Skjul tegn på aldring, dette er forskellen mellem retinol og retinoider

Jakarta – Når du hører om hudplejeprodukter, der virker til at skjule tegn på aldring, skal du være bekendt med disse to ingredienser, retinol og retinoider. Umiddelbart lyder begge dele ens og har samme funktion, som er at hjælpe med at bekæmpe forekomsten af ​​rynker i ansigtet. Tilsyneladende har disse to materialer forskelle.

Retinoider er en gruppe af vitamin A-derivater, der er en favoritingrediens i hudpleje for at forhindre aldring. Disse kemikalier er i stand til at øge celleomsætningen og få fine linjer til at falme, udjævne hudtonen og alderspletter og øge hudens elasticitet, hvilket får dig til at se yngre ud.

Så hvad er forskellen mellem retinol og retinoider?

Faktisk er retinol kun en specifik type retinoid. Produkter, der tilhører OTC-markedet eller over disken indeholder normalt retinol, som er den svagere form, mens retinoider refererer til lægemidler, der er stærkere i naturen. Men både retinol og retinoider er ingredienser til anti-aging behandlinger, som hudlæger allerede bruger.

Læs også: 6 hudplejeingredienser du skal have for at forblive ung

Kort sagt er retinol det første kemikalie, der skal bruges, og det omdannes til retinoider, det endelige produkt, der faktisk reparerer huden, nemlig retinsyre. Retinol skal igennem flere omdannelser, før det omdannes til retinolsyre, mens retinoider ikke tager lang tid at nå frem til det endelige produkt, så de siges at være stærkere end retinol.

På grund af dens ikke særlig stærke karakter, vil du ikke se resultater fra retinolbehandlingsprodukter så hurtigt, som når du bruger retinoidbaserede produkter. Faktisk er begge de samme, kun tiden til at vise resultater eller effekter er længere. Vær dog også opmærksom på de risici eller bivirkninger, der kan opstå.

Hver type retinoid, der anvendes, kan forårsage hudirritation og forårsage bivirkninger såsom rødme og afskalning af huden. Jo stærkere produktet er, jo større er de mulige bivirkninger. Så spørg altid en hudlæge, før du bruger retinol eller retinoidprodukter. Du kan nemmere bestille tid hos en hudlæge på ethvert hospital gennem applikationen .

Læs også: Brug af den forkerte hudpleje kan udløse vitiligo

En anden forskel mellem retinol og retinoider er, at alle produkter, der indeholder retinoider, testes af FDA, før de markedsføres til offentligheden, selvom der ikke er nogen garantier for skønhedsprodukter, der rammer OTC-markedet. Så når du bruger et hudskønhedsprodukt, såsom et retinoid, og oplever irritation i dit ansigt efter at have brugt det, kan du muligvis reducere dosis.

Udover doseringen kan du forebygge bivirkninger af skønhedsprodukter med retinoider, som er meget stærkere end retinol, ved at reducere deres levetid. Hvis du til at begynde med bruger dette skønhedsprodukt hver dag, kan du reducere det til en gang om ugen eller fortynde det med en anden antialdringslotion i samme dosis, som hvis du brugte en oliefri fugtighedscreme. Så forstår du, hvad der er forskellen mellem retinol og retinoid? Brug produkter, der passer til din huds behov, ja!

Læs også: Betydningen af ​​hudplejebevidsthed hos teenagere

Reference:
Reader's Digest. Besøgt 2019. Hvad er forskellen mellem retinol og retinoider.
Byrdie. Tilgået i 2019. Retinol vs. Retinoider: Hvornår skal man bruge hver og hvorfor.
Dermatologi Alliance. Tilgået 2019. Retinol, Retin-A, & Retinoids: What's the Difference?