6 årsager til dårlig kropslugt

, Jakarta – Har du gået i bad og brugt deodorant, men din krop lugter stadig dårligt? Faktisk er årsagen til kropslugt ikke kun på grund af overdreven svedtendens, du ved. Nogle mennesker udsender endda stadig en ubehagelig lugt, selvom de tilbringer hele dagen i et rum med aircondition. Hvorfor det? Her er nogle årsager til kropslugt, som du skal vide.

I den medicinske verden er kropslugt (BB) også kendt som bromhidrosis. Selvom kropslugt ofte opstår, når kroppen sveder meget, er den egentlige årsag til kropslugt bakterier. Menneskelig sved er dybest set lugtfri. Kropslugt opstår, når bakterier i kroppen møder sved og omdanner sveden til syre. De bakterier, der ofte forårsager kropslugt, er anaerobe. Disse bakterier kan formere sig gennem sved som et medium. Nå, kropslugt opstår som et resultat af nedbrydningen af ​​proteinet keratin af bakterier på overfladen af ​​din hud.

Bortset fra bakterier er der flere andre faktorer, der får en person til at være mere udsat for at have kropslugt:

1. Overvægt eller fedme

Folk, der er overvægtige eller fede, har normalt en tendens til at have kropslugt. Det skyldes, at tykke mennesker har mange skjulte porer i folderne på deres krop. Disse områder er normalt varme, dampende og mørke, så lugtfremkaldende bakterier kan trives der. Som et resultat opstår der en ubehagelig lugt.

2. Infektion

Inficeret hud kan også forårsage kropslugt. De bakterier, der findes på den inficerede hud, kan producere sved og urinstof. Denne sved er det, der til sidst får den ubehagelige lugt til at dukke op. Så hvis nogen del af din hud har en infektion, skal den behandles med det samme, så mikroorganismer ikke vokser.

3. Forbrugte fødevarer

Den mad og drikkevarer, du indtager, kan også påvirke din kropslugt, du ved. Næringsstofferne i maden er virkelig gode for kroppens sundhed. Visse fødevarer indeholder dog også stoffer, der kan forårsage kropslugt.

Løg, hvidløg og karry er de mest populære årsager til kropslugt, fordi disse krydderier indeholder stoffet allicin. Broccoli, kål, brussel og andre grøntsager, der tilhører familien korsblomstrede , det kan også få den sved, som kroppen producerer, til at lugte dårligt. Dette skyldes svovl- og sulfidindholdet i det.

4. Sygdom

Nogle gange kan forekomsten af ​​overdreven svedtendens også være et tegn på visse sygdomme, hvoraf den ene er diabetes. Mennesker med højt niveau diabetes har normalt svært ved at kontrollere blodsukkerniveauet. Så for at erstatte glukose bruger kroppen fedt som et erstatningsbrændstof. Nå, denne proces vil producere sure forbindelser i betydelige mængder. Ud over diabetes omfatter andre sygdomme, der også kan forårsage vægtøgning, nyresvigt, lavt blodsukkerniveau, lever og metabolisk dysfunktion.

5. Indtagelse af visse lægemidler

Nogle visse lægemidler har bivirkninger, nemlig at få kroppen til at producere overdreven sved, når de indtages. Lægemidler, der forårsager kropslugt, omfatter antipsykotiske og antidepressive lægemidler. Tager aspirin og acetaminophen i for høje doser kan også resultere i overdreven svedproduktion.

6. Metaboliske forstyrrelser

Ud over sygdom kan det kropslugtproblem, du oplever, også være forårsaget af: trimethylaminuri . Tilstand trimethylaminuri er en stofskiftesygdom, hvor kroppen mister evnen til at nedbryde trimethylaminhormonet, der findes i visse fødevarer. Dette ufordøjede hormon vil derefter blive udskilt gennem sved, urin og åndedræt, så den syge vil have en stærk fiskelugt.

Kropslugt pga trimethylaminuri kan ikke overvindes bare ved at tage et brusebad og bære deodorant. Syge skal undgå fødevarer, der indeholder trimethylamin, tage antibiotika og bruge sure sæber for at slippe af med dårlige lugte.

Så det er nogle af de faktorer, der forårsager dårlig kropslugt. Hvis du har andre problemer med sundhed, så spørg blot eksperterne direkte gennem ansøgningen . Du kan tale om alle dine klager og bede om lægemiddelanbefalinger fra lægen igennem Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent Ansøgning nu også i App Store og Google Play.

Læs også:

  • Slip af med kropslugt med disse fødevarer
  • Vær ikke ringere, her er 6 måder at slippe af med kropslugt rigtigt
  • Undgå 5 årsager til ildelugtende armhuler