Vide, hvordan man udskyder graviditet naturligt

Jakarta – Brug af prævention er ofte en løsning for par, der ønsker at udskyde graviditeten. Det er dog ikke alle kvinder, der kan lide og er egnede til at bruge præventionsmidler. Derudover har hvert præventionsmiddel også bivirkninger. Som et alternativ til prævention kan du og din partner gøre følgende naturlige måder at forsinke graviditeten på.

Selvom prævention har et højere effektivitetsniveau, kan naturlige metoder også være et behageligt og sikkert alternativ for par til at forhindre graviditet. Der er tre naturlige måder at udskyde graviditeten på.

1. Undgå at have sex under ægløsning

Ægløsning er en kvindes fertile periode, hvor æggestokkene frigiver et æg (ægløsning). At have sex under ægløsning øger chancerne for at blive gravid. Sperm kan befrugte ægget på dette tidspunkt, hvilket forårsager graviditet. For at forsinke graviditeten skal du derfor undgå at have sex, når en kvinde har ægløsning. Du kan stadig blive gravid, hvis du har sex før eller efter ægløsning, fordi sædceller kan overleve i en kvindes krop i to til fem dage, mens æg kan holde sig tre til fire dage efter ægløsning. Så du bør vente på, at ægløsningsperioden passerer, så det er sikkert at have sex med din partner.

Men hvordan ved du, hvornår en kvinde har ægløsning hver måned? Her er, hvad der kan gøres:

  • Brug af kalenderoptælling

Denne metode kan kun anvendes til kvinder, der har regelmæssige menstruationscyklusser. Først og fremmest skal du på forhånd kende din menstruation, så ægløsningen kan forudsiges. For dig, der har en 28-dages menstruationscyklus, tælles den første dag i din menstruation som dag 1, hvilket betyder, at din fertile periode eller ægløsning varer fra dag 12 til dag 16 i menstruationscyklussen.

  • Måling af basal kropstemperatur

Basal kropstemperatur er den laveste temperatur, kroppen når, når den er helt udhvilet eller sover. Ved at måle din basale kropstemperatur kan du finde ud af, hvornår du har ægløsning. Ægløsning kan forårsage en let stigning i basal kropstemperatur.

Mål din basale kropstemperatur hver dag, så snart du vågner om morgenen, ved hjælp af et specielt termometer til at spore ændringer i kropstemperaturen. Basal kropstemperatur vil stige mindre end 0,3 grader Celsius på tidspunktet for ægløsning. Hvis temperaturstigningen sker i tre dage eller mere, betyder det, at du har ægløsning.

Så undgå at have sex på den anden til tredje dag, før din kropstemperatur stiger i tre til fire dage derefter, fordi dette er den mest frugtbare periode, der tillader graviditet at forekomme.

  • Kontrol af livmoderhalsslim

Ægløsningsperiode kan også kendes ved at undersøge teksturen af ​​slimet, der produceres af kirtlerne i livmoderhalsvæggen. Du kan begynde at notere tilstanden af ​​den væske, der kommer ud af skeden, fra en dag efter menstruationen er overstået. Tricket er at kigge i dit undertøj eller tørre den intime del forfra og bagpå ved hjælp af en serviet efter vandladning. Hvis slimet, der kommer ud, er klart, let flydende og meget som gelé, så er du i din fertile periode. For at forsinke graviditeten skal du undgå at have sex fra den første dag, du finder teksturen af ​​livmoderhalsslim som ovenfor, indtil fire dage efter din maksimale fertilitet.

2. Fjernelse af Mr P før ejakulation

Denne metode kræver en indsats fra mandens side for at forblive intim uden at forårsage graviditet. Det vil sige, at en mand skal tiltrække hr. P, før han frigiver sæd eller ejakulerer. Denne metode vil fungere, hvis manden kan kontrollere sig selv og trække Mr P på det rigtige tidspunkt.

3. Eksklusiv amning

For mødre, der lige har født, kan eksklusiv amning til babyer forhindre graviditet i at opstå, fordi det kan hæmme ægløsning og menstruation. Men eksklusiv amning bør gives direkte, fordi processen med at sutte barnet påvirker succesen med denne metode. Mødre skal også altid være klar til at amme deres små, når han har brug for dem. Det anbefales, at ammepauserne ikke er mere end fire timer om dagen og seks timer om natten.

Hvis du stadig har spørgsmål om, hvordan du kan udskyde graviditeten naturligt, så tøv ikke med at spørge din læge gennem ansøgningen. Læger kan til enhver tid kontaktes via video/taleopkald og chat. Du kan også købe helseprodukter og vitaminer hos . Bare læg en ordre, og ordren vil blive leveret inden for en time. Kom nu, download den nu i App Store og Google Play.