7 nemme måder at bevare øjensundheden på

, Jakarta – At opretholde øjensundhed er en vigtig ting at gøre. Årsagen er, at denne ene del af kroppen er klassificeret som vigtig for at udføre daglige aktiviteter. Desværre er der ikke mange mennesker, der har høj nok bevidsthed til at bevare øjensundheden. Dette kan så øge risikoen for synsforstyrrelser.

Når øjnene allerede oplever problemer eller problemer, er det måske ikke nemt at overvinde dem. Faktisk kan nogle typer skader på øjet have en negativ indvirkning. Faktisk er det faktisk ikke en svær ting at holde øjnene sunde. At spise sund mad og altid bære beskyttende tøj kan være en måde at bevare øjensundheden på. Læs diskussionen nedenfor.

Læs også: 5 tips til at lære børn at bevare øjensundheden

Gør dette for at holde dine øjne sunde

Ikke få mennesker, der glemmer og ikke er klar over, at det er vigtigt at bevare øjensundheden. Faktisk indgår øjet i de fem vigtigste sanser i den menneskelige krop. At tage sig af øjensundheden er faktisk nemt og ret simpelt. Her er nogle måder, du kan gøre for at holde dine øjne sunde:

  1. Sundt madforbrug

Hvem skulle have troet, dagligt fødeindtag kan faktisk påvirke øjets sundhed. For at denne synssans altid er sund, prøv regelmæssigt at spise fødevarer, der indeholder masser af vitamin C og E, omega-3 fedtsyrer, zink og lutein. Du kan få disse næringsstoffer ved at spise fødevarer, såsom grønne grøntsager, tun, æg, nødder, blåbær, brombær, og appelsiner.

  1. Stop med at ryge

Rygevaner forstyrrer faktisk ikke kun sundheden i lungerne og hjertet, men kan også udløse øjenlidelser. Cigaretrøg, der rammer øjnene, siges at øge risikoen for grå stær, makuladegeneration og skader på synsnerven, som kan forårsage blindhed og beskadige nethinden.

Læs også: 40 år gammel, det er sådan, man vedligeholder øjensundheden

  1. Beskyttelsesbriller

En af måderne at bevare øjensundheden på er at bruge briller, især når du er udenfor eller foran en computer. For at øjnene ikke nemt tager skade, kan du bruge anti-strålingsbriller, hvis du skal arbejde i længere tid foran computeren. I mellemtiden, når du arbejder i den varme sol, skal du sørge for altid at bære solbriller. Ikke kun stilfuldt, at bære solbriller kan hjælpe med at forhindre eksponering for ultraviolette stråler fra solen til øjnene.

  1. Tag en pause fra computeren

For længe at stirre på en computerskærm eller bærbar computer kan også øge risikoen for skader på øjnene. Dette kan forårsage tørre og anstrengte øjne, sløret syn, nakkesmerter, hovedpine, skulder- og rygsmerter og vanskeligheder med at fokusere på fjerne øjne. Hvis du skal arbejde ved en computer, så sørg for altid at holde en pause, som er at kigge væk hvert 20. minut. Prøv at se på objekter, der er langt foran, målet er at reducere øjenbelastningen.

  1. Rutinemæssig øjentjek

Regelmæssige øjenundersøgelser kan også være den bedste måde at forhindre skade på. Dette skyldes, at en øjenundersøgelse kan overvåge tilstanden af ​​den del, og eventuelle problemer eller helbredsproblemer, der opstår, kan opdages med det samme. Det anbefales, at personer, der er gamle eller unge, både mænd og kvinder, regelmæssigt får tjekket deres øjne hos en øjenlæge mindst en gang hvert andet år.

Som yderligere tips, hvordan man vedligeholder øjets sundhed kan også gøres ved ikke at ignorere forskellige øjenproblemer. Hvis øjet kløer eller bliver rødt, behandles det med øjendråber eller komprimeres med koldt vand. Hvis du føler, at der er sandkorn i øjnene, så skyl med rent vand.

Læs også: Når du arbejder ved en computer, er her 4 måder at tage sig af øjensundheden på

Du kan bruge appen som førstehjælp, når du oplever øjenproblemer. Formidle de klager du føler til lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Få information om sundheds- og øjenplejetips fra en betroet læge. Kom nu, Hentnu i App Store og Google Play!

Reference:
WebMD. Tilgået 2020. Sådan holder du dine øjne sunde.
National Eye Institute. Tilgået 2020. Hold dine øjne sunde.
American Academy of Ophthalmology. Tilgået 2020. Top 10 tips til at redde dit syn.