Disse er 6 tegn på, at kroppen går ind i overgangsalderen

, Jakarta - Når kvinder går ind i en alder af 45-55 år, er kvinder sårbare over for at opleve overgangsalderen. Denne tilstand opstår, når menstruationscyklussen slutter naturligt. En kvinde siges at have menstruation, når hun ikke har oplevet menstruation i 12 på hinanden følgende måneder. Overgangsalderen kan opstå, når æggestokkene ikke længere frigiver æg, så kvinder, der er kommet i overgangsalderen, ikke kan blive gravide.

Læs også: Før overgangsalderen, kvinder oftere Vertigo?

Det stopper ikke pludseligt, der er flere tegn, der opstår i en kvindes krop, når hun er ved at komme i overgangsalderen. For ikke at tage fejl af at se de forandringer, der opstår i kroppen, bør du kende nogle af følgende tegn på, at kroppen begynder at gå i overgangsalderen:

1. Uregelmæssig menstruationscyklus

Mod overgangsalderen er der mange ændringer, som kvinder vil opleve, hvoraf en er menstruationscyklussen. Overgangsalderen kan øge risikoen for ændringer i menstruationscyklussen. Ændringer i denne cyklus kan karakteriseres ved ændrede menstruationstider og mængden af ​​blod, der er mindre end normalt. Faktisk kan menstruationsblod, der vises, være i form af pletter eller pletter.

2. Føl dig hurtigere varm og svedig

Lancering Forebyggelse , så mange som 85 procent af kvinder, der kommer i overgangsalderen, oplever forandringer i huden, der hurtigere bliver varm og varm. Faldet i mængden af ​​hormonet østrogen er en af ​​de faktorer, der anses for at udløse denne tilstand. Udover at have det varmere vil du normalt svede mere om natten, selv når du sover. Ikke sjældent vil denne tilstand give søvnforstyrrelser.

3. Nemmere at opleve humørsvingninger

Psykologiske ændringer kan også forekomme, når du kommer i overgangsalderen. Dette vil gøre det lettere for kvinder at opleve humørsvingninger uden nogen åbenbar grund. Faktisk kan denne tilstand øge risikoen for angstlidelser til depression. Ændringer i hormonerne østrogen og progesteron kan være en udløser, hvorfor overgangsalderen får kvinder til at opleve naturlig humørsvingninger .

Læs også: Sådan kommer du igennem overgangsalderen uden angst

4. Ændringer til Miss V

Føler du, at Miss V er mere tør og mere ubehagelig under sex? Denne tilstand kan være et tegn på, at du er ved at komme i overgangsalderen. Et fald i hormonet østrogen vil få dig til at opleve en tilstand kendt som vaginal atrofi. Denne tilstand får skeden til at føles tørrere, kløende og forårsager en varm fornemmelse. Et fald i østrogen kan også give ændringer i skedens pH, hvilket øger risikoen for ændringer i skedens duft Vær opmærksom på urinvejsinfektioner, som kvinder også er tilbøjelige til, når de kommer i overgangsalderen.

5. Ændringer i fysik

Overgangsalderen kan også få dig til at opleve fysiske forandringer, såsom tørrere hår og hud. Nogle kvinder vil have lettere ved at tage på i overgangsalderen. Derudover vil du nogle gange opleve ledsmerter. Af denne grund er det meget vigtigt at fortsætte med at spise sund mad og også fortsætte med at dyrke let motion regelmæssigt, så kroppens helbred forbliver optimalt.

6. Nedsat seksuel ophidselse

Hormonelle ændringer gør en kvindes vitale område, såsom klitoris, mindre følsomt over for seksuel stimulation. Denne tilstand kan få kvinder til at opleve nedsat seksuel lyst og problemer med orgasme.

Læs også: Når man går ind i overgangsalderen, er dette en sund livsstil at efterligne

Det er nogle af de ændringer i kroppen, der opstår under overgangsalderen. Nogle tegn vil være midlertidige og kan forsvinde af sig selv. Glem ikke at fortsætte med at spise sund mad, øge behovet for hvile og dyrke regelmæssig motion for at forbedre sundheden, når du går ind i overgangsalderen.

Besøg straks det nærmeste hospital og lav en undersøgelse, hvis tegnene på overgangsalderen er meget forstyrrende. For at overvinde dette kan du lave hormonbehandling for at lindre de symptomer, du oplever.

Reference:
Forebyggelse. Tilgået 2020. 6 tegn på, at du måske er på vej ind i overgangsalderen.
Forebyggelse. Tilgået 2020. 6 måder, hvorpå din vagina ændrer sig under overgangsalderen.
WebMD. Tilgået 2020. Hvordan ved jeg, om jeg er i overgangsalderen?