Kend symptomerne på bylder på numsen

bylder er små røde knopper, der er smertefulde at røre ved. Symptomer på disse bylder kan forekomme overalt, inklusive balderne. Bylder, der kommer på balderne, kan give smerter og ubehag, når du sidder eller ligger ned."

, Jakarta - Udseendet af bylder i balderne område forårsager bestemt ubehag. bylder er pusfyldte hudinfektioner, der normalt udvikler sig omkring hårsækkene. Denne tilstand kan forekomme overalt, inklusive balderne. Udseendet af bylder er ofte forårsaget af bakterier Staphylococcus aureus.

Nogle gange bliver bylder ofte misforstået som en almindelig bums. Faktisk risikerer ubehandlede bylder at udvikle en infektion. At kende symptomerne kan hjælpe dig med at vælge den rigtige behandling.

Læs også: Ikke på grund af æg, her er 4 fakta, der forårsager koger

Tegn på bylder på numsen

Det er ikke svært at identificere en byld, der vises på balderne. Koger er karakteriseret ved forekomsten af ​​klumper, der generelt er røde, bløde og smertefulde at røre ved. Huden omkring klumpen kan også virke rød og hævet. Størrelsen af ​​bylden er generelt kun på størrelse med en ært. Med tiden kan bylder dog hærde og blive større.

Koger, der brister, kan sive klar, gul eller hvid væske (pus). Dog brister bylder også nogle gange ikke og skorper med tiden over klumpen. Hvis størrelsen er stor nok, har numsesår tendens til let at knække, når du sidder eller ligger ned.

Forskellige årsager til bylder

Som tidligere forklaret er bylder generelt forårsaget af en bakteriel infektion S. aureus. Andre typer bakterier kan også forårsage bylder, hvis de kommer i hårsække eller oliekirtler. Der er flere risikofaktorer, der gør en person mere tilbøjelig til at få sår, herunder:

  • Tæt kontakt med andre mennesker, der har bylder. S. aureus og andre resistente bakterier kan overføres fra person til person.
  • Har tidligere haft bylder og det er meget almindeligt at bylder kommer igen.
  • Har eksem, psoriasis eller hudirritationer, der tillader bakterier at trænge ind i dybere hudvæv.
  • Har IDA, diabetes, fedme eller HIV.
  • Ikke at opretholde god kropshygiejne.

Behandling af bylder afhænger af størrelse, placering og helbredstilstand. Normalt kan bylder, der stadig er lette og små, behandles med varme kompresser. Hvis de er store nok, skal bylden muligvis behandles med et snit og dræningsprocedure. Men hvis bylden forårsager en alvorlig infektion eller spreder sig til det omgivende væv, skal lægen give antibiotika.

Læs også: Lad os snart blive raske bylder burde være løst, virkelig?

Tips til at forhindre bylder

Fordi de bakterier, der forårsager bylder, er meget smitsom, er det vigtigt at holde din krop så ren som muligt. Når du har bylder, bør du undgå kontakt med andre mennesker, fordi du også kan give det videre til vedkommende. Koger kan endda spredes til andre dele af kroppen. Her er nogle tips, du skal gøre for at forhindre bylder:

  • Undgå hudkontakt med personer med bylder eller nogen, der er smittet Staphylococcus aureus.
  • Vask dine hænder regelmæssigt, især efter toiletbesøg, før du spiser, eller når dine hænder føles snavsede.
  • Vask hænder med sæbe og rindende vand. Hvis der ikke er vand til rådighed, skal du bruge et alkoholbaseret håndsprit.
  • Brusebad regelmæssigt.
  • Vask alt tøj, håndklæder og andre personlige ejendele. Endnu bedre, hvis du vasker det med varmt vand.
  • Undgå at dele personlige ejendele, såsom håndklæder, tøj eller barbermaskiner med andre.
  • Beskyt og dæk alle åbne hudsår.
  • Rengør alle overflader såsom borde, dørhåndtag, badekar og toiletsæder.

Læs også: 5 effektive måder at overvinde bylder hos babyer

For at holde dit immunforsvar stærkt, skal du muligvis også tage vitaminer og kosttilskud. Køb nemmere vitaminer og kosttilskud gennem helsebutikken på lige. Bare klik, og ordren vil blive leveret til dit sted med det samme. Hentappen lige nu!

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2021. Sådan slipper du for bylder på bundene.
Healthline. Tilgået i 2021. Koger på numsen.