Genkend Miomas egenskaber og kend farerne

, Jakarta – For kvinder, undervurder ikke de menstruationsforstyrrelser, der opleves hver måned. Menstruationsforstyrrelser er et tegn på udseendet af fibromer på livmodervæggen. Myomer, også kendt som livmodermyomer, er godartede tumorer fundet på livmodervæggen. Selvom de er godartede, kan tumorer på livmodervæggen vokse sig store nok til at få patienter til at opleve smerter og menstruationsforstyrrelser.

Læs også: Kvinder har brug for at kende typerne af Mioma i livmoderen

Miom, der ikke behandles ordentligt, kan gøre det svært for kvinder at blive gravid. Hvis det angriber gravide kvinder, kan denne tilstand skade livmoderen. Desværre er symptomerne forårsaget af denne sygdom ikke særlig tydelige, så kvinder er ofte ikke opmærksomme på udseendet af fibromer i deres kroppe.

Myoma Symptomer at være opmærksom på

Rapporteret fra UCLA sundhedMyomer oplevet af kvinder er generelt forårsaget af genetiske faktorer. Ganske sjældne tilfælde af fibromer opstår forårsaget af faktorer af indtaget mad eller andre eksterne faktorer. Myomtilstande forårsager ikke tidlige symptomer. Men når fibromer er vokset, oplever folk med fibromer symptomer, man skal passe på.

Kvinder, der har fibromer, oplever uregelmæssige menstruationscyklusforhold og oplever mere blødning og længere menstruationscyklusser. Hvis du føler overdreven smerte under menstruationen, og blodet, der udsendes, er tykt sort, kan det tyde på en fibroid sygdom.

Derudover har fibromer, ligesom andre organer i kroppen, også brug for blod og ilt for at overleve. Efterhånden som fibromer bliver større, kan blodkarrene ikke længere give det blod og ilt, de har brug for, hvilket resulterer i smerter i maven eller lænden.

Lancering fra UK National Health Service, kan forstørrede fibromer forårsage smerte under samleje. Kvinder bør være opmærksomme på størrelsen af ​​det voksende fibroid vil presse livmoderen, så under sex, livmoderen kan trække sig sammen og forårsage smerte. Blødning kan også forekomme efter sex på grund af myomtryk.

Læs også: Aktive rygere er i fare for livmoderfibromer, disse er fakta

Rapporteret fra UCSF Sundhed, kan forstørrede fibromer påvirke hyppigheden af ​​vandladning. Dette skyldes placeringen af ​​kvindens livmoder lige i bunden af ​​blæren. Hvis myomet forstørres, bliver blæren også komprimeret, hvilket får den syge til at tisse ofte. Ikke kun at klemme blæren, den forstørrede størrelse af myom påvirker tyktarmen, hvilket forårsager besvær med afføring eller forstoppelse.

For at sikre dig, at de helbredsproblemer, du oplever, er tegn på fibromer, kan du gå til læge og gennemgå en ultralyd (ultralyd). Bestil tid hos en læge via appen så behandlingen bliver hurtigere at udføre.

Faren ved Mioma, der ikke håndteres godt

Det er bedre at kende virkningen forårsaget af følgende myomer, nemlig:

  1. Sænke chancerne for at blive gravid

Hvis myom vokser i livmoderhalskanalen, bliver livmoderhalsen smal og forhindrer indtrængen af ​​sædceller i livmoderen, hvilket gør det vanskeligt for befrugtningen at finde sted. Så myom skal fjernes først for at blive gravid. Miom, der vokser på livmodervæggen, kan også hæmme implantationen eller implantationen af ​​et befrugtet æg der.

  1. Kan forårsage abort

Hvis myom forekommer hos gravide kvinder, hvis svangerskabsalder stadig er i første trimester, er moderen i risiko for abort. Det skyldes, at myomet forstørrer og skubber embryonet, så det ikke kan sætte sig godt fast i livmodervæggen.

Hvis svangerskabsalderen fortsætter, kan fibromer skubbe fosteret indtil placenta previa, som er en moderkage, der vokser under livmoderen, kan forårsage blødninger.

Læs også: Hvad er mere farligt, Mioma eller Cyste?

Hvis der ikke er symptomer, kræver fibromer ikke særlig behandling, fordi fibromer kan skrumpe ind og endda forsvinde af sig selv efter overgangsalderen. Hvis du oplever helbredsproblemer såsom karakteristika ved myom, skal der udføres yderligere undersøgelser og behandlingsforanstaltninger.

Reference:
UK National Health Service. Tilgået i 2020. Fibromer
UCLA sundhed. Hentet i 2020. Hvad er fibromer?
UCSF Sundhed. Tilgået i 2020. Fibromer
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2020. Fibromer: Alt hvad du behøver at vide