Årsager og måder at overvinde trøske hos babyer

, Jakarta - Sprue, eller bedre kendt som aphthous stomatitis er et problem, der opstår i munden, når en hvid og gullig konkav overflade vises. Kræftsår vil være karakteriseret ved en brændende fornemmelse på grund af blærerne. Ikke kun voksne, babyer kan også opleve det. Hvad får trøske til at forekomme hos babyer?

Læs også: Stomatitis hos børn, gør dette for at håndtere det

Årsager til trøske hos babyer

Hos spædbørn vil trøske normalt forekomme i munden på en ammende baby. Denne betændelse vil dukke op på et varmt, fugtigt og sødt sted, såsom en babys mund. Fra barnets mund vil svampen, der forårsager trøske, spredes til moderens brystvorter. Spredningen af ​​trøske hos en ammende baby vil være placeret i barnets mund, som spreder sig til brystvorten, eller fra brystvorten, der spreder sig til barnets mund.

Denne tilstand er almindelig hos spædbørn, fordi immunsystemet endnu ikke er fuldt udviklet, så det har ikke været i stand til at bekæmpe infektioner i kroppen. Kræftsår kan nemt sprede sig, hvis moderens brystvorte er øm, eller hvis barnets mund ikke sidder ordentligt fast på brystvorten.

Forstå symptomerne, så moderen kan tage øjeblikkelige behandlingstrin. I dette tilfælde kan moderen tjekke den Lille på det nærmeste sygehus gennem ansøgningen . Undersøgelse foretages, så svampeinfektionen ikke spreder sig og forhindrer opståen af ​​mere alvorlige symptomer.

Læs også: Vær opmærksom, dette er sygdommen bag kræftsår på læberne

Symptomer, der opstår, når babyer har trøske

Mødre selv vil normalt ikke umiddelbart indse, hvornår din lille har trøske. Mødre kan dog se de symptomer, som deres lille viser, når de har kræftsår, såsom:

  • Tilstedeværelsen af ​​hvide pletter eller små sår på tandkødet, tungen, mundvigen eller indersiden af ​​kinderne.

  • Din lille vil se rastløs ud, når de spiser.

  • Din lille vil sandsynligvis opleve et fald i ammeaktivitet på grund af smerten i munden.

  • Din lille har bleudslæt.

  • Den lilles læber blev blege.

Ikke kun gennem munden, svampen, der forårsager trøske hos din lille, kan også komme ind i kroppen gennem fordøjelsessystemet og forårsage bleudslæt. Bleudslæt hos babyer vil normalt være karakteriseret ved røde pletter, der kan sprede sig til hudfolderne.

Læs også: Ikke bare en virusinfektion, disse er 3 årsager til trøske hos babyer

Er der trin til at forhindre trøske hos babyer?

Trøske hos babyer er forårsaget af en svampeinfektion. Hvis du vil forebygge trøske, skal du forhindre spredning af svampeinfektioner. Ting, der skal gøres for at forhindre trøske i dit lille barn, er:

  • Hold babylegetøj, vandflasker, sutter og brystpumper rene. Vask eventuelt dit lille barns udstyr med antiseptisk sæbe og varmt vand.

  • Vask dine hænder efter du har skiftet din babys ble for at forhindre spredning af svampeinfektioner gennem dit barns fordøjelsessystem.

  • Vask din lilles tøj med varmt vand for at dræbe svampen, og tør din lilles tøj i solen.

  • Hvis moderen mærker blærer på brystet, skal du straks passe på, så såret ikke bliver inficeret.

Disse trin kan du gøre for at forhindre trøske i dit lille barn. Hvis disse trin ikke beskytter din lille mod trøske, bør moderen straks gøre en indsats for at helbrede trøske i sin lille, så svampeinfektionen ikke fortsætter med at udvikle sig og bliver til fare for den lilles helbred.

Reference:
Baby Center. Tilgået 2019. Amning og trøske.
NHS. Hentet 2019. Oral Thrush (munddrossel).