Vil du give vand til babyer 0-6 måneder? Dette er Faren

Jakarta - I begyndelsen af ​​deres liv skal babyer udelukkende ammes. For mødre, der har problemer med amning, kan modermælkserstatning være et alternativt valg. I overensstemmelse med lægens tilladelse naturligvis. Modermælk er den eneste kilde til fødeindtagelse, der kan gives. Selvom det har et utal af gode fordele og er hovedkilden til indtagelse for babyer, kan det ikke gives skødesløst, fordi fordøjelsessystemet ikke er perfekt.

Derudover indeholder modermælk også mere end 80 procent vand, som er i stand til at dække babyers væskebehov. Så kan jeg give vand som en ledsagerdrink? Svaret er nej. Årsagen er, at vand kan forstyrre barnets krops evne til at optage næringsstoffer i modermælken. Ikke nok med det, så kan vand få babyens mave til at føles oppustet og udløse andre sundhedsproblemer. Her er en række farer ved vand hos babyer, du skal være opmærksom på:

Læs også: Kokosolie kan overvinde bleudslæt, her er forklaringen

1. Oplever vandforgiftning (vandforgiftning)

Faren for vand i den første baby oplever vandforgiftning. Denne tilstand opstår på grund af nedsatte saltniveauer i blodet, hvilket forstyrrer elektrolytbalancen i kroppen. Symptomer, der vises, hvis barnet har denne tilstand, er diarré, opkastning og en hævet krop. Denne tilstand kan føre til kramper, endda koma.

2. Oplever oppustet mave

Oppustet mave bliver en vandhazard hos den næste baby. Denne tilstand opstår, fordi fordøjelsessystemet endnu ikke er perfekt, så væsken ikke kan absorberes ordentligt af kroppen. Derudover kan barnets mave heller ikke modtage for meget væskeindtag.

3. Har diarré

Hvis moderen ønsker at give modermælkserstatning, så brygg mælk med kogt vand ved en temperatur på mindst 80 grader Celsius. Opbevares først på køl, før den gives til børn. Brugen af ​​urent vand vil udløse diarré hos børn. Hvis du er på et offentligt sted, kan du vælge mineralvand med natrium (Na) niveauer på højst 200 milligram per liter og sulfat (SO eller SO4) niveauer på mindre end 250 milligram per liter.

4. Oplever underernæring

Vand kan få babyer til at føle sig hurtigere mæt, så lysten til at drikke modermælk mindskes. Hvis dette tillades, vil ernæringsmæssige mangler være en fare for vandet for babyer. Denne tilstand vil udløse barnet til at opleve vægttab, endda underernæring.

Læs også: Dette er 4 tegn på, at din baby er klar til at blive båret fremad

Forhold, der tillader babyer at drikke vand

Selvom der er en række farer ved vand for babyer, hvis det indtages, men der er en række forhold, der tillader babyer at indtage det. Her er nogle forhold, der gør det muligt for babyer at indtage vand:

1. Så tørstig

Efter 6 måneders alder må babyer drikke vand, når de føler sig meget tørstige. Det anbefales dog ikke at give det mere end efter et glas vand, ja. Giv modermælk som hovedernæringsindtag, selvom barnet er seks måneder gammelt.

2. Dehydreret

Hvis barnet er dehydreret på grund af høj feber, diarré eller opkastning, er det tilladt at drikke vand. Men ifølge lægens råd, ja. Målet er at genoprette tabte kropsvæsker og elektrolytter.

3. Forbruger allerede MPASI

Babyer får lov til at drikke vand, når de er 6 måneder gamle, og begynder at indtage fast føde. Det afhænger af den enkelte børnelæge. Hos nogle læger anbefaler de at give vand, når barnet fylder et år.

Læs også: Forebyg allergi hos børn ved at vælge den rigtige mælk

Ikke alle drinks er velegnede til babyer, især ikke dem i alderen 0-6 måneder. Ikke kun vand er ikke tilladt, juice, kaffe eller te anbefales heller ikke. Hvis moderen stadig er forvirret over reglerne for at give vand, eller barnet har helbredsproblemer efter at have fået vand, så tal med lægen i ansøgningen , Ja.

Hent Hospital

Reference:
WHO. Tilgået 2020. Hvorfor kan vi ikke give vand til en ammende baby før de 6 måneder, selv når det er varmt?
American Academy of Pediatrics. Tilgået 2020. Spædbørnsmad og -fodring.
Baby Center. Tilgået 2020. Hvornår kan babyer drikke vand?