Hjemmelavet Prickly Heat Natural Remedies

Jakarta - Stikkende varme er en ret smertefuld hudsygdom, der ofte opstår i varmt vejr. Symptomerne omfatter forekomsten af ​​små hævede knopper på huden, som er røde og irriterede. Kløende og brændende fornemmelser kan også være symptomer, der opstår, når man oplever stikkende varme.

Selvom det kan forekomme på alle dele af kroppen, er stikkende varme mere almindelige i hudfolderne, såsom nakke og armhuler. Denne tilstand opstår, når svedporerne bliver blokeret på grund af overdreven svedtendens. Babyer er meget modtagelige for dette problem, især når de bærer tøj, der er ret varmt.

Ofte er stikkende varme ikke et alvorligt problem og vil blive bedre af sig selv, når temperaturen er normal eller kølig nok. Denne tilstand forstyrrer dog stadig komforten, især hvis kroppen oplever overdreven svedtendens. For ikke at blive værre kan du håndtere stikkende varme på følgende måder:

  • Koldt brusebad

Stikkende varme vil normalt aftage, når temperaturen afkøles. Det er derfor, at tage et koldt brusebad kan hjælpe med dette. En blid rensning af huden kan også hjælpe med at åbne tilstoppede porer. Sørg dog for, at din hud er helt tør efter badning, for at efterlade din hud våd kan føre til irritation.

Læs også: Stikkende varme hos nyfødte, her er hvordan man håndterer det

  • Brug af ventilator eller klimaanlæg

Når den stikkende varme er blevet bedre, undgå overdreven sveden og sørg for, at rumluften ikke er for fugtig. Ventilation er meget vigtig for at hjælpe udslættet med at tørre og holde kropstemperaturen kølig. Du kan også bruge en ventilator eller klimaanlæg, hvis luften er varm.

  • Let og fugttæt tøj

Du skal også være opmærksom på materialet i det tøj, du har på. Undgå at bruge tøj med materialer, der faktisk kan irritere huden og svede mere. Løst, svedtransporterende tøj kan hjælpe med at helbrede stikkende varme uden at irritere den.

  • Havregrød

Havregryn er en fødevareingrediens, der menes at hjælpe med at reducere kløe og betændelse, hvilket gør det til et nyttigt hjemmemiddel mod stikkende varme og forskellige andre hudproblemer. Du kan lave en pasta med havregryn og vand og derefter påføre den på din hud.

Læs også: Pas på, disse 7 ting kan udløse stikkende varme hos børn

  • Antihistaminer

Du kan også lindre stikkende varme ved at tage antihistaminer. Men for at du ikke får den forkerte dosis, må du hellere spørge din læge først gennem ansøgningen , så du kan få den rigtige diagnose, medicin og dosering. Du kan også købe medicin direkte gennem applikationen hvorfor.

  • Bagepulver

Bagepulver eller bagepulver kan lindre kløende hud. I lighed med havregryn hjælper bagepulver også med at behandle stikkende varme og adskillige andre hudproblemer. Du laver den simpelthen ved at blande tre til fem spiseskefulde bagepulver med varmt vand.

  • Aloe vera

Aloe vera er et naturligt antiseptisk og antiinflammatorisk middel, der kan afkøle huden og forhindre infektion. Det kan også hjælpe med at lindre hævelse og smerte. Brug aloe vera gel direkte på stikkende varme for at lindre kløe og smerte.

Læs også: Din lille har stikkende varme fra tøj, hvorfor?

Undgå at ridse udslættet, når du har stikkende varme, selvom kløen til tider kan være meget generende. Årsagen er, at ridser kan forårsage mere irritation af huden og muligheden for infektion.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Hjemmemidler mod varmeudslæt.