Stikkende smerte, pas på GBS (Guillain-Barre Syndrom) Hvad du behøver at vide

, Jakarta - Guillain-Barre Syndrom (GBS) er en sjælden autoimmun sygdom. Angiveligt beskytter immunsystemet den menneskelige krop mod forskellige sygdomme. Men i denne tilstand er det perifere nervesystem, der fungerer som en kontrol af kropsbevægelser, faktisk forstyrret på grund af et angreb fra immunsystemet. Under alvorlige tilstande kan denne sygdom forårsage lammelser. Af denne grund er det følgende en forklaring på Guillain-Barre syndrom.

Symptomer på Guillain-Barre Syndrom

I første omgang vil Guillain-Barre syndrom vise symptomer i form af snurren og smerter i musklerne i fødder og hænder. Herefter vil personer med denne sygdom opleve en svækkelse af begge sider af kroppens muskler. Disse muskellidelser tager form af lidelser i benmusklerne til musklerne i overkroppen og i nogle tilfælde udstrålende til øjenmusklerne. Derudover kan de syge i nogle tilfælde også opleve nedsat koordination.

Alligevel viser ikke alle mennesker med Guillain-Barre syndrom disse symptomer. Fordi nogle syge måske slet ikke mærker symptomerne. I andre tilfælde kan den syge føle ulidelige smerter såsom stik, herunder smerter i rygsøjlen.

I senere stadier vil personer med Guillain-Barre syndrom også opleve nogle symptomer. Disse omfatter synkebesvær, talebesvær, synsforstyrrelser, fordøjelsesbesvær, hypertension, arytmier, midlertidig muskellammelse og besvimelse.

Årsager til Guillain-Barre syndrom

Årsagen til Guillain-Barre syndrom hos en person kendes ikke med sikkerhed. Normalt påvirker denne sygdom en person et par dage eller endda en uge efter, at en person har en luftvejs- eller fordøjelsesinfektion. Derfor konkluderer eksperter, at denne sygdom opstår på grund af vira eller bakterier fra disse sundhedssygdomme.

En anden tilstand, der menes at udløse en person, der lider af Guillain-Barre syndrom, er madforgiftning. Denne tilstand er forårsaget af campylobacter-bakterien. Derudover kan en person, der har herpes eller HIV, også udvikle dette syndrom. Alligevel kan Guillain-Barre syndrom ikke overføres og videregives genetisk.

Guillain-Barre Syndrom Behandling

Primært er behandlingen af ​​denne sygdom rettet mod at overvinde immunsystemet, der angriber de perifere nerver ved at reducere symptomer og fremskynde helingsprocessen. Derudover har behandlingen af ​​denne sygdom også til formål at undgå komplikationer, der kan være dødelige for den syge. Til behandling af Giullain-Barre syndrom er der to typer metoder, der kan gøres, nemlig administration af intravenøse immunglobuliner og blodplasmaerstatning.

Intravenøst ​​immunglobulin gives med det formål at angribe fremmedlegemer, der forstyrrer patientens nerver. I denne metode vil lægen injicere immunglobulin fra en rask donor i mennesker med Guillain-Barre syndrom.

I mellemtiden sker udskiftningen af ​​blodplasma, så det nye blodplasma kan erstatte det dårlige blodplasma, der tidligere har været inficeret. Med denne metode vil lægen filtrere det dårlige plasma i patientens blodceller med en speciel maskine. Derefter vil de rene blodlegemer blive returneret til patientens krop.

Vil du vide mere om sundhed? Du kan kontakte en betroet læge gennem ansøgningen . Ved at bruge denne applikation kan du også spørge lægen via e-mail Snak eller Stemme/videoopkald. Derudover kan du også købe helseprodukter og kosttilskud hos uden at forlade huset. Ordrer vil ankomme inden for en time. Så hvad venter du på? Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!