Ikke bare ubetydelige, disse 5 fakta om negle, du behøver at vide

, Jakarta – Negle er ikke kun et supplement til fingre og tæer. Selvom de er små i størrelsen, har negle også mange fordele og spiller en vigtig rolle for kroppen. Desværre er der ikke mange, der kender fakta om negle, inklusive de grundlæggende ingredienser og deres fordele.

Læs også: 6 Enkel og nem neglepleje

Dybest set tjener negle til at beskytte de sarte, nervefyldte fingerspidser mod skader og forbedre berøringsevnen. Her er fem andre neglefakta at vide:

1. Sømbasemateriale

Måske har du spurgt, "hvad er negle lavet af?". Svaret er, at det er lavet af keratin, et lag protein, der vokser fra laget af celler under neglebåndet (den hvide del i bunden af ​​neglen). Disse negle er dannet af døde celler, der hærder, så der dannes ikke nervevæv i dem. Så bliv ikke overrasket, hvis du ikke føler smerte, når du klipper dine negle.

2. Neglevækst

Negle vil vokse og forlænge naturligt. Derfor skal du jævnligt klippe dine negle for at holde dem rene og pæne. Men ved du hvor meget den gennemsnitlige neglevækst om måneden? Ifølge American Academy of Dermatology vokser fingernegle med 3,5 millimeter om måneden, hvilket er hurtigere end de 1,6 millimeter per måned på tånegle. Hvis du mister dine negle, så vil det tage længere tid for neglene at vokse helt, hvilket er omkring 3-5 måneder.

3. Hvide pletter på negle

Nogle mennesker tror, ​​at antallet af hvide pletter på neglene kan angive antallet af mennesker, der hader (hvis de hvide pletter er på fingrene på venstre hånd) eller kan lide dem (hvis de hvide pletter er på fingrene på højre hånd) ). Dette er dog kun en myte. For faktisk kan hvide pletter på neglene (leukonychia) være forårsaget af mangel på calcium eller calciummangel zink, og andre sundhedsmæssige forhold. Den mest almindelige årsag er traumer på neglene, såsom neglebidende vaner ( neglebidning ) eller går ned.

4. Revet hud på siden af ​​neglen

Når man klipper negle, er det ikke ualmindeligt, at der opstår revet hud på kanterne. Denne situation kan gå skævt, for hvis du trækker i den, risikerer du at få en infektion. Men hvis det ikke er markeret, kan du være "ivrig" for straks at trække og rive den. Du bør dog ikke trække i den afrevne hud i kanten af ​​neglen. Årsagen er, at dette kan øge risikoen for blødning og infektion i neglen. I stedet kan du bruge rene negleklippere til forsigtigt at fjerne dem.

5. Nails of the Dead

Hvis man ser godt efter, ser de dødes negle længere ud end de levendes. Det skyldes faktisk ikke, at den dødes negle stadig vokser, men at den omkringliggende hud svinder sammen, så neglene ser længere ud. For når en person dør, vil væksthormonet stoppe, så neglene og håret ikke vokser igen. Alligevel får tilstanden med dehydrering (mangel på væske) efter døden huden og det omgivende bløde væv til at skrumpe.

Det er fem fakta om negle, som du skal vide. Hvis du har klager på dine negle (f.eks. indgroede tånegle), skal du bare tale med din læge . Du kan tale med lægen når som helst og hvor som helst via via Snak , og Stemme/videoopkald . Så kom nu Hent Ansøgning i App Store eller Google Play lige nu!