Forklaring af hurtige test- og podningstestresultater nogle gange anderledes

Jakarta - Hurtig test er en måde at opdage tilstedeværelsen af ​​corona-virus udført i Indonesien for at finde ud af, om en person er inficeret med den virus, der forårsager COVID-19 eller ej. Selve undersøgelsen er opdelt i to typer, nemlig hurtige antistoftests og hurtige antigentests, som så er bedre kendt som antigenpodninger.

Tilsyneladende er der stadig mange mennesker, der tror, ​​at de to metoder til at opdage corona-virussen er de samme. De to er dog klart forskellige. At dømme ud fra retningslinjerne for forebyggelse og kontrol af coronavirus-sygdom (COVID-19) udgivet af det indonesiske sundhedsministerium, bruger håndteringen af ​​corona-virussen i Indonesien disse to inspektionsmetoder til at finde ud af, om der er mistænkte tilfælde af corona-virussen.

Forklaring af forskellige hurtige test- og podningstestresultater

En antigenpodning er en hurtig undersøgelsesmetode til at påvise tilstedeværelsen af ​​coronavirus, som udføres ved at tage en prøve af slim fra halsen eller næsehulen. Antigenet vil være kendt, når virussen aktivt udvikler sig.

Læs også: Ny coronavirus fundet siden 2012, fakta eller fup?

Dette er grunden til, at en hurtig antigentest bør udføres, når nogen lige er blevet smittet med corona-virussen. Årsagen er, før antistoffer dukker op og bekæmper virussen, vil antigenet først studere det. Dette er når tilstedeværelsen af ​​antigenet kan påvises.

Alligevel skal du også vide, at der kan være unøjagtige resultater af antigenpodning, selvom denne undersøgelse anses for at have en meget bedre nøjagtighed end antistofhurtigtesten. Dette sker, fordi den virus, som antigenet studerer, kan være en anden virus, såsom influenza og ikke corona-virus.

I mellemtiden udføres coronavirusundersøgelsen med antistofhurtigtestmetoden hurtigt for at påvise antistoffer i blodet. Når den er inficeret med virussen, der forårsager COVID-19, vil kroppen udskille antistoffer inden for få dage efter, at infektionen er opstået.

Læs også: 10 Corona Virus Facts Du skal vide

Antistofrespons hos personer, der er inficeret med corona-virussen, vil normalt ses inden for to uger efter, at infektionen er opstået. Desværre kan dette svar være forskelligt for hver person. Mange faktorer påvirker denne tilstand, såsom ernæring, alder, sygdommens sværhedsgrad og tilstedeværelsen af ​​andre ledsagende sundhedsproblemer.

Ikke nok med det, så er der også mulighed for en krydsreaktion af forekomsten af ​​antistoffer, fordi der er to andre typer vira udover corona-virussen. Dette skyldes, at denne undersøgelsesmetode ikke undersøger den virus, der forårsager COVID-19, i detaljer og specifikt. Så resultaterne af undersøgelsen kan stadig være positive eller reaktive, men ikke fordi du er smittet med corona-virussen.

Ulemper ved antigenpodning og antistofhurtig test

Antistofhurtigtesten er den svageste metode til at opdage corona-virussen, fordi den kun har en nøjagtighed på 18 procent. Så faktisk anbefales denne screeningtest ikke længere at blive udført, og offentligheden opfordres til at bruge en antigenpodning, når de udfører en undersøgelse.

Læs også: Ud over Corona-virussen er der tale om 12 andre dødelige epidemier i historien

Alligevel kan antigenpodepinden ikke siges at være særlig præcis, fordi der stadig er en PCR-test med den højeste nøjagtighed blandt de tre corona-virus undersøgelsesmetoder. Selvom nøjagtigheden når op på 97 procent, kan antigenpodningen også være forkert, fordi den påviste virus muligvis ikke er en corona-virus.

Hvis du nu stadig er forvirret over forskellen mellem antistofhurtigtesten og antigenpodningen, eller hvorfor resultaterne af de to undersøgelser kan være forskellige, kan du spørge lægen direkte gennem applikationen. . Faktisk er det nu nemmere at udføre antigenpodningsscreening på klinikker eller hospitaler end en ansøgning , fordi du kan finde det nærmeste sted direkte og bestille tid.



Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Hvordan adskiller COVID-19 antistoftest sig fra diagnostiske tests?
Indonesisk sundhedsministerium. Tilgået i 2020. Retningslinjer for forebyggelse og kontrol af Coronavirus-sygdom (Covid-19) Sundhedsministeriet i Republikken Indonesien
WHO. Tilgået 2020. Rådgivning om brugen af ​​point-of-care immundiagnostiske test for COVID-19.