Hvad er kendetegnene ved gravide kvinder med tvillinger?

, Jakarta - Nogle par håber at blive gravide med to babyer i det, som også er kendt som tvillinger. Det er også muligt at være gravid med tvillinger, selvom det er meget sjældent. For at finde ud af, om en mor er gravid med tvillinger, er det vigtigt at kende nogle af kendetegnene, hvorefter det kan bekræftes ved lægeundersøgelse. Nå, her er nogle tegn!

Tegn på gravid med tvillinger

Nævnt hvis kvinder, der er gravide med tvillinger, fortsætter med at stige i forhold til tidligere. Par er mere tilbøjelige til at få to børn i ét foster, fordi de har gennemgået fertilitetsbehandling. Især hvis du har overført mere end et embryo, eller hvis du tager visse fertilitetsmedicin for at hjælpe med graviditet.

Læs også: Dette er processen med at danne tvillinger

Gengraviditet opdages ofte ved den første prænatale kontrol, men moderen kender måske allerede til det gennem tilskyndelser fra en drøm eller fornemmelse. Det bedste tidspunkt at få foretaget en ultralyd for at opdage, om du er gravid med tvillinger, er mellem 10. og 12. graviditetsuge. Før dette bekræftes, kan moderen have følt nogle tegn på at være gravid med mere end ét foster, herunder:

1. Kvalme om morgenen

Et af de tegn, der kan mærkes af mødre, der oplever tvillingegraviditeter, er: morgen kvalme . Denne lidelse opstår på grund af en stigning i graviditetshormonet hGH, som forårsager kvalme på ethvert tidspunkt af dagen, ikke kun om morgenen. Kvalme, der opstår om morgenen, varer længere end kvinder, der er gravide med kun én baby. Derudover kan kvalme og opkastninger, der opstår efter 14. graviditetsuge, også være en indikation, hvis moderen er gravid med tvillinger.

Alligevel kan disse tegn på graviditet også være en indikator for hyperemesis gravidarum. Hvis moderen kaster op flere gange om dagen, ledsaget af kvalme i løbet af dagen eller vægttab, er det bedre at lave en mere fuldstændig undersøgelse, så årsagen kan identificeres.

2. Træthed

Træthedsfølelse kan også mærkes af kvinder, der er gravide med tvillinger. Det kan også forekomme i den første uge eller endda før de sidste 4 ugers menstruation er gået. Forhøjede hormonniveauer kan sameksistere med flere problemer, såsom søvnforstyrrelser og øget vandladning. Dette kan selvfølgelig forstyrre nattehvilen. Alligevel kan dette tegn ikke fastslås, hvis moderen bærer mere end én baby.

Læs også: Myter og fakta om graviditet med tvillinger, du behøver at vide

3. Højt hCG

Humant choriongonadotropin (hCG) er et hormon, der produceres af kroppen under graviditet. En hjemmegraviditetstest udføres ved at påvise dette hormon i urinen for at give et positivt resultat. Men for at bestemme niveauet af hormonet hCG specifikt, kan den anvendte metode være en blodprøve. En undersøgelse viser, om tegnene på gravid med tvillinger har hormonet hCG, som er højere end forventet.

4. Andet hjerteslag

Mødre skal vide, om barnets hjerteslag kan høres, når graviditeten går ind i en alder af 8 til 10 uger ved hjælp af en føtal doppler-anordning. Hvis OB-GYN ser ud til at høre mere end ét hjerteslag, vil der sandsynligvis blive foretaget en ultralyd for at bekræfte en enkelt eller flergangsgraviditet. Jo tidligere det er kendt, jo bedre er det at sikre gravide kvinders ernæringsmæssige behov.

Det er nogle af tegnene på at blive gravid med tvillinger hos kvinder, der er gravide. Hvis du virkelig forventer det, så prøv at bede om tips fra en læge for at øge dine chancer for at blive gravid med mere end én baby. Alligevel føler kvinder, der får tvillingegraviditeter, generelt mere alvorlige symptomer end singleton-graviditeter.

Læs også: 6 ting du bør vide om tvillingegraviditet

Mødre kan også foretage graviditetstjek på flere kendte sygehuse, der har samarbejdet med . Kun med Hent Ansøgning , alle sundhedsordrer og endda ikke-ansigt-til-ansigt-interaktioner kan foretages. For at få alle bekvemmelighederne ved at få adgang til denne sundhed, skal du straks downloade applikationen nu!

Reference:
Healthline. Hentet 2021. Hvad er de tidligste tegn på at være gravid med tvillinger?
Meget godt Familie. Tilgået 2021. Symptomer, der viser, at du måske venter tvillinger.