Dette er faren for lopper på kæledyr

, Jakarta – At have kæledyr som hunde og katte kan virkelig give særlig glæde for dyreelskere. Fordi disse lodne dyr ser søde ud, og deres adfærd er smart og yndig. Dog skal kæledyrsejere også huske at holde deres kæledyr rene regelmæssigt for at undgå lopper.

Årsagen er, at små dyr, der godt kan lide at sætte sig på kæledyrets pels, ikke kun kan gøre Si Blacky eller Si Brownie kløende og ubehageligt, men lopper kan også sprede sig til mennesker og forårsage forskellige sygdomme. Kom nu, vær opmærksom på farerne ved lopper på kæledyr her.

For kæledyrsejere er det meget vigtigt at være opmærksom på tilstedeværelsen af ​​lopper på deres kæledyr. Udover at være i stand til at suge dyreblod, kan disse insekter også bide og suge menneskeblod. Loppebid hos mennesker kan forårsage kløe og helbredsproblemer.

Forskellige typer kæledyr, forskellige typer lopper, der angriber dem:

  • Hundelopper

Hundelopper er i stand til at yngle hurtigt hos kæledyr. Disse lopper kan dog ikke kun findes på hunde eller katte, men kan også yngle i urene gårde.

Når de bliver bidt af en flåt, er symptomerne, der normalt vises, små røde knopper. Disse knopper har normalt en rød cirkel omkring midten af ​​biddet. Områder af kroppen, der er et yndet sted for hundeflåtbid, er fødderne eller anklerne. Ud over disse områder forekommer flåtbid også ofte i talje, armhuler, bryst, lår og albuefolder. Normalt forekommer flåtbid i grupper på tre eller fire, der danner en lige linje.

Hundeloppebid kan forårsage alvorlig kløe, der har potentiale til at forårsage infektion, ømhed eller smerte. Normalt opstår denne tilstand på grund af konstant skrabe på grund af uudholdelig kløe. Loppebid kan også forårsage allergiske reaktioner hos personer med følsom hud. Symptomerne kan variere fra blærer på huden til åndedrætsbesvær.

Læs også: Giftige insektbid, der udløser allergiske reaktioner

Selvom det er sjældent, kan hundelopper også sprede bændelorminfektioner hos mennesker. Denne sygdom kaldes dipylidiasis, som er en infektion forårsaget af en orm kaldet Dipylidium caninum. En person kan få denne sygdom, hvis de ved et uheld indtager hundelopper, der allerede er inficeret med ormeparasitter Dipylidium caninum.

  • Katteloppe

Ikke meget anderledes end hundelopper, kattelopper er også en slags parasit, der slår sig ned blandt kattes pels og lever af at suge katteblod. Kattelopper kan forårsage kløe hos katte, hvilket får dit søde kæledyr til at føle sig utilpas, endda skadet af at klø sig i kroppen for ofte. Ikke nok med det, så er din kat også i risiko for farlige sygdomme, nemlig blodparasitter, hvis lopperne er kommet ind i kattens krop og beskadiger kattens røde blodlegemer.

Ikke kun have en dårlig indvirkning på selve katten, kattelopper kan også forårsage en farlig påvirkning af mennesker, hvis lopperne lander på huden af ​​menneskekroppen. Især hos børn. Kattelopper kan få din lille til at opleve ekstrem kløe, forårsage udslæt og få hans kropstemperatur til at stige på grund af infektion. Ikke kun for børn vil kattelopper selvfølgelig også få alle, der angriber den, til at føle sig utilpas.

Læs også: Har du brug for at kende Lyme, en sygdom forårsaget af flåtbid

Sådan overvinder du loppebid fra kæledyr

Hvis tilstanden af ​​dyreloppebiddet, som du oplever, stadig er mild, såsom kløe eller en lille knop, kan du bruge en håndkøbs-kløecreme eller medicin. Men hvis et dyreloppebid forårsager alvorlig kløe, bør du kontakte en læge. Din læge kan give dig en antihistamin for at lindre kløe.

Læs også: 6 enkle tips til behandling af insektbid

For at købe den medicin, du skal bruge, skal du blot bruge appen . Gider ikke forlade huset, bliv bestille gennem ansøgningen og din bestilte medicin vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Reference:
Healthline. Tilgået 2019. Alt hvad du behøver at vide om loppebitter.