Hvornår skal katte vaccineres?

Jakarta - Vaccination udføres med det formål at danne immunitet mod visse vira eller antigener. I lighed med mennesker udføres vacciner hos katte, så kroppen en dag bliver udsat for virussen, kan bekæmpe virussen på egen hånd. Vaccination hos katte sker, når han er rask, så immuniteten kan dannes ordentligt i hans krop. Hvornår skal katten vaccineres? Her er diskussionen!

Læs også: Tips til at overvinde hundehår, der ofte taber

Det er tid til at give kattevacciner

Den første vaccine gives i alderen 12-16 uger. Vaccination vil blive udført ved at indtaste 3 inaktive vira, nemlig:

  • Feline herpesvirus (fHV) eller feline calicivirus (FCV).
  • Feline panleukopenia virus (FPV).
  • Feline leukæmivirus (FeLV).

Killinger kan siges at være blevet vaccineret, når de har fået to vaccinationer. Efter vaccinen må katte ikke forlade huset, før de har fået en ny vaccination for at danne et perfekt immunsystem. Ud fra et adfærdsmæssigt synspunkt giver det at tillade en killing udenfor, at hun kan vænne sig til sine omgivelser. Dette vil gøre det lettere for ham at socialisere.

Katte anbefales heller ikke at møde andre katte, der ikke er vaccineret, fordi man frygter, at de får sygdommen. Hvis din kat kæmper for at komme ud af huset, fordi hun keder sig, så tag hende med til et sted med lav risiko for infektion, såsom hendes egen have. Glem ikke at sørge for, at han ikke løber ind i andre katte, okay?

Læs også: 4 grunde til, at hunde skal gå tur og leges

Hvad er fordelene og bivirkningerne ved vacciner hos katte?

Vaccination hos katte sker, så deres immunsystem kan genkende skadelige mikroorganismer, der kan angribe i fremtiden. I lighed med vacciner hos mennesker vil vacciner givet til kæledyr aktivere kroppens immunrespons, når den oprindelige virus angriber, så katte ikke vil opleve alvorlig sygdom som katte, der ikke er immuniseret.

Hver kat vil dog vise et forskelligt respons efter at være blevet vaccineret. Hos nogle katte kan der opleves bivirkninger efter vaccination. Nogle af de bivirkninger, man skal være opmærksom på, er:

  • Mild allergisk reaktion, som er karakteriseret ved nældefeber, rødme, kløe, øget kropstemperatur og hævelse omkring øjne, læber og hals.
  • Alvorlig allergisk reaktion, som er karakteriseret ved åndedrætsbesvær, svaghed, opkastning, diarré, blegt tandkød, til besvimelse.

Bivirkninger opstår ikke nødvendigvis hos alle katte efter vaccination. Bivirkninger er dog ting, der ikke kan undervurderes. Hvis din kat oplever en række bivirkninger efter at være blevet vaccineret, skal du straks drøfte dette med lægen på appen for at bestemme de passende behandlingstrin, ja.

Læs også: 6 vaner, der får hunde til at leve længere

Pas på ikke katte før vaccination

En ting at bemærke er, at det ikke er tilladt at bade katten i huset dyrehandel da han ikke var vaccineret. Årsagen er, at den store kats krop endnu ikke har selvforsvar mod vira i miljøet. dyrehandel er et mødested for mange katte, hvis baggrundssundhedsstatus er ukendt. Hvis katten ikke har et godt kropsforsvar og er inficeret med virus, kan det være dødeligt.

Reference:
Proplan.co.id. Tilgået 2020. Kattevaccine.
Royalcanin.com. Tilgået 2020. Kattevaccinationsplan.
International Cat Care. Tilgået 2020. Vaccination af din kat.