Har et sår, spis disse 7 fødevarer

, Jakarta – Mennesker med mavesår skal være opmærksomme på deres kost og den type mad, de spiser. Derfor er indtagelse af mad og drikke en af ​​de udløsende faktorer for fremkomsten af ​​symptomer på halsbrand. Der er flere typer fødevarer, som ikke bør indtages, så mavesårsymptomer ikke opstår igen, herunder fødevarer, der er krydret, for sure og indeholder usunde fedtstoffer.

Hvis der er fødevarer at undgå, så er der også fødevarer, der er gode at spise for mennesker med mavesår. Denne type mad er ret sikker for maven og kan give en følelse af komfort. Hvilke typer mad er gode for mennesker med mavesår at spise? Find ud af svaret i den følgende artikel!

God mad til mavesår

Halsbrand er defineret som smerter, der stammer fra maven og tyndtarmen på grund af en række tilstande. Generelt er denne tilstand forårsaget af et åbent sår på indersiden af ​​maven, en bakteriel infektion Helicobacter pylori, bivirkninger ved brug af ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler og stress. Mavesår er en sygdom i fordøjelsessystemet, som er ret let at helbrede. Denne tilstand er dog også let at blive værre, hvis den ikke behandles med det samme.

Almindelige symptomer på halsbrand er:

  • Føler dig hurtigt mæt, når du spiser og føler dig mæt i lang tid efter at have spist.
  • Kvalme.
  • Oppustethed i den øvre del af maven.
  • Bøvs ofte.
  • Smerter i mavehulen og smerter i midten af ​​brystet, der opstår, når eller efter man har spist.
  • Brændende fornemmelse i den øvre del af maven.

Læs også: Dette er forskellen mellem mavesår og mavesår

For mennesker med mavesår er den rigtige kost nøglen til at undgå gentagelse. Der er flere typer fødevarer, der er gode for mennesker med mavesår og anbefales til indtagelse, herunder:

1. Grøntsager

En af de fødevarer, der er gode for mennesker med mavesår, er grøntsager. Denne type mad har et lavt fedt- og sukkerindhold, så det kan hjælpe med at reducere mavesyren. Der er flere typer grøntsager, der er gode til at spise, såsom broccoli, kartofler eller blomkål.

2. Ingefær

Ingefær har anti-inflammatoriske egenskaber, så det er godt for mennesker med sår. Indholdet i ingefær kan hjælpe med at lindre den brændende fornemmelse, også kendt som halsbrand, som personer med sår oplever.

3.Havregrød

Morgenmadsmenu, der kan prøves af mennesker med mavesår, er havregryn. Denne type mad indeholder en masse fibre, som siges at hjælpe med at reducere syreniveauet i maven.

4. Frugter

Du kan også spise frugt. Sørg dog for at vælge ikke-citrusfrugter eller frugt, der ikke har en sur smag, såsom meloner, bananer, pærer og æbler.

5. Kød og skaldyr

Mennesker med mavesår kan spise magert kød, såsom kylling, fisk og skaldyr. Prøv at behandle denne mad ved at grille eller dampe den, ikke stege den.

Læs også: Vær opmærksom på kostmenuen for mennesker med gastritis

6. Æggehvide

Når du lider af et sår, skal du undgå at indtage æggeblommer. I stedet kan du spise æggehvider. Æggeblommer indeholder masser af fedt og kan få mavesyreniveauet til at stige.

7. Sundt fedt

Kroppen har stadig brug for fedtindtag. Du kan få et sundt fedtindtag fra avocadoer eller andre sunde fødevarer.

Læs også: 7 enkle måder at forebygge halsbrand på

Ud over at spise sund mad skal du sørge for altid at give mavesårsmedicin for at lindre symptomer, der opstår. Du kan købe mavesårsmedicin eller andre sundhedsprodukter med ansøgningen . Gennem leveringstjenesten vil lægemiddelbestillinger blive sendt til dit hjem med det samme. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Reference:
Healthline. Tilgået 2021. 7 fødevarer til at hjælpe din sure opstød.
Lev stærkt. Tilgået i 2021. Dyspepsidiæt.
WebMD. Tilgået i 2021. Fordøjelsesbesvær.