Kend den korrekte antigenpodningsprocedure

Jakarta - For at finde ud af om kroppen er ramt af sygdom COVID-19 der opstår på grund af corona-virusinfektion, skal du gennemgå en særlig undersøgelse. Måske mærker du ingen symptomer på denne dødelige sygdom, men du viser dig at være positiv over for det. Undersøgelsen har også til formål at forhindre overførsel af virussen, som foregår meget hurtigt til de nærmeste personer.

I selve Indonesien er der tre typer medicinske procedurer, der kan bruges til at identificere COVID-19 sygdom, nemlig hurtige antistoftest, hurtige antigentest og PCR. Sammenlignet med hurtige test er PCR i sandhed en undersøgelsesmetode, der har det højeste niveau af nøjagtighed. Men sammenlignet med hurtige antistoftest er hurtige antigentest stadig bedre.

Korrekt hurtig antigentestprocedure

Antigentest er en immunitetstest, der har til formål at påvise tilstedeværelsen af ​​et antigen fra en virus, som indikerer en infektion med den pågældende virus på det tidspunkt. Normalt bruges hurtige antigentest til at diagnosticere respiratoriske patogener, såsom respiratorisk syncytialvirus og influenzavirus.

Læs også: Antigenpodning og hurtig antigentest, forskellig eller ens?

Af Food and Drug Administration i USA eller FDA har denne procedure modtaget nødbrugsmyndigheden eller EUA som en medicinsk måde at diagnosticere tilstedeværelsen af ​​corona-virus eller SARS-CoV-2. Denne metode er relativt billig og kan give korte resultater, kun omkring 15 minutter til en time.

Hvad er så den passende hurtige antigentestprocedure? Du behøver ikke at mærke visse symptomer for at kunne gennemgå denne undersøgelse. Årsagen er, relateret til COVID-19-sygdommen, der er endemisk i Indonesien, at der er masser af positive tilfælde, der opstår uden nogen symptomer, som normalt angriber teenagere og unge produktive aldre.

Læs også: Kend forskellen mellem PCR, Rapid Antigen Test og Rapid Antibody Test

Så du kan udføre denne procedure til enhver tid ved at komme til et sundhedscenter. Du kan dog også lave en hurtig antigentest derhjemme, selvfølgelig ved at bruge en applikation . På den måde reducerer du dine chancer for at blive eksponering ved at besøge udsatte sundhedscentre eller interagere med masser af mennesker. Gennem appen Du kan også stille spørgsmål til lægen vedrørende resultaterne af den hurtige antigentest.

Senere vil betjenten tage en prøve af slim fra næse eller svælg gennem en metode kendt som en vatpind med værktøjer som f.eks. vatpind som har en ret lang stilk. Du kan føle en ubehagelig fornemmelse, når podepinden går ind i din næse eller hals, men denne procedure vil ikke tage lang tid. Derefter vil podepinden blive lagt i en speciel pose til yderligere undersøgelse i laboratoriet.

Hurtige antigentestresultater

Hvis resultaterne af den hurtige antigentest er negative, bliver du bedt om at isolere dig i cirka 14 dage, hvis du har symptomer. Hvis ikke, skal du bare holde dig til sundhedsprotokollerne, hvis du laver aktiviteter uden for hjemmet. Men hvis testresultaterne er positive, vil du blive bedt om at lave en PCR-test.

Læs også: WHO-godkendt, her er hvad du behøver at vide om COVID-19-antigentesten

Hvis PCR-testresultatet viser sig at være negativt, betyder det, at de symptomer, du oplever, muligvis ikke fører til COVID-19 sygdom. Men hvis resultatet er positivt, betyder det, at du er smittet med corona-virussen. Hvis du ikke har nogen symptomer eller kun milde symptomer, kan du isolere dig selv. På den anden side, hvis symptomerne er moderate til svære, bør du straks søge lægehjælp.

Reference:
FDA. Tilgået 2020. Grundlæggende oplysninger om Coronavirus-testning.
CDC. Tilgået 2020. Midlertidig vejledning til hurtig antigentestning for SARS-CoV-2.