Disse er fakkelsymptomer, som gravide kvinder skal kende

, Jakarta – Graviditet er det lykkeligste for de fleste kvinder. Men ud over denne følelse af lykke skal gravide kvinder også være forsigtige med farerne ved TORCH, der lurer. TORCH er en forkortelse af fem typer infektionssygdomme, nemlig Toxoplasma, Andre infektioner (Klamydia, HIV, Hepatitis B og andre), Røde hunde, Cytomegalovirus og Herpes. Disse fem typer infektionssygdomme kan både angribe gravide kvinder og have en negativ indvirkning på fosteret. Derfor forventes gravide kvinder at være opmærksomme på TORCH sygdom ved at vide, hvilke symptomer den forårsager.

Gravide kvinder kan få TORCH-infektion, hvis de kommer i kontakt med virus eller bakterier, der forårsager sygdommen under graviditeten. TORCH-infektion hos gravide kvinder kan bringe fosterets tilstand i fare, bl.a. forårsage, at fosteret oplever defekter såsom abnormiteter i nerver, øjne, hjerneabnormiteter, lunger, ører og andre motoriske funktioner; får babyer til at blive født for tidligt, så de er i risiko for permanente medfødte defekter som astma, cerebral parese og børns hjerneudviklingsproblemer.

Disse fem typer infektionssygdomme forårsager forskellige symptomer. Følgende er årsagerne til og symptomerne på TORCH hos gravide kvinder:

Toxoplasma

Toxoplasma er forårsaget af en parasit kaldet Toxoplasma gondii. Gravide kvinder kan få denne infektion, hvis de spiser forurenet eller dårligt tilberedt kød, uvaskede frugter eller grøntsager og rører ved jord, der er blevet blandet med katteafføring, der indeholder parasitter. Symptomer forårsaget af Toxoplasma er relativt milde, nemlig influenza, træthed i kroppen, feber og utilpashed. Fordi symptomerne ikke er særlig tydelige, kan det endda forårsage ingen symptomer, toxoplasma er svært at opdage. Derfor er det nødvendigt med laboratorieundersøgelser for at få en korrekt diagnose. Læs også: Er gravid? Pas på toxoplasmatrusler

Andre infektioner (HIV)

HIV er en type virus, der angriber det menneskelige immunsystem. Denne virus kan overføres gennem samleje eller brug af nåle. Hvis en gravid kvinde har hiv, er der mulighed for, at hun kan overføre virussen til sit barn gennem moderkagen under fødslen eller gennem modermælken.

I de tidlige stadier vil gravide kvinder, der har denne virus, opleve influenzalignende symptomer, nemlig ondt i halsen, feber, udslæt på kroppen, let træthed, diarré og ledsmerter. Gravide kvinder med hiv har dog stadig mulighed for at føde sunde babyer. Normalt vil lægen anbefale moderen at føde med kejsersnit for at forhindre, at barnet får virussen gennem moderkagen. Læs også: Leveringstyper til gravide kvinder med hiv

Røde hunde

Røde hunde, også kendt som tyske mæslinger, er forårsaget af røde hundevirus. Når den er smittet af gravide kvinder, kan denne virus have en negativ indvirkning på fosteret, nemlig forstyrre fosterudviklingen og endda bringe fosterets liv i fare. Symptomer på røde hunde hos gravide omfatter feber, hududslæt, hoste, ledsmerter og hovedpine.

CMV (Citomegalovirus)

CMV-infektion er forårsaget af Cytomegalo-virussen, som tilhører herpesvirusgruppen. Symptomer forårsaget af CMV-infektion omfatter feber, der går op og ned i tre uger eller mere. Denne sygdom kan også forårsage abort, blindhed, betændelse i leveren, lungebetændelse og endda hjerneskade på fosteret.

Herpes simplex type II

Herpesinfektion, der forårsager læsioner i kønsområdet og dets omgivelser, såsom balder, anus og lår, er forårsaget af herpes simplex virus type II (HSV II). Gravide kvinder, der oplever denne infektion, risikerer at overføre den til fosteret, mens de er i livmoderen eller under fødslen. Symptomer på herpes, der kan opstå, omfatter feber, muskelsmerter, kvalme, træthed, og smertefulde sår eller vabler vises på mundslimhinden eller skeden. Disse sår kan forårsage, at gravide kvinder føler smerte ved vandladning.

Hvis gravide oplever symptomer som influenza, skal du ikke undervurdere det, for hvem ved, det er et symptom på TORCH. Kontakt straks en gynækolog, selv om det er nødvendigt, udfør laboratorieundersøgelser, så TORCH sygdom kan opdages tidligt, så uønskede bivirkninger ikke opstår. Mødre kan også fortælle om graviditetsproblemer oplevet ved at bruge applikationen . Kontakt lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.