Det er de 4 stadier, der opstår under søvn

Jakarta – Når du sover, hviler kroppens organer også, mens kroppen regenererer. Det er derfor, du bør indtage et sundt søvnmønster og mindske det med at blive sent oppe, fordi mangel på søvn gør, at kroppen arbejder ekstra hårdt, så du vil være udmattet dagen efter.

Nogle gange vil du endda drømme, mens du sover. Det viser sig dog, at der er flere stadier, du skal igennem, før du endelig falder i søvn. Når du har lukket øjnene, vil det tage dig et par minutter at falde i søvn. Hvad er disse stadier af søvn? Kom nu, se anmeldelsen til slutningen, OK!

  • Trin 1 NREM

NREM stadium ( Ikke-hurtig øjenbevægelse ) er også kendt som hanesøvn. Dette udtryk er allerede bekendt i dine ører. Kyllingesøvn er et udtryk, der beskriver en søvntilstand, men dit sind, sind og krop er midt imellem slumrende og halvbevidst søvn. I denne fase frigiver hjernen betabølger, hurtige og små bølger.

I fase 1 af NREM kan du stadig nemt blive vækket eller vækket, selvom du sover. Derudover vil muskelaktivitet og øjenbevægelser, når du går ind i denne søvnfase, være langsom.

Når hjernens ydeevne begynder at blive langsommere, frigiver dette vigtige organ også alfabølger. Dette er præget af fremkomsten af ​​en mærkelig fornemmelse, som du føler, som ægte, men du lukker dine øjne. Du vil opleve fornemmelser som at falde til jorden i chok eller føle, at nogen kalder dit navn. Denne fornemmelse kaldes en hallucination hypnagogisk . Det opsigtsvækkende stød, du føler, kaldes et myoklonisk ryk.

  • Trin 2 NREM

Når man går ind i fase 2 af NREM-søvn, bliver vejrtrækningen og pulsen mere regelmæssig, efterfulgt af et fald i kropstemperaturen. På dette stadium er din bevidsthed faldende. Selvom du hører stemmer, forstår du ikke rigtig, hvad der foregår.

Øjenbevægelser stopper, og hjernebølgeudbredelsen sker i denne fase. Kroppen forbereder sig på at sove trygt med tilstedeværelse af spindel søvn. I samarbejde med K-kompleks , disse to aktiviteter beskytter søvnen, mens de undertrykker responsen på eksterne stimuli.

  • Trin 3 NREM

Efter at have gennemgået den anden fase, sover du på dette stadium mere roligt. Hjernen frigiver deltabølger, som gør dig mindre lydhør. På dette stadium er der ingen indikation af muskelbevægelse eller øjenbevægelse. Denne fase er en overgangsfase mellem behagelig søvn og dyb søvn.

Du vil være svær at vågne op på dette tidspunkt. Efter en vellykket opvågning er du stadig nødt til at tilpasse dig de omgivende forhold, ellers er det ikke umuligt at 'samle liv', ubevidste aktiviteter forekommer, såsom sengevædning, vildfarelse, til søvngængeri. På dette stadium reparerer eller regenererer kroppen væv, samtidig med at blodtilførslen til musklerne øges, samt at kroppens immunitet styrkes.

  • REM-stadie

Nu går du ind i den sidste fase eller REM ( Hurtig øjenbevægelse ) aka søvndrømme. I modsætning til trin 2 og 3 er der på dette trin en stigning i aktiviteten på grund af drømmenes opståen, såsom hurtigere vejrtrækning og puls, øjenbevægelser, der har tendens til at være aggressive, rastløshed og øget blodtryk.

Drømme opstår på grund af øget aktivitet i hjernen, men musklerne oplever faktisk en midlertidig lammelse. Data fra American Sleep Foundation angiver, at en person bruger cirka 20 procent af tiden på at sove på dette stadie eller i 70 til 90 minutter.

Hvis det stadig ikke er klart, kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen som allerede er tilgængelig, og du kan Hent på din telefon. Kom nu, brug det at lette anliggender af kroppens sundhed!

Læs også:

  • Tips til at gøre det lettere at sove
  • Hvad er de ideelle timers søvn?
  • Tips til at overvinde mangel på søvn