Vær forsigtig, denne øresygdom kan forårsage infektion og betændelse

Jakarta - Har du nogensinde følt ringen for dine ører, følt smerte, haft feber og endda forårsaget hovedpine? Hmm, det kan være, at du oplever en sygdom, der angriber lytterens sanser.

Ørepine kan dybest set skyldes en række forskellige ting. Startende fra infektion, væskeophobning, til betændelse. Nå, her er nogle øresygdomme, du skal være opmærksom på. Årsagen er, at øresygdommen nedenfor er vilkårlig. Aliaser kan angribe enhver og når som helst.

Kom nu, se hele anmeldelsen nedenfor!

Læs også: Vær ikke for ofte, dette er faren for at plukke dine ører

  1. Ørebetændelse på grund af mastoiditis

Stadig ikke bekendt med mastoiditis øresygdom? Denne øresygdom er en infektion i den knoglefremspringende del bag øret. Denne knogle er kendt som mastoidknoglen. Mastoidknoglen er placeret bag øret. Indeni er der et hulrum som en honeycomb fyldt med luft.

Så hvad hvis nogen har denne øresygdom? Det, du skal huske, kan mastoiditis forårsage forskellige symptomer hos patienter. Nå, her er nogle af symptomerne oplevet af mennesker med mastoiditis ifølge eksperter ved National Institutes of Health - MedlinePlus:

  1. Udledning fra øret eller ørepus.

  2. Ørerne gør ondt.

  3. Feber, kan opstå pludseligt med høj temperatur.

  4. Hovedpine.

  5. Høretab, såsom nedsat eller endda tab af hørelse.

  6. Hævelse og rødme bag øret.

  7. Hævelse bag øret, som kan få øret til at bule eller føles som om det fyldes med væske.

Læs også: Få mere at vide om Mastoiditis

Mastoiditis er vilkårlig, denne øresygdom kan opleves af mænd og kvinder i alle aldre. I de fleste tilfælde er mastoiditis dog mere almindelig hos spædbørn i alderen 6-13 måneder, eller dem med svækket immunsystem.

Mastoiditis er en kronisk betændelse i mellemøret. Fordi øret er forbundet med nasopharynx gennem Eustachian-røret, er årsagen til denne betændelse generelt forårsaget af luftvejsorganismer. For eksempel, Staphylococcus, Haemophilus, Pseudomonas, Proteus, Aspergillus, Streptococcus, og andre.

Husk, lad være med at rode med denne sygdom. Fordi mastoiditis øresygdom, der får lov at trække ud, kan udløse forskellige komplikationer. For eksempel hovedpine, lammelse af ansigtsnerven, svimmelhed (vertigo) og høretab.

Derudover kan mastoiditis i nogle tilfælde også føre til betændelse i slimhinden i hjernen og/eller hjernevævet samt synsforandringer. Det er skræmmende, ikke?

Læs også: 5 tegn på, at du bør begynde at bestille tid hos en ØNH-læge

  1. Infektion på grund af mellemørebetændelse

Ud over mastoiditis er der også en anden øresygdom kaldet mellemørebetændelse. Otitis er en infektion, der opstår i mellemøret. I dette rum er trommehinden, som indeholder tre små knogler. Dens funktion er at opfange vibrationer og overføre dem til det indre øre.

Ligesom mastoiditis kan mellemørebetændelse påvirke enhver. De fleste tilfælde forekommer dog hos børn under 10 år og spædbørn i alderen 6-15 måneder.

Hvad med symptomer? Symptomer på denne sygdom er opdelt efter typen af ​​muskuloskeletale medier. Otitis media selv er opdelt i fire, nemlig akut mellemørebetændelse (AOM), mellemørebetændelse med effusion (OME), kronisk suppurativ mellemørebetændelse (CSOM), adhæsiv mellemørebetændelse. Nå, her er symptomerne baseret på typen.

OMA

  • Otalgi eller øresmerter.

  • Otoré eller udflåd fra øret.

  • Hovedpine.

  • Feber.

  • Irritabilitet

  • Nedsat appetit.

  • Kaste op.

  • Diarré

OME

  • Nedsat hørelse.

  • Tinnitus eller ringen for ørerne.

  • Vertigo eller svimmelhed.

  • Otalgia.

Læs også: Dette er forskellen mellem Otitis Media Effusion og Akut Otitis Media

CSOM

  • Nedsat hørelse på grund af skade på trommehinden.

  • Normalt er smerten reduceret eller fraværende, ligesom feberen.

  • otorrhea.

Klæbende mellemørebetændelse

  • Resultatet af tidligere betændelse i mellemøret, normalt AOM.

  • Nedsat hørelse på grund af hærdning af de knogler, der leder lyd.

Så når du oplever ovenstående symptomer, skal du straks søge læge for at få den rigtige behandling. Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen .

Der er én ting at huske om mellemørebetændelse. Ifølge bladet i US National Library of Medicine National Institutes of HealthSelvom mellemørebetændelse kan forsvinde spontant og uden komplikationer, kan det være forbundet med livslangt høretab eller høretab. Wow, skræmmende ikke?

  1. Ringende ører på grund af tinnitus

Har du nogensinde hørt en ringen i dine ører? Hvis det er tilfældet, kan du have tinnitus. Denne tilstand er faktisk ikke en sygdom, men et symptom på visse sundhedsmæssige forhold. For eksempel skader på øret, nedsat hørefunktion, der viser sig med alderen, til forstyrrelser i kroppens kredsløb.

Den ting at huske, denne tinnitus kan opleves af alle, uanset køn eller alder. De fleste tilfælde er dog mere almindelige hos personer over 65 år. Ringen for ørerne er relativt almindelig og rammer cirka 1 ud af 5 personer.

Læs også: Lytter du ofte til høj musik, med risiko for tinnitus?

Symptomer på denne ørelidelse er generelt kendetegnet ved forekomsten af ​​visse lyde i øret. For eksempel ringelyde, hvæsende eller endda fløjtelyde. Denne lyd kan høres i det ene eller begge ører på den syge.

De fleste tinnituslyde kan kun høres af den syge. Men der er også nogle gange hørt af læger, der tjekker tilstanden af ​​den syges øre. Heldigvis er disse klager generelt ikke en alvorlig tilstand og vil blive bedre af sig selv. Det skader dog aldrig at diskutere med en læge, hvis øresygdomme som:

  • Opstår pludseligt eller uden nogen åbenbar grund.

  • Vises efter en infektion i de øvre luftveje. For eksempel influenza og blev ikke bedre inden for syv dage.

  • Lyden forstyrrer rolige eller daglige aktiviteter, såsom at have problemer med at sove eller opleve depression.

  • Ledsaget af svimmelhed eller høretab.

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald, kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, download applikationen nu i App Store og Google Play!

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Sygdomme og tilstande. Tinnitus.
National Institutes of Health - MedlinePlus. Tilgået i 2020. Mastoiditis.
US National Library of Medicine National Institutes of Health. Tilgået 2020. Mellemørebetændelse.