Er det farligt for blod at gå op i et håndinfusionsrør?

Jakarta - Når nogen skal i behandling på hospitalet, får de generelt en håndinfusion. Selve målet er at give stoffet direkte til venen i form af en væske. Den intravenøse vej vælges, når lægemidlet ikke kan gives ad andre veje, såsom gennem munden, eller når det er nødvendigt at nå målstedet hurtigt som i en nødsituation.

Gennem en håndinfusion kan stoffet nå alle dele af kroppen. Men dets brug skal virkelig overvejes. Ikke sjældent ville hospitalssygeplejersken, der tjekkede patienten på sengestuen, også tjekke tilstanden af ​​håndinfusionen. For ganske ofte stiger blodet op i infusionsrøret. Er denne tilstand farlig? Find ud af diskussionen her.

Læs også: Længde af indlæggelse udløser akut respiratorisk distress-syndrom?

Hvad sker der, hvis blodet stiger ind i håndinfusionsrøret?

Når en patient på et hospital bevæger sig meget med hænderne, kan blod komme ud af IV-linjen og stige. De fleste sygeplejersker beder også patienter om at undgå for meget bevægelse for at forhindre denne tilstand. Hvis blodet, der stiger lidt, er tilstanden ikke alt for bekymrende. Men hvis blodet, der stiger ret meget, kan dette være farligt.

Hvis der er nok godt blod i håndinfusionsslangen, frygtes det, at det kan øge risikoen for dannelse blodkoagulere eller blodpropper. Disse blodpropper kan blokere strømmen af ​​væsker givet gennem IV-ledningen. Væskeindtag opnået af kroppen hæmmes, og dette kan føre til dehydrering eller ikke gives optimal behandling.

Værre er det, hvis denne tilstand opstår i en længere periode, kan blodet i håndinfusionsrøret forårsage en infektionsreaktion. Denne tilstand kaldes ofte flebitis eller betændelse i blodkarrene.

Læs også: Hvor lang tid tager det at komme sig fra blindtarmsbetændelse?

Andre årsager til blodstigning i håndinfusionsrør

Generelt vil blodet i dette infusionsrør stige, efter at patienten udfører aktiviteter, der kræver en del håndbevægelse. For eksempel når patienten lige er gået på toilettet. Denne tilstand opstår generelt på grund af flere faktorer, såsom:

  • Klemmen på infusionsrøret er ikke lukket, når der udføres aktiviteter, der involverer betydelig bevægelse i det område, hvor infusionen er fastgjort.
  • Et oprullet eller foldet infusionsrør.
  • Strømmen af ​​intravenøse væsker er for langsom, hvilket forårsager en blodprop eller blokering.

Så undgå håndbevægelser, der kan få blodet til at stige til IV-linjen. Såsom ikke at lave for store bevægelser på stedet for infusionen. Fastgør om muligt klemmen til IV-slangen og undgå at vride eller bøje slangen under bevægelse.

Hvis det sker, skal du straks rapportere tilstanden til sygeplejersken, så den kan håndteres korrekt og undgå risiko for blokering eller endda infektion. Det gør sygeplejersker normalt spole , nemlig handlingen med at injicere sterile væsker eller infusioner for at genstarte infusionen.

Du kan dog også prøve metoder som at fiksere håndens position mod infusionen, så den ikke er for højt og for langt fra infusionen, og undgå at bøje og flytte den infunderede hånd for ofte.

Læs også: 3 tests til diagnosticering af nyreinfektion

Nå, det er en forklaring på farerne ved, at blod stiger ind i IV-linjen. Hold altid din krop sund ved at indtage sunde, afbalancerede nærende fødevarer, samt yderligere vitaminer og kosttilskud. For at købe det kan du bruge funktionen "sundhedsbutik" i appen , Ja.

Reference:
Healthline. Tilgået 2021. Infusionsterapi: Hvad er det, hvilke tilstande behandler det?
New York håndkirurgi. Tilgået 2021. Intravenøse lægemiddelinfusioner.