5 tips til at forebygge forstoppelse

"Forebyggelse af forstoppelse kan gøres ved at vedtage en sund livsstil. Denne tilstand kan være forårsaget af vanen med at indtage mindre fibre, drikke mindre vand og ikke træne nok. Derfor er måden at forhindre det på at indtage masser af fibre og også være mere aktiv."

, Jakarta – Forebyggelse af forstoppelse er faktisk ikke en svær ting at gøre. Ved at vedtage en sund livsstil kan denne forstyrrende tilstand undgås. Forstoppelse aka obstipation er en tilstand, der får en person til at have svært ved at få afføring (BAB). En person kan siges at være forstoppet, hvis han har en afføringsfrekvens på mindre end tre gange om ugen.

Forstoppelse kan ramme alle og er sjældent alvorlig. Det betyder dog ikke, at det kan ignoreres. Denne tilstand kan få den syge til at føle sig utilpas og opleve symptomer, såsom oppustethed, fuld mave og mavesmerter. Derfor er det vigtigt at kende tips og måder til at forebygge forstoppelse. Nysgerrig? Find ud af svaret i denne artikel!

Læs også: 6 fødevarer til at overvinde forstoppelse hos gravide kvinder

Enkle måder at forebygge forstoppelse på

Forstoppelse alias forstoppelse er en tilstand, der gør, at de syge ikke er i stand til at gøre afføring regelmæssigt. Folk, der oplever denne tilstand, kan også opleve ufuldstændige afføring eller endda slet ikke være i stand til at passere afføring. Hvis det sker, kan forstoppelse udløse ubehag i maven og fordøjelsesbesvær.

Denne tilstand kan opleves af alle og kan være forårsaget af mange faktorer. Forstoppelse er oftest forårsaget af manglende fiberforbrug, manglende væskeindtag, mangel på motion, der ofte forsinker afføringen, til visse helbredsmæssige forhold. Efter at have kendskab til de ting, der kan være årsagen, er det selvfølgelig ikke længere en vanskelig ting at forhindre forstoppelse.

Generelt er der flere måder at forhindre forstoppelse på såvel som måder at overvinde det på, nemlig:

1. Forbrug af fiberrige fødevarer

Manglende fiberindtag er en af ​​de udløsende faktorer for forstoppelse. Derfor er en måde at forhindre det på at spise fiberrige fødevarer. Dette skyldes, at indtaget af disse næringsstoffer siges at hjælpe med at fremskynde arbejdet i fordøjelsessystemet og gøre afføringen blødere, hvilket gør dem lettere at udstøde fra kroppen. Der er flere typer af fiberrige fødevarer, der kan indtages for at forhindre forstoppelse, såsom grøntsager, frugt, nødder, fuldkorn og fuldkorn.

2. Drik masser af vand

Det meste af den menneskelige krop består af vand, derfor er det vigtigt at indtage nok vand. Dette er nyttigt til at opretholde den generelle kropssundhed, inklusive fordøjelsen. At drikke meget vand kan hjælpe fordøjelsessystemet til at arbejde, så risikoen for forstoppelse kan undgås. Voksne rådes til at drikke 8 glas vand om dagen eller hvad der svarer til 2 liter vand.

Læs også: Dette forårsager smerter i venstre nederste del af maven hos kvinder

3. Træn regelmæssigt

Fysisk aktivitet har også en effekt på fordøjelsestilstande. For at forhindre forstoppelse anbefales det at træne regelmæssigt hver dag. Du behøver ikke at dyrke anstrengende motion. Lette aktiviteter, der udføres regelmæssigt, kan stadig give sunde fordele for kroppen.

4. Forbrug af probiotika

Hvis du har problemer med fordøjelsen, især forstoppelse, er det tilrådeligt at tage probiotika. En af dem er fra yoghurt. Det skyldes, at de gode bakterier i probiotika kan hjælpe med at bekæmpe bakterier, der forårsager forstoppelse eller andre fordøjelsesproblemer.

5. Stofbrug

I alvorlige tilfælde skal forstoppelse muligvis behandles med afføringsmidler. Brugen af ​​dette lægemiddel bør dog ikke ske vilkårligt, og skal ske med en læges anvisninger.

Læs også: Forstå 6 symptomer, der er indikationer på forstoppelse

Hvis du allerede har en recept på medicin til at forebygge forstoppelse eller behandle den, så køb medicin i appen lige. Med leveringsservice vil lægemiddelordrer blive leveret med det samme til dit hjem. Du kan også købe andre sundhedsbehov med kun én ansøgning. Kom nu, Hent nu i App Store eller Google Play!

Reference:
NHS UK. Tilgået i 2021. Forstoppelse.
WebMD. Tilgået i 2021. Forstoppelse.
Baby Center UK. Tilgået i 2021. Forstoppelse (naturmidler).