Genkend 7 symptomer og tidlig påvisning af livmoderhalskræft

Jakarta - Livmoderhalskræft er en ondartet tumor, der vises på livmoderhalsen hos kvinder. Denne sygdom lider normalt af kvinder, der er i deres produktive alder og har været seksuelt aktive. Årsagen til denne kræftsygdom er Human papillomavirus (HPV), som er en virus, der kan overføres gennem seksuel kontakt. De farlige typer af HPV er HPV 16 og HPV 18. Hvad er symptomerne på livmoderhalskræft at være opmærksom på, her er 7 af dem:

Læs også: Genkend symptomerne på livmoderhalskræft i en ung alder

1. Blødning på frøken V

Et almindeligt symptom på livmoderhalskræft er blødning i skeden, enten i store mængder eller kun i form af pletter. Denne blødning kan opstå efter samleje ( kontakt blødning ), uden for menstruationsperioden eller efter overgangsalderen.

2. Ildelugtende pletter eller udflåd fra skeden

Livmoderhalskræft er også karakteriseret ved forekomsten af ​​pletter eller udflåd fra skeden, der lugter og er lyserød eller brun i farven.

3. Menstruationscyklusændringer

Et andet symptom er en ændring i menstruationscyklussen, nemlig menstruationen er længere (mere end 1 uge på 3 måneder eller mere), eller mængden af ​​blod, der afgives, stiger mere end normalt.

Læs også: Dette er vigtigheden af ​​tidlig opdagelse af livmoderhalskræft

4. Fremkomsten af ​​smerte

Smerter kan forekomme i den nedre del af maven eller bækkenet, opstår normalt hver gang du har sex. Der kan også opstå smerter i ryg og talje, hvilket tyder på komplikationer i form af hævelse af nyrerne, samt smerter i knoglerne på grund af kræftceller, der har spredt sig til disse dele.

5. Ændringer i vandladningsvaner

Disse omfatter en ændring i vandladningshyppigheden samt forekomsten af ​​blod i urinen (hæmaturi).

6. Vægttab

Betydeligt vægttab på relativt kort tid. Normalt er disse symptomer også ledsaget af et fald i appetit.

7. Hævelse i det ene ben

Symptomer på livmoderhalskræft denne vil opstå, hvis tumoren presser blodkarrene.

Det er en række symptomer på livmoderhalskræft, du skal være opmærksom på. Hvis du oplever en række symptomer, skal du straks foretage en undersøgelse på det nærmeste hospital for at få de nødvendige medicinske behandlingstrin. Hvis det opdages tidligt, er heling ikke umulig for syge.

Læs også: 8 egenskaber ved livmoderhalskræft at passe på

Udfør en celleprøve som et trin til tidlig påvisning af livmoderhalskræft

Pap-smears udføres for at opdage celler, der har potentiale til at blive kræftfremkaldende. Denne test er dog ikke en test for kræft, men derimod for at kontrollere helbredet af cellerne i livmoderhalsen (livmoderhalsen). For kvinder, der har haft samleje og er i alderen 25-49 år, anbefales det rutinemæssigt at få foretaget en celleprøve hvert tredje år. Hvad angår kvinder i alderen 50-64 år, anbefales det rutinemæssigt at få foretaget en celleprøve hvert femte år.

Ved at udføre regelmæssige kontroller bliver livmoderhalskræftceller opdaget tidligere, så procentdelen af ​​helbredelse bliver større. Det skal bemærkes, at der skal udføres rutineundersøgelser i betragtning af, at livmoderhalskræft ikke giver tegn og symptomer i begyndelsen af ​​dets fremkomst. Det er det, der får mange kvinder til ikke at indse, at de er blevet smittet med HPV. For flere detaljer kan du diskutere direkte med lægen i ansøgningen , Ja.

Reference:
American Cancer Society. Tilgået i 2021. Tegn og symptomer på livmoderhalskræft.
American Society of Clinical Oncology. Tilgået i 2021. Livmoderhalskræft: Risikofaktorer.
Sundhed. Tilgået 2021. Livmoderhalskræft: 9 symptomer, som enhver kvinde har brug for at kende.
MedicinNet. Tilgået i 2021. Livmoderhalskræft.