5 negative virkninger af at give sutter til babyer

, Jakarta – At give sutter til babyer er blevet en almindelig ting, som mange mødre gør. Især for mødre, der stadig arbejder, vil tilstedeværelsen af ​​en sut være meget nyttig for at holde den lille rolig. Det er faktisk okay at give en sut til en baby. Men før moderen beslutter sig for at gøre dette, bør du først kende den negative virkning af at give en sut til barnet.

Det kan nemlig gøre det lettere for moderen at gøre mange ting, mens barnet er roligt, mens det sutter sutten. Selvfølgelig kan noget overskydende have sine egne dårlige virkninger, hvis det ikke begrænses. Nå, her er nogle diskussioner, som mødre kan vide om de negative virkninger af at give en sut til babyer!

Læs også: Tommelfingersugning eller sut, hvad er bedre?

Dette er den dårlige virkning af vanen med at give sutter til babyer

Fra fødslen har babyer en naturlig refleks til at sutte. Derfor kan babyer rigtig godt lide og altid spørge efter "nenen". Udover at være sulten, kan det at sutte på moderens brystvorter også få hende til at føle sig roligere og mere tilpas. Nogle mødre kan dog ikke altid være ved siden af ​​barnet, så for at opfylde den lilles ønske om at sutte, kan det at give en sut til barnet være den rigtige løsning.

Forskning siger, om der er nogle dårlige virkninger, der kan opstå, efter at barnet er over 6 måneder og stadig bruger en sut. Brug af sut på en baby i længere tid kan øge risikoen for øreinfektioner, samt problemer med den orale motoriske udvikling. Her er fem dårlige effekter af at give en sut til babyer, som mødre har brug for at kende:

1. Forstyrrer tændernes vækst

Sutter givet til babyer, der ikke har tænder, kan faktisk hæmme væksten af ​​deres tænder. Når barnet bider sutten, vil de tænder, der kommer ud, blive holdt tilbage af sutten, så det bliver svært for tænderne at vokse ud. Selv når tænderne er vokset, kan det forstyrre tandvæksten at sutte på en sut. Fortænderne kan vokse sidelæns eller have tendens til at bevæge sig fremad.

Hos børn under to år kan tandproblemer forbedres af sig selv. Men hvis barnet fortsætter med at sutte, indtil det er fire år, vil tilstanden af ​​de tænder, der vokser ujævnt, vedvare, indtil han er voksen. Inden 2 års alderen vender problemer, der opstår i disse tænder, normalt tilbage til det normale af sig selv inden for 6 måneder efter ophør med brugen af ​​sutter.

2. Påvirker Jaw Arch

Ikke kun forstyrrer væksten af ​​tænder, sutter hos babyer kan gøre babyens kæbebue ikke god. Når din lille får tænder, bider eller trækker han nogle gange i sutten med tænderne. Dette tryk kan påvirke formen af ​​kæben og tænderne.

Læs også: Negative virkninger af at give sutter til babyer

3. Uhygiejnisk

En babys sut kan ved et uheld falde på gulvet, før den sutter, hvilket udgør en risiko for orale infektioner. Hvis den tabte sut gives igen uden at være steriliseret først, kan bakterier og vira fra gulvet sætte sig fast og komme ind i den lilles mund. Derudover har opbevaring og pleje af en sut, der ikke er ren, også potentiale til at udsætte barnet for bakterier, så barnet som følge heraf kan opleve infektioner i mundhule og tænder.

4. Forårsager brystvorteforvirring

Nogle babyer, der sutter på en sut, oplever nogle gange brystvorter, når de spiser direkte fra moderens bryst. Derfor bør mødre ikke give sutter til deres små, når de kun er et par uger gamle. Inden du giver en sut til barnet, er det bedre for moderen at træne barnet, så det kan die direkte fra brystet korrekt og korrekt. Det er også godt at forhindre, at barnet kan lide sutten mere end moderens brystvorte.

Læs også: Nyfødte mor problemer for at overvinde brystvorten forvirring

5. Forårsager afhængighed

Hvis du giver din baby en sut for ofte, kan det gøre ham for afhængig af sutten. Endelig kan din lille kun sove efter at have suttet på sutten. Man frygter, at denne vane vil fortsætte, indtil barnet kommer i skolealderen. Dette vil have indflydelse på deres vækst og udvikling og uafhængighed. Barnet vil også føle sig underlegent, hvis det bliver latterliggjort, fordi det stadig sutter. For at undgå afhængighed af sut bør du begrænse brugen af ​​sut hver dag.

Så hvordan holder du din lille sikker, selvom den ofte sutter på en sut? Dette gøres for at reducere eventuelle bivirkninger, der kan opstå, så barnets vækst forbliver normal. Så her er nogle tips, du kan gøre:

  • Sørg for at give sut, når barnet er mindst 1 måned gammel, eller når det er i stand til at die fra sin mor. Dette er for at forhindre forvirring af brystvorten.
  • Prøv at gøre en sut til en sidste udvej, når dit barn er nøjeregnende, så du ikke bliver afhængig. Moderen skal finde ud af, hvad der får hendes barn til at græde for at stoppe.
  • Vi anbefaler at vælge en sut, der er lavet af silikone og er nem at rengøre. Mødre skal også tilpasse suttypen til barnets alder.
  • Sørg for at rengøre barnets sut regelmæssigt med sæbe og kog det i kogende vand for at fjerne vira og bakterier. Prøv også at udskifte sutten regelmæssigt, især hvis den er beskadiget.

Hvis det er muligt, bør mødre ikke introducere sutter til børn. Ud over at undgå ovenstående bivirkninger, undgår mødre også vanskeligheden ved at give slip på et barn, der er afhængig af en sut. Hvis barnet er nøjeregnende, kan moderen i stedet for at give det en sut finde årsagen til, hvorfor det er nøjeregnende og arbejde på problemet.

Hvis din lille er syg, skal du blot kontakte lægen via appen . Tal om de helbredsproblemer dit lille barn oplever og spørg lægen til sundhedsråd via Video/taleopkald og Snak , når som helst og hvor som helst. Så hvad venter du på? Hent nu også i App Store og Google Play.

Reference:
WebMD. Tilgået i 2021. Sutter: Ind eller ud?
Første græd. Tilgået i 2021. Bivirkninger af sut og hvordan man slipper af med babys suttevane.