Myte eller fakta, kan afskrabninger kurere forkølelse?

, Jakarta – Ofte at komme hjem om natten og blive udsat for kold luft om natten gør, at kroppen ofte bliver forkølet. Forkølelse er en tilstand, hvor kroppen ikke er i form, som er karakteriseret ved smerter i kroppen, luft i maven, kvalme og svimmelhed.

Nå, normalt når de oplever en forkølelse, vil de fleste indonesere håndtere det ved at "skrabe". Kerokan anses for at være en mere effektiv måde at helbrede forkølelse på end at tage medicin. Men er det rigtigt, at afskrabninger kan kurere forkølelse? Find ud af svaret her.

Præcis hvad er en forkølelse?

Inden man diskuterer videre om "skrabning", er det en god idé at vide, hvad en forkølelse egentlig betyder. Selvom vi er meget fortrolige med sygdommen, viser det sig, at forkølelse ikke er kendt i lægeverdenen, du ved.

Normalt når du oplever symptomer i form af utilpashed, forkølelse, feber, hovedpine og muskelsmerter, tolkes denne tilstand ofte som en forkølelse. Derudover refererer forkølelse også til tilstande karakteriseret ved varm- eller feberfølelse, luft i maven, hyppige og ildelugtende vejrtrækninger, diarré og ømhed. Men et sæt forkølelsessymptomer ligner faktisk influenzasymptomer, men årsagerne kan selvfølgelig variere.

Læs også: Ikke skrabet, her er hvordan man behandler siddende vind

Afskrabninger til at kurere forkølelse

Du er selvfølgelig også bekendt med begrebet "skrabning". Denne metode til at håndtere forkølelse, som er populær i Indonesien, udføres normalt ved at gnide en stump genstand, såsom mønter, hvidløg eller jade på ryggen. Som glidecreme for ikke at give vabler eller sår på huden, bruger afskrabninger normalt også olie eller lotion.

Olier, der ofte bruges, omfatter telonolie, kokosolie og kokosolie olivenolie . Hvis der efter afskrabning kommer røde striber på overfladen af ​​huden, så betyder det, at du bliver forkølet. Der er også en antagelse om, at jo rødere arrene er, jo mere vind vil der komme ud af kroppen. Ikke kun i stand til at fordrive vinden, menes afskrabninger også at kunne opfriske kroppen.

Det viser sig, at set fra den medicinske side, kan afskrabninger faktisk have en god indvirkning på helbredet. Mønter, der gnides på huden, kan få din kropstemperatur til at stige, så kroppen bliver varmere. Denne varme kropstemperatur får også blodkarrene i kroppen til at udvide sig.

Dette vil lette blodcirkulationen i kroppen, som også er kendt som iltning. Tja, hvis blodcirkulationen er jævn, så kan symptomerne på forkølelse, som du føler, forbedres. Afskrabninger kan også booste dit immunforsvar og dit immunforsvar.

Læs også: 5 effektive måder at overvinde forkølelse på

Ting du skal overveje, hvis du vil skrabe

Hvis du er en person, der kan lide at skrabe, hver gang du bliver forkølet, skal du være forsigtig med de negative påvirkninger, der kan opstå. Dette skyldes, at afskrabninger får dine hudporer til at blive åbne og modtagelige for, at bakterier og vira trænger ind. Jo oftere du skraber, jo større er risikoen for infektion med bakterier.

Desuden, hvis symptomer på forkølelse såsom kvalme og opkastning er ledsaget af brystsmerter, så bør du tage dem på hospitalet og undgå at skrabe kroppen. Årsagen er, at denne tilstand ikke er et symptom på en forkølelse, men et symptom på et hjerteanfald.

Læs også: Forkølelse og hjerteanfald, hvad er forskellen?

Så det er rigtigt, at afskrabninger kan hjælpe med at lindre forkølelse, men du skal stadig være forsigtig. Hvis du er syg, kan du med det samme bestille tid hos en læge på det sygehus du vælger i ansøgningen . Kom nu, Hent nu også i App Store og Google.