Kend 4 faktorer, der øger udseendet af Chalazion

, Jakarta - Har du nogensinde hørt om chalazion? Denne sygdom opstår, når små kirtler i øjet udvikler væskeopbygning og danner klumper. Disse kirtler, kaldet meibomske kirtler, er placeret på den indre overflade af øjenlågene. Denne kirtel er ansvarlig for at producere væske, som derefter blandes med tårer, som tjener til at beskytte og fugte øjnene.

En chalazion begynder, når en meibomisk kirtel bliver blokeret, som derefter udvikler sig til en klump. Denne tilstand kan opleves af enhver. Der er dog flere faktorer, der kan øge risikoen, nemlig:

  1. Visse hudsygdomme, såsom rosacea eller seborrheisk dermatitis.

  2. Blefaritis, som er betændelse i øjenlågskanten.

  3. Diabetes.

  4. Har haft chalazion før.

Læs også: Din lille har en chalazion, er det farligt?

Irriterende symptomer

De knopper, der dannes i tilfælde af en chalazion, kan vises på det nederste øjenlåg, eller endda begge øjne. Klumperne er normalt små, omkring 2-8 millimeter i diameter. Nogle gange kan antallet af klumper, der vokser på øjenlågene, være mere end én, så øjenlågene ser ujævnt hævede ud. Denne tilstand er kendt som en chalazion.

Ud over klumper er andre symptomer, der også kan ledsage:

  • Øjenlåg svulmer.

  • Føler sig fastlåst eller utilpas.

  • Huden omkring øjenlågene er rød.

  • Våde øjne.

  • Mild smerte eller irritation.

  • En klump, der er stor nok, kan lægge pres på øjeæblet og forårsage sløret syn.

Hvis du oplever nogen af ​​disse symptomer, skal du ikke tøve med at diskutere dem med din læge, så behandlingen kan udføres så hurtigt som muligt. Nu kan diskussioner med den specialist, du ønsker, også foretages på appen , du ved. Gennem funktioner Tal med en læge , kan du tale om dine symptomer direkte igennem Snak eller Stemme/videoopkald .

Selvom det sjældent forårsager komplikationer, hvis væsken i klumpen bliver inficeret og spredes gennem øjenlåget og det omgivende væv, kan denne tilstand føre til orbital cellulitis. Denne tilstand medfører, at øjenlågene bliver røde og meget hævede, så den ramte ikke kan åbne øjnene, føler stærke smerter og har feber.

Læs også: Begge angriber øjet, dette er forskellen mellem en stye og en chalazion

Kan behandles med hjemmebehandlinger

Chalazions kræver sjældent særlig medicinsk behandling. De fleste mennesker med chalazion kommer sig uden behandling inden for 2-6 måneder. Der er flere trin, der kan tages for at hjælpe helingsprocessen af ​​en chalazion, nemlig:

  • Varme kompresser. Brug en flannelklud eller et lille håndklæde, der er blevet gennemblødt i varmt vand, og påfør derefter en blid komprimering på øjenlågene i 5-10 minutter. Udfør regelmæssige kompresser 3-4 gange om dagen. Varme og et lille tryk på klumpen kan mindske klumpen i øjenlåget og fugte klumpens overflade.

  • Blid massage. Lav en blid massage på klumpen efter en varm kompres. Dette trin udføres for at fjerne væsken fra klumpen. Sørg for, at dine hænder er rene, før du foretager massagen, eller brug en vatpind.

  • Rens øjenlågene mindst to gange om dagen for at fjerne olie og døde hudceller, der får væske til at samle sig i knopperne.

Hvis klumpen ikke forsvinder med hjemmebehandlinger, kan din læge anbefale en mindre operation. Denne chalazion kirurgi procedure udføres under anæstesi, normalt lokalbedøvelse. Efter øjenlåget er følelsesløst, vil øjenlægen lave et lille snit på overfladen af ​​klumpen for at dræne væsken. Lægen vil ordinere øjendråber eller salve indeholdende antibiotika til brug i den postoperative helingsperiode.

Læs også: Oplever en chalazion, her er, hvordan du behandler den

Nå, du kan indløse lægens recept gennem applikationen , du ved. Bare tag et billede og upload din recept i appen, og bestil medicinen. Når som helst og hvor som helst, vil din medicin blive leveret til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!