Her er de 9 måneders babyudviklingsstadier

Jakarta - Det er meget vigtigt at kende børns vækst og udvikling fra fødslen. Årsagen er, at din lille vil fortsætte med at gøre nye ting, når han bliver ældre, og mødre og fædre skal vide, om han har gennemgået de korrekte vækst- og udviklingsstadier. Hvis ikke, kan barnet opleve udviklingsforsinkelser, eller der opdages visse abnormiteter.

9 måneder gammel babys vægt, kropslængde og motorik

Det første punkt, som mødre og fædre skal vide om babyens udvikling, er dens vægt. I en alder af 9 måneder vejer piger normalt omkring 6,6 til 10,4 kg med en længde på mellem 65,6 og 74,7 centimeter. Mens den lille dreng vejer mellem 7,2 og 10,9 kg med en længde på mellem 67,7 og 76,2 centimeter.

Læs også: Dette er udviklingen af ​​børns tænder, der vokser efter alder

I denne alder vil niveauet af sensitivitet og bevidsthed også opleve udvikling. Han bliver mere følsom, når soveværelseslyset er slukket eller endda klynker, når mor eller far går på arbejde. Dette vil dog ikke vare længe, ​​fordi 9-måneders børns opmærksomhed lettere bliver distraheret. Er mors og fars børn også i denne fase og viser de samme tegn?

I mellemtiden vokser børns motoriske udvikling også. Dette indikeres ved, at barnet har brug for et mere rummeligt og sikkert rum for at gøre det lettere for det at bevæge sig. Han vil begynde at kravle, sidde og udforske området omkring ham. Han er også dygtig til at fjerne og indsætte genstande fra et sted til et andet, der peger på noget med pegefingeren. Hans kravlebevægelse er allerede meget aktiv, han kan putte enhver genstand i munden og sidde op uden at have brug for hjælp.

Nu, fordi han er i stand til at flytte, hvorhen han vil, skal mor og far være mere på vagt, når de holder øje med ham. Sørg for, at mor og far altid er hos ham for at forhindre ham i at putte ting i munden, og beskyt ham mod stød, når han kravler og forsøger at stå.

Læs også: Kend stadierne af sprogudvikling hos babyer

Tale- og social interaktionsfærdigheder for 9 måneder gamle babyer

Hans taleevne har også udviklet sig. Nu kan han svare på, hvad mor og far spørger ved at pege i en retning eller svare med ord, som måske stadig ikke er forstået. Børn er også mere opmærksomme på de regler og forbud, som mødre og fædre anvender, selvom de vil overtræde dem flere gange. Her skal du gøre barnet fortroligt med at gøre gode ting og lede det til at undgå dårlige ting.

Der er også forskel på deres sociale interaktioner. Udviklingen af ​​en baby, der opstår i denne alder, er, at han bliver mere og mere utilpas, når han ikke er sammen med sin far og mor. Han har brug for tid til at tilpasse sig og møde nye mennesker. Mødre kan omgå dette ved at medbringe deres yndlingsgenstande eller legetøj, når de tager dem med ud på tur.

Alligevel begynder 9 måneder gamle at kunne lide at være i centrum for opmærksomheden. Han vil meget nemt få folk omkring ham til at grine med sin sjove opførsel. Så inviter ham til at lege, så han bliver gladere for at bruge tid sammen med mor og far.

Læs også: 4 børns udviklingsforstyrrelser at passe på

Men hvis barnet ikke kan sidde op uden hjælp, ikke reagerer, når hans navn bliver kaldt, ikke taler eller ikke reagerer, når mor og far peger på noget, bør mor og far tage ham til børnelægen straks. Udnyt applikationen for at gøre det lettere fordi mødre direkte kan bestille tid hos en børnelæge på hospitalet gennem denne ansøgning.

Reference:
Baby Center. Hentet 2019. Din 9-måneders udvikling: Uge 2.
WebMD. Tilgået 2019. Babyudvikling: Din 9-måneder-gamle.
Bumpene. Tilgået 2019. Månedlig Baby Milestone Chart.