6 fordele ved zoneterapi for sundheden

Selvom den kun fokuserer på fodsålerne, har zoneterapi vist sig at være effektiv til at reducere stress. Fødder er det bedste sted at opdage helbredsproblemer i kroppen. I starten var det smertefuldt og ubehageligt. Men at gøre det regelmæssigt gør ubehaget og smerten mindre."

, Jakarta - Massage er en måde at slippe af med træthed i kroppen efter at have været træt af aktiviteter, for at lindre smerter og skader, for at opdage helbredsproblemer i kroppen. Massage er en af ​​de traditionelle behandlinger med forskellige typer, hvoraf en er zoneterapi.

Selvom det ser nemt ud, er det ikke alle, der kan lave zoneterapi. Denne bevægelse med at trykke, gnide eller massere væv og muskler med hånden kræver specielle teknikker og færdigheder. Ikke uden grund kan den forkerte bevægelse have en ret alvorlig indvirkning. Udover at lindre træthed og helbrede skader, er der mange fordele ved zoneterapi for helbredet. Læs mere her!

Læs også: Er det rigtigt, at muskelsmerter kan kureres med massage?

1. Strømlining af blodcirkulationen

Bevægelsen i zoneterapi er i stand til at åbne knuderne i blodkarrene, så arterierne og venerne kan arbejde mere optimalt med at dræne blod.

Derudover er fordelene, at forskellige helbredsproblemer forårsaget af dårligt blodcirkulation kan helbredes.

2. Hjælper med at reducere symptomer på visse sygdomme

En zoneterapeut fra England, Rosanna Bickerton sagde, at zoneterapi kan reducere symptomerne på visse sygdomme. Den terapiform, der har eksisteret siden 4.000 år siden i Kina, er den mest kraftfulde behandling og forebyggelse.

Denne terapi hjælper med at lindre symptomerne på nogle mindre lidelser, såsom hovedpine, rygsmerter eller fordøjelsesproblemer. Især ved helbredsproblemer, der er ret alvorlige, som f.eks multipel sclerose og Parkinsons, hjælper massageterapi med at reducere ømhed eller smerter, ikke helbrede dem.

3. Hjælper med at reducere stress

Selvom den kun fokuserer på fodsålerne, har zoneterapi vist sig at være effektiv til at reducere stress. Fødder er det bedste sted at opdage helbredsproblemer i kroppen.

I starten var det smertefuldt og ubehageligt. Men at gøre det regelmæssigt gør ubehaget og smerten mindre. Massage og blidt tryk på fødderne vil gøre dig mere afslappet.

Læs også: 4 tegn, der vises i kroppen, når du er under stress

4. Start fordøjelsessystemet og øg energien

Zoneterapi hjælper med at forbedre cirkulationen og stimulerer fordøjelsessystemet. Denne terapi er god til at fjerne giftstoffer fra kroppen. Derfor bør du ikke indtage alkoholiske drikke mindst 24 timer før massagen.

Fordi alkoholens negative påvirkning bliver mangedoblet, hvis du ikke gør det. Derudover er denne massage også med til at øge energien i kroppen.

5. Hjælper med at lindre og reducere smerte

Kroppen har i hvert fald mere end 7.000 nerver, der er i fodsålerne og er forbundet gennem centralnervesystemet. Zoneterapi gennem nerveenderne eller fodsålerne er i stand til at gøre kroppen selvhelende.

Andre zoneterapeuter siger, at zoneterapi har til formål at forbedre balancen mellem funktioner og systemer i kroppen. Zoneterapi hjælper kroppen med at blive mere afslappet, for at reducere smerter, der opstår på grund af overdreven pres og stress.

Læs også: Kend 5 naturlige måder at overvinde hovedpine på

6. Lindrer migræne og hovedpine

Ud over nogle af de fordele, der allerede er nævnt ovenfor, kan zoneterapi også reducere migræne og hovedpine ved at øge blodgennemstrømningen og lette muskelspændinger. Stress og psykologiske faktorer optræder ofte som migrænesymptomer, hovedpine på grund af stress kan også lindres gennem zoneterapi

Så nu kender du fordelene ved zoneterapi. Alligevel kan ikke alle tilstande eller klager håndteres gennem zoneterapi. For specifikke helbredsproblemer har du brug for medicinsk behandling. Du kan bede om mere information via applikationen . Ønsker du at bestille tid til undersøgelse på sygehuset, kan du også bestå !

Reference:
Fodpaladset. Tilgået i 2021. 7 fordele ved en zoneterapi fodmassage
Healthline. Tilgået i 2021. Zoneterapi 101