Interessante fakta om siamesiske katte at forstå

Jakarta - Siameseren er mest berømt for sit slanke og karakteristiske udseende. Mens mange siamesiske katte er sølvgrå med blå øjne, kan denne smukke kats pels også være orange, brun, cremefarvet, endda blå eller lilla blandt andre pelsvarianter.

Vidste du, at den siamesiske kat er en af ​​de ældste katteracer i verden? Her er nogle interessante fakta om siamesiske katte, som du måske har brug for at vide.

  • Fjer farve

Den siamesiske kats pels kan have en enorm variation af farver, og den farve bestemmes ikke kun af genetik, men også af temperatur. En kats pelsfarve bestemmes af flere sæt gener, og dens pelsmønster bestemmes af modificerende gener. Nå, siamesiske katte har et særligt modificeringsgen, der blokerer for pigmentudvikling i deres pels, hvilket resulterer i albinisme.

Læs også: Har Moggy Cats virkelig et stærkere immunforsvar?

Albinisme-modificerende gener kan dog kun påvirke en kats pels over en bestemt temperatur eller mellem 100,4-102,5 grader Fahrenheit (38-39,2 Celsius). Når en siamesisk kats krop falder til under omkring 100,4 grader Fahrenheit, eller katten er i et køligere miljø, aktiveres dens pelsfarvegener og bærer pigment til dens pels. Da en kats krop er køligere omkring dens næse, ører, poter og hale, er det her, pigmentet oftest aflejres hos siamesiske katte.

De fleste siamesiske katte fødes helt hvide og udvikler deres tegn i ugerne efter fødslen. Dette sker, fordi hendes livmoder er meget varm og blokerer kattens farvegener i at nå hendes pels. Efter at være blevet født og udsat for en koldere atmosfære i et par uger, vil siamesiske killinger begynde at udvikle pigment omkring deres ansigter, haler og poter.

  • Ældste katteløb

Selvom ingen med sikkerhed ved, hvornår siamesiske katte først blev opdrættet og tæmmet, menes det generelt, at de stammer fra Thailand omkring det 14. århundrede. Dette gør dem til en af ​​de ældste katteracer på verdensplan.

Læs også: Hvordan tager man sig af en aldrende kat?

  • Krydsede øjne og krum hale

Mange siamesiske katte har krydsede øjne og krogede haler. Selvom disse træk utvivlsomt er resultatet af visse genetiske faktorer, har mange legender cirkuleret om, hvorfor dette er tilfældet.

Ifølge en legende blev en gruppe siamesiske katte tildelt til at vogte den kongelige gyldne kop. Mens de udfører deres pligter, stirrer kattene på bægeret med en sådan intensitet, at deres øjne krydser hinanden. Så, fordi de vikler deres haler rundt om bægeret for ekstra sikkerhed, bliver deres haler permanent bøjet.

  • Kommunikativ kat

Hvis du ejer en siameser eller har brugt tid med katte, vil du vide, at disse katte er meget snakkesalige. Siamesiske katte vil give udtryk for deres mening om mad, de observationer, de foretager gennem vinduet, og alt andet, de støder på i løbet af dagen.

Læs også: Dette er en forklaring på Kampung Cat Race

  • Elsket af det thailandske kongerige

For hundreder af år siden blev den siamesiske kat elsket af kongefamilien i Thailand for dens karakteristiske, usædvanlige og smukke udseende. Faktisk troede medlemmer af den kongelige familie, at siamesiske katte ville modtage deres sjæl, når de døde, og at de ville tilbringe resten af ​​deres lange liv med at bo i templer, blive forkælet af munke og præster.

Uanset hvilken type kat du har, skal du sørge for at passe på den og altid være opmærksom på dens helbred. Hvis du bemærker nogle usædvanlige symptomer eller ændringer, kan du spørge din dyrlæge om den bedste behandling, der kan gøres. Brug appen for at gøre det nemmere til snak med dyrlægen når som helst og hvor som helst.



Reference:
Kæledyrene af gran. Fået adgang i 2021. 7 mystisk smukke siamesiske katte og killinger .