7 typer mad at undgå, når du oplever hæmorider

, Jakarta - For dem af jer, der har oplevet hæmorider, ved du sikkert allerede, hvor ubehagelig denne tilstand er. Udover at opleve voldsomme smerter i endetarmen, kan du også have svært ved at få afføring. Nå, så hæmorider kan forbedres med det samme og samtidig forhindre forstoppelse, anbefales det at undgå visse typer fødevarer. Kom så, find ud af mere nedenfor.

Mennesker med hæmorider skal være opmærksomme på den mad, de spiser, når de oplever denne irriterende sygdom. Årsagen er, at der er flere typer fødevarer, der kan hjælpe med at overvinde hæmorider, men der er også fødevarer, der kan forværre tilstanden. Denne gang vil vi diskutere fødevarer, der er tabu for mennesker med hæmorider.

Læs også: Er det rigtigt, at regelmæssigt at spise papaya kan helbrede hæmorider?

Her er 7 typer fødevarer, som du skal undgå, når du oplever hæmorider:

1. Krydret mad

Hvis du oplever hæmorider og forstoppelse, er krydret mad den type mad, du virkelig skal holde dig fra. Reducer forbruget af chili eller krydderier, der kan stimulere varme og undgå overspisning ved street food.

2. For meget ost

Hvis du er en osteelsker, kan forslaget om at undgå ost helt stresse dig. Lejlighedsvis at spise en cheeseburger eller pizza med ekstra ost er ikke farligt. Men hvis du spiser ost i overkant, kan det forværre de hæmorider du oplever. Så begræns forbruget af ost til en gang om ugen og øg antallet af grøntsager i din burger, så fibrene i den kan hjælpe med at lette din fordøjelse.

3. Kød

Efter krydret mad er kød den anden type mad, der kan forværre tilstanden af ​​hæmorider, som du oplever. Især rødt kød, da det er sværere at fordøje. Hvis du finder blodpletter i din afføring, og du konstant føler dig forstoppet, så prøv at skifte til en vegetarisk kost i et stykke tid.

Læs også: Pas på disse 6 ting, hvis du har blodig afføring

4.Alkohol

Der er ikke noget galt med at få en øl eller et glas vin lejlighedsvis, men hvis du har en vane med at drikke for meget, kan du måske stoppe det midlertidigt, mens du lider af hæmorider. Dette skyldes, at alkohol kan forårsage dehydrering, som igen kan forværre forstoppelse og andre symptomer på hæmorider.

5. Forarbejdet og stegt mad

De fleste kontoransatte har måske ikke tid til at tilberede frokoster med sunde, hjemmelavede måltider, så de er mere tilbøjelige til at spise klar-til-spise fødevarer, såsom burgere og pommes frites. Hvis du er en af ​​dem, bør du ændre disse usunde spisevaner. Fordi fastfood og stegt mad kan forværre hæmoriders tilstand.

6. Koffein

Der er dårlige nyheder for kaffeelskere, der oplever hæmorider. Koffein er kendt for at forårsage maveirritation og dehydrering, hvilket kan gøre dine hæmorider værre. Så hvis du har en vane med at indtage 6-8 kopper koffein om dagen, så skift til grøn te, som kan forbedre afføringen.

7.Salt mad

Under hæmorider skal du også være opmærksom på mængden af ​​salt du indtager. Årsagen er, at et højt saltindtag får kroppen til at få brug for meget vand, hvilket kan lægge større pres på dine blodkar. Dette inkluderer venerne i bunden, der forårsager hæmorider. Så undgå også fødevarer, der indeholder høje niveauer af salt, såsom instant nudler, skaldyr dåse, og fødevarer, der bruger instant krydderier.

Ud over ovenstående fødevarer kan jerntilskud også forårsage forstoppelse og andre fordøjelsesproblemer. Så tal med din læge før du tager det.

Læs også: 5 tips til at forebygge forstoppelse

Du kan også spørge lægen om naturlige måder, du kan gøre for at behandle hæmorider ved at bruge en applikation . igennem Video/taleopkald og Snak , kan du kontakte lægen for sundhedsrådgivning når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Reference:
Dr. Batras homøopati. Tilgået 2020. Fødevarer, der skal undgås, når man lider af bunker (hæmorider).
WebMD. Tilgået 2020. Bedste og værste fødevarer til hæmorider.