7 naturlige måder at behandle højt blod på

, Jakarta – Højt blodtryk eller hypertension er en sygdom, der kan være roden til forskellige andre alvorlige sundhedsproblemer. For at sænke blodtrykket, der er for højt, ordinerer læger normalt blodtrykssænkende medicin. Men faktisk er der forskellige naturlige måder, man kan gøre for at behandle forhøjet blodtryk, du ved.

Nogle naturlige måder at behandle højt blodtryk på, som vil blive diskuteret efter dette, kan du prøve. Men det betyder ikke, at du kan ignorere lægemidlerne anbefalet af lægen, ja. Fortsæt med at tage medicinen instrueret af lægen, og gør nogle af følgende naturlige måder som en komplementær terapi for at støtte sænkning og stabilisering af blodtrykket:

Læs også: 5 tegn på mennesker, der potentielt er ramt af hypertension

1. Vælg den rigtige mad

For at holde blodtrykket stabilt og forhindre alvorlige komplikationer, der kan opstå, skal personer med hypertension nøje vælge de rigtige fødevarer. Det skyldes, at den mad, du spiser, kan påvirke dit blodtryk. Hovedreglen er: undgå salt, fedtholdigt og emballeret mad.

Ud over at undgå disse typer fødevarer, skal folk med højt blodtryk også øge fødevarer med højt indhold af vitaminer og fibre, såsom grøntsager, frugt, nødder, frø og fuldkorn. Fiberfødevarer kan binde fedt, som kan udløse en stigning i blodtrykket. Ikke nok med det, så har mennesker med højt blodtryk også brug for fødevarer med højt kaliumindhold, fordi de kan hjælpe med at normalisere natriumniveauet i kroppen, så blodtrykket bliver mere kontrolleret.

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilke fødevarer der er gode at spise, og hvilke der skal undgås, kan du Hent Ansøgning og lav en konsultation med en ernæringsekspert via chat. Glem ikke altid at lave regelmæssige sundhedstjek for at kontrollere op- og nedture i blodtrykket.

2. Oprethold ideel kropsvægt

Fedme og forhøjet blodtryk er den perfekte kombination til at øge risikoen for forskellige farlige sygdomme. Hvis du har forhøjet blodtryk, bør du derfor opretholde en ideel kropsvægt. Hvis du i øjeblikket er overvægtig, skal du begynde at tabe dig.

Fordi overvægt indikerer, at din krop er fuld af fedtdepoter, som kan klæbe til blodkarrene. Som et resultat er blodgennemstrømningen ikke jævn, og blodtrykket vil stige. Ved at tabe sig vil risikoen for ujævn blodgennemstrømning på grund af fedtaflejringer minimeres, og blodtrykket vil automatisk være mere vågent.

Læs også: 3 træningstips til personer med hypertension

3. Træningsrutine

Ikke kun at opretholde den generelle kropskondition, kan regelmæssig motion sænke højt blodtryk naturligt. Husk dog, at for at kunne mærke disse fordele, skal du træne regelmæssigt.

Så du skal gøre det til en god vane eller daglig rutine. Generelt tager det 1-3 måneders regelmæssig træning at have en positiv indvirkning på blodtrykket. Træn i mindst 30 minutter hver dag eller 150 minutter om ugen.

Intet behov for anstrengende og højintensiv træning. Du kan starte denne gode vane med let motion, såsom en afslappet gåtur rundt i huset eller cykling. Derudover er det også vigtigt at opretholde den fysiske aktivitet i daglige aktiviteter, såsom at gøre huslige pligter selv eller vælge at gå korte ture frem for at tage en motorcykeltaxa. online.

4. Undgå stress

Kan stress udløse en stigning i blodtrykket? Ja. Ved stress vil kroppen frigive hormonerne kortisol og adrenalin, som kan indsnævre blodkarrene. Som et resultat vil blodgennemstrømningen blive blokeret, og blodtrykket vil stige. Så jo oftere du stresser, jo oftere vil dit høje blodtryk få tilbagefald. Undgå derfor stress ved at tage dig tid til at slappe af i din krop og dit sind, ved at gøre ting, du nyder.

5. Begræns koffeinindtaget

Koffein indeholdt i kaffe, te, sodavand og chokolade kan stimulere produktionen af ​​forskellige hormoner i kroppen, som derefter påvirker blodtrykket. Derfor bør du begrænse dit koffeinindtag fra nu af, og erstatte det med andre drikkevarer eller fødevarer, der indeholder masser af vitaminer og mineraler, såsom mælk og frugtjuice.

Læs også: Tips til at forhindre, at blodtrykket stiger drastisk

6. Stop med at ryge vaner

Du bør stoppe den rygevane, du oplever. Udover at være i stand til at øge risikoen for helbredsproblemer i lungerne eller hjertet, kan vanen med at ryge også udløse forhøjet blodtryk.

7. Opfyld hvilebehov

Faktisk vil blodtrykket falde, når du sover. Af denne grund er det meget vigtigt at imødekomme behovet for hvile ved at være opmærksom på søvntiden. Få en vane med at gå i seng til tiden. Hvis du oplever søvnforstyrrelser løbende, er der ikke noget galt i at spørge din læge igennem . Tidlig behandling gør helt sikkert din helbredstilstand mere optimal.

Det er nogle naturlige måder at behandle højt blodtryk eller hypertension på. Glem ikke altid at køre en sund livsstil og diæt for at forhindre hypertension!

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2021. 15 naturlige måder at sænke dit blodtryk på.
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. 10 måder at kontrollere højt blodtryk på uden medicin.
Healthline. Tilgået 2021. 17 effektive måder at sænke dit blodtryk.