Kan mennesker med skjoldbruskkirtelkræft helbredes fuldstændigt?

, Jakarta - Navnet på kræft i skjoldbruskkirtlen vakte tumult for et par år siden, da den smukke skuespillerinde, der startede sin skuespillerkarriere som barn, Rachel Amanda, angiveligt kæmpede med denne sygdom. Selvom han blev erklæret helbredt, er etiketten 'kræft' i denne sygdoms navn stadig ofte en plage og udløser spørgsmålet, er det rigtigt, at kræft i skjoldbruskkirtlen kan helbredes fuldstændigt? Hvis ja, hvad er de mulige behandlingsmetoder?

Kræft i skjoldbruskkirtlen er en unormal vækst af celler i skjoldbruskkirtlen, som er en sommerfugleformet kirtel placeret foran på halsen. Skjoldbruskkirtlen er uundværlig i kroppens stofskifte. Det hjælper kroppen med at bruge energi på at holde sig varm og holder hjernen, hjertet, musklerne og andre organer i gang, som de skal.

Læs også: Tag ikke fejl, dette er forskellen mellem struma og kræft i skjoldbruskkirtlen

Hvis skjoldbruskkirtellidelser ikke behandles hurtigt og hensigtsmæssigt, kan de påvirke dagligdagens livskvalitet og have en alvorlig psykologisk påvirkning. Kræft i skjoldbruskkirtlen opstår normalt fra en allerede eksisterende asymptomatisk skjoldbruskkirtelknold.

Denne type kræft er den mest almindelige endokrine malignitet. Kræft i skjoldbruskkirtlen begrænser ofte evnen til at optage jod og begrænser evnen til at producere skjoldbruskkirtelhormon, men nogle gange producerer den nok skjoldbruskkirtelhormon til at forårsage hyperthyroidisme.

Symptomer er ofte ikke realiseret

Mange mennesker med problemer med skjoldbruskkirtlen indser det ikke, fordi symptomerne nogle gange forveksles med mangel på søvn alene. Symptomerne på kræft i skjoldbruskkirtlen minder så meget om de lidelser, der er forårsaget af moderne livsstil, at de ofte overses. Skjoldbruskkirtelfunktionsforstyrrelser er ofte svære at identificere, fordi symptomerne er uspecifikke. Som et resultat er de syge ofte ikke klar over, at der er et problem, og de opsøger ikke en læge.

I de tidlige stadier har mennesker med kræft i skjoldbruskkirtlen ingen særlige klager. Men på en avanceret skala er skjoldbruskkirtelkræft ofte karakteriseret ved udseendet af en klump eller hævelse foran på halsen, lige under adamsæblet og er normalt smertefrit.

Læs også: Genkend 4 typer og kendetegn ved kræft i skjoldbruskkirtlen

Der er ingen klar årsag til, hvorfor nogen kan få kræft i skjoldbruskkirtlen. Der er dog flere ting, der kan øge dine chancer for at udvikle denne type kræft. Arveligt genetisk syndrom er en af ​​dem. Nogle tilstande, herunder kræft, kommer fra DNA, du får fra dine forældre. Derudover er andre årsager jodmangel og strålingseksponering.

Kan det virkelig heles helt?

Kræft i skjoldbruskkirtlen kan normalt behandles, indtil den er fuldstændig helbredt, selvom patienten allerede er på et højere stadie. Behandling, der kan udføres, afhænger af kræfttypen og -stadiet. Kirurgi er den mest udbredte metode til at udelukke kræft i skjoldbruskkirtlen.

Der findes to typer operationer, nemlig thyreoidektomi, hvor hele skjoldbruskkirtlen fjernes eller lobektomi, hvis kun en del af skjoldbruskkirtlen fjernes. En anden metode er Radioaktiv jod ablation (RAI) eller radioaktiv jod-ablation. Skjoldbruskkirtlen og de fleste skjoldbruskkirtelkræftformer absorberer jod.

RAI-metoden tjener til at ødelægge det resterende skjoldbruskkirtelvæv efter thyreoidektomi. Jod kommer ind i skjoldbruskkirtlen, og stråling ødelægger det. Det kan også bruges til at forhindre kræft i at sprede sig til nærliggende lymfeknuder eller til andre dele af kroppen.

Hvis hele skjoldbruskkirtlen er fjernet, kan patienten fortsætte behandlingen med thyreoideahormon-piller. Disse piller hjælper også med at stoppe kræftceller i at vokse og vende tilbage. Lægemidlet vil sænke niveauet af thyreoidea-stimulerende hormon (TSH), et hormon, der fremmer væksten af ​​kræftceller. Stråle- eller røntgenbehandling kan også bruges til at ødelægge kræftceller.

Læs også: Lær 5 sygdomme at kende, der lurer skjoldbruskkirtlen

Det er en lille forklaring om kræft i skjoldbruskkirtlen. Hvis du har brug for mere information om dette eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at diskutere det med din læge på ansøgningen , via funktion Tal med en læge , Ja. Det er nemt, en diskussion med den specialist du ønsker kan ske via Snak eller Stemme/videoopkald . Få også bekvemmeligheden ved at købe medicin ved hjælp af applikationen , når som helst og hvor som helst, vil din medicin blive leveret direkte til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!