ifølge National Health Service - Storbritannien (NHS UK), er næseblod under graviditet forårsaget af hormonelle ændringer. Forhøjede hormonniveauer i gravide kvinders krop kan gøre næsen mere hævet, tør og blødende.

Næseblod hos gravide kvinder kan vare fra et par sekunder til mere end 10 minutter. Derudover kan denne næseblod også være alvorlig eller mild. Det, du skal være opmærksom på, er at søge læge med det samme, hvis næseblødningen ikke stopper.

3. Hyppig vandladning

Hyppig vandladning er et andet graviditetssymptom, som gravide kvinder kan opleve. Denne tilstand opstår på grund af en stigning i graviditetshormoner eller graviditetshormoner humant choriongonadotropin under graviditeten. Det gør, at produktionen af ​​urin i den gravides krop øges, så blæren lettere bliver fyldt.

4. Følsom over for lugte

Stadig ifølge NHS UK, vil gravides lugtesans være mere følsom og følsom over for lugte. Denne tilstand kan have en indvirkning på starten af ​​kvalme ( morgen kvalme ).

Læs også: 6 tegn på fødsel, som du skal kende

5. Blod fra skeden

Udover de fire ovenstående ting er blødning fra skeden også et tegn på graviditet, som kan opleves af gravide. Denne vaginale blødning er også kendt som implantationsblødning. Implantationsblødning er forskellig fra menstruationsblødning.

Ved implantationsblødning er blodet, der kommer ud af skeden, normalt lys og brunt eller lyserødt. I mellemtiden er blødning under menstruation normalt tykkere og rød i farven.

6. Acne

Acne er et tegn på graviditet, som ofte overses. De fleste kvinder tror, ​​at acne er forårsaget af hudproblemer. Fordi du for eksempel sjældent vasker dit ansigt, renser du ikke resterne makeup , eller på grund af luftforurening. Faktisk kan graviditet i nogle tilfælde også udløse akne på grund af hormonelle ændringer i den gravides krop.

7. Spænd brysterne

Brystforandringer til at blive tættere, fastere og følsomme kan også være tegn på graviditet. Ændringer i brysterne er fysiske ændringer, der er almindelige i de tidlige uger af graviditeten.

8. Forstoppelse

Ikke få kvinder har mistanke om, at den forstoppelse, de oplever, blot er virkningen af ​​en usund kost. Et eksempel er det manglende fiberindtag i kroppen. Faktisk kan dette KAPITEL-problem være et tegn på graviditet.

Dette graviditetstræk opstår på grund af hormonelle ændringer, der gør musklerne i fordøjelseskanalen mere afslappede, og livmoderen bliver større og presser på tarmene.

Læs også: 7 Graviditetsøvelser for jævn levering

9. Metallisk smag i munden

Tilstedeværelsen af ​​en metallisk smag i munden kan også være et tidligt tegn på graviditet. Denne tilstand kan føles som om du har en bunke mønter i munden. Denne funktion af graviditeten opstår normalt i det tidlige trimester af graviditeten, når moderen spiser visse fødevarer eller tilfældigt i løbet af dagen.

10. Svimmel

Svimmelhed er en almindelig tilstand og kan indikere en række forskellige klager eller problemer i kroppen. Det viser sig dog, at kvinder, der er gravide, også ofte føler sig let svimmel. Denne tilstand kan udløses af et blodtryksfald tidligt i graviditeten, hvilket er normalt.

Det er nogle af tegnene på graviditet bortset fra kvalme og opkastning, som kommende mødre har brug for at kende. Nå, for mødre, der er gravide og ønsker at få tjekket deres livmoder, kan mødre tjekke sig selv på det valgte hospital. I forvejen lavede du en tid hos lægen i appen Så du skal ikke stå i kø, når du kommer på hospitalet. Praktisk, ikke?



Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Symptomer på graviditet: Hvad sker der først.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Mærkelige tidlige graviditetssymptomer: Hvad skal man vide
Healthline. Tilgået i 2021. Tidlige graviditetssymptomer
National Health Service - Storbritannien. Tilgået i 2021. Tegn og symptomer på graviditet
US National Library of Medicine National Institutes of Health. Tilgået 2021. Kvalme og opkastning ved graviditet - Hvad er nyt?