Få mere at vide om A-vitamin

Jakarta - Hvis du tror, ​​at vitamin A kun er nyttigt for øjensundhed, er denne antagelse forkert. Fordi A-vitamin er ikke kun begrænset til det. Vitamin A er et fedtopløseligt vitamin.

Ud over at fungere i processen med syn og opretholde øjensundhed, vil A-vitamin også beskytte din krop mod forskellige fremmede mikroorganismer og sygdomsfremkaldende patogener. Dette skyldes, at A-vitamin indeholder antioxidanter, nemlig beta-caroten, som er nyttigt til at afværge frie radikaler.

Læs også: Ikke kun gulerødder, disse 9 fødevarer er gode for øjnene

Kend fordelene ved A-vitamin

Rapporter fra UK National Health Service side, har vitamin A i sig selv mange fordele for kroppen, såsom at hjælpe kroppens naturlige forsvar til at bekæmpe sygdomme og infektioner, der forstyrrer din krops sundhed. Ikke nok med det, A-vitamin er også kendt for at være meget godt til at hjælpe en persons syn med at blive mere optimalt. Ifølge forskning udført af National Eyes Institute kan aldersrelaterede øjensygdomme, såsom makuladegeneration, faktisk reduceres ved at indtage høje niveauer af antioxidanter i A-vitamin med omkring 25 procent.

Ikke kun nyttigt til at opretholde et sundt syn, ifølge Dr. David Greuner, direktør og medstifter af NYC Surgical Associates, kan opfylde behovene for vitamin A i kroppen hjælpe med at opretholde en sund hud og flere andre kropsdele.

Ifølge Live Science-siden kan et korrekt opfyldt vitamin A-behov faktisk hjælpe med dannelsen og vedligeholdelsen af ​​tænder, knogler, blødt væv, hvide blodlegemer og også en persons immunsystem. Der er intet galt i at spørge lægen direkte om de fordele, du føler, når du opfylder dine A-vitaminbehov gennem applikationen .

Dette er kilden til vitamin A

Vitamin A kommer fra to kilder, en animalsk kilde, der inkluderer retinol kaldet retinoider. I mellemtiden kaldes kilder, der kommer fra planter, carotenoider, og disse kilder omfatter beta-caroten. Kroppen omdanner beta-caroten til vitamin A. Nå, disse carotenoider, herunder lycopen, lutein og zeaxanthin, har vigtige biologiske egenskaber, herunder antioxidant- og antioxidantaktivitet. fotobeskyttende.

Nå, for at få det maksimale udbytte af vitamin A hver dag, omfatter de fødevarer, du kan indtage:

  • Gulerod.
  • Fiskeolie.
  • Mælk og dets produkter, herunder smør og mælkemel.
  • Ost og dets præparater.
  • Lever og oksekød.
  • Kyllingekød og æg.
  • Sardiner og flere typer fisk.
  • Røde bønner.
  • Gule kartofler, søde kartofler og røde yams.
  • Grønne grøntsager, såsom spinat, lange bønner, tang, grønkål, kløver, aubergine og så videre.
  • Frugter som æbler, mango og brødfrugt, men findes generelt i gule frugter som bananer og papaya.

Læs også: Hvor vigtigt er A-vitamintilskud for børns øjensundhed?

Behov for A-vitamin

Rapportering fra National Institutes of Health er hver persons vitamin A-behov faktisk forskellige. Denne tilstand er tilpasset den enkelte persons alder og aktiviteter. Det anbefalede indtag af vitamin A for personer over 14 år er mellem 700-900 mikrogram. Mens gravide og ammende kvinder rådes til at opfylde behovene for A-vitamin så meget som 1.200 til 1.300 mikrogram svarende til retinolaktivitet om dagen. Mens spædbørn og børn under 14 år, er behovet for vitamin A lavere end 700 mikrogram.

Læs også: 5 tips til at lave mad uden at ødelægge madens næringsstoffer

Virkninger af overskydende vitamin A

Vitamin A kan også være giftigt, hvis det tages i høje doser. Undgå at tage mere end det anbefalede daglige behov for vitamin A uden først at tale med din læge. Indtagelse af for meget A-vitamin under graviditeten kan også forårsage alvorlige fødselsskader. I stedet for at tage A-vitamintilskud må du derfor hellere få det gennem de fødevarer, der tidligere er nævnt.

Reference:
UK National Health Service. Tilgået i 2019. Vitaminer og mineraler
Live Science. Tilgået i 2019. Vitamin A
Nationale Sundhedsinstitutter. Tilgået i 2019. Vitamin A