Kend de 4 typer hudinfektioner forårsaget af bakterier

, Jakarta - Du skal ikke undervurdere den kløe, du har oplevet i flere dage på huden. Kløe ledsaget af rødt udslæt kan være et symptom på en hudinfektion. Der er mange årsager til hudinfektioner, som du kan opleve, hvoraf den ene er forårsaget af bakterier. For det skal du kende typen af ​​hudinfektion forårsaget af bakterier, så du kan behandle den ordentligt.

Læs også : 5 risikofaktorer, der kan forårsage hudinfektioner

1. Koger

Selvfølgelig er mange bekendt med tilstanden af ​​bylder. Koger eller også kendt som furuncle Det er en hudinfektion forårsaget af bakterier. Der er flere dele af kroppen, der er meget modtagelige for sår, såsom ansigt, hals, armhuler, skuldre, balder og lår.

Generelt er bylder forårsaget af Stafylokokkbakterier som kan trænge ind gennem sår i huden og udvikle sig i hårsækkene. Sår er meget modtagelige for at blive oplevet af personer med diabetes, en person, der har lav immunitet, mangler ernæring og ikke holder huden ren.

Koger starter som hårde klumper på huden, der udvikler sig til røde og smertefulde. Denne tilstand vil yderligere svulme op og danne en lomme med pus i toppen. Besøg straks det nærmeste sygehus, når bylden giver feber, huden omkring bylden er rød, bylden ikke tørrer op i løbet af få dage, og flere andre bylder dukker op i nærheden.

2. Impetigo

Impetigo er en hudinfektion forårsaget af bakterier og er ret almindelig hos børn og spædbørn. Tilstanden med impetigo vil normalt fremstå som røde sår i ansigtet, især på næse og mund på barnet.

Sår kan være blærer, der kan briste og forårsage overførsel eller spredning af de bakterier, der forårsager impetigo. Nogle gange vil denne tilstand forårsage kløe og mild smerte. Bakterien vil give symptomer efter 4-10 dage på huden.

For at forhindre impetigo i at sprede sig til kroppen og forårsage overførsel, bør mødre regelmæssigt rense huden på børn, der har impetigo-sygdomme. Undgå at dele håndklæder eller tøj med nogen med impetigo for at stoppe transmissionen. Glem ikke at invitere dine børn til at vaske hænder regelmæssigt.

Læs også: 3 Sårbare hudinfektioner efter fødslen

3. Cellulitis

Denne tilstand er en hudinfektion forårsaget af bakterier Staphylococcus og Streptokokker . Ikke kun ældre, børn er også modtagelige for denne tilstand. Der er flere symptomer, som personer med cellulitis oplever, såsom rødme af den inficerede hud. Derudover vil huden også føles strammere. Smerter, hævelse og hud, der ser glattere ud, er andre symptomer på cellulitis.

Brug appen med det samme og spørg lægen direkte, om de cellulitissymptomer, du oplever, er ledsaget af kulderystelser, rysten, svimmelhed, muskelsmerter, til udseendet af en byld i det inficerede område. Der er flere tests, der skal udføres for at bekræfte tilstanden af ​​cellulitis, såsom blodprøver, dyrkningsprøver og også CT-scanninger for at opdage spredning til andre dele af kroppen.

4. Spedalskhed

Spedalskhed eller spedalskhed er en kronisk hudinfektion forårsaget af: Mycobacterium leprae . Disse bakterier kan overføres fra syge til andre gennem stænk af spyt, når de hoster eller nyser i længere tid. Selvom smitsom, men transmissionen er ikke let.

Spedalskhed er en sygdom, der udvikler sig meget langsomt. Tidlige symptomer kan ses efter 20-30 år efter, at bakterier har udviklet sig i kroppen. Normalt vil symptomerne kunne mærkes ved følelsesløshed i huden, fortykkede læsioner på huden, muskelsvaghed, tab af øjenvipper og øjenbryn, tørre øjne og hyppige næseblod.

Læs også: Hjemmebehandlinger til behandling af mindre hudinfektioner

Behandling kan udføres i henhold til typen af ​​hudinfektion. Hudinfektioner forårsaget af bakterier vil dog generelt blive behandlet med antibiotika. Derudover, glem ikke at holde din krop og hud ren, så denne tilstand kan blive bedre snart.

Reference:
Centre for Disease Control and Prevention. Tilgået 2020. Hansens sygdom (spedalskhed).
Healthline. Hentet 2020. Alt hvad du behøver at vide om cellulitis.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Impetigo.
WebMD. Tilgået 2020. Koger.