8 typer brækkede ben en person kan opleve

, Jakarta - Brud har et andet navn, nemlig fraktur. Denne tilstand kan opstå, når en knogle bliver ramt af noget, der er stærkere end knoglen. Brud kan opleves af personer, der kommer ud for en ulykke, kommer til skade under anstrengende aktiviteter, eller når knoglen bliver ramt af en hård genstand. Frakturer kan også være forårsaget af en sygdom kaldet osteoporose.

Læs også: Dette er et knoglebrud

Lær følgende typer brud at kende

Nedenfor er nogle typer brud, som normalt kan behandles af en ortopædlæge. Nogle af disse typer brud omfatter:

  1. Lukket fraktur, som er en tilstand, hvor knoglen er brækket, men ikke forårsager en flænge i huden og knoglefragmenterne trænger ikke ind i huden, så de har ingen forbindelse med omverdenen.
  2. Et åbent brud er en tilstand, hvor den brækkede knogle er synlig stikker ud gennem huden.
  3. Simpel fraktur, som er en tilstand, hvor knoglen brækkes i to dele.
  4. Skråbrud, som er en tilstand, hvor bruddet opstår i en buet eller skrå knogle.
  5. Knoglebrud grøn pind , som er en tilstand, hvor den ene side af knoglen er brækket, mens den anden knogle er bøjet på grund af for stort tryk. Denne type brud er mere almindelig hos børn.
  6. Stressfraktur, som er en tilstand, når der er en lille revne i knoglen, der opstår, når knoglen udfører den samme bevægelse igen og igen. Denne type brud er mere almindelig hos atleter.
  7. Patologisk fraktur, som er en tilstand, hvor knoglen er beskadiget på grund af en sygdom.
  8. Fuldstændig fraktur, som er en tilstand, hvor den brækkede knogle er opdelt i tre dele, eller endda knust.

Sværhedsgraden af ​​bruddet vil afhænge af bruddets placering og hvilket væv der er omkring det. Hvis du har en alvorlig tilstand og ikke får ordentlig behandling med det samme, er det muligt at få komplikationer, såsom knogleinfektioner og vævsinfektioner.

Læs også: Brækkede knogler, det er tid til at komme tilbage til normalen

Oplever en brækket knogle, her er trinene til at håndtere det

Behandling er nyttig til at genoprette den brækkede knogle til sin oprindelige position og forhindre knoglen i at flytte sig, før den kommer sig. I dette tilfælde vil lægen normalt henvise til behandling, såsom:

  • Ved hjælp af en støbt. Selvfølgelig ser man ofte mennesker med gips på hænder eller fødder. Dette er den mest almindelige behandling. Før du lægger en gips, vil lægen sørge for, at dine knogler er justeret.
  • Brug en speciel bandage. Denne behandling vil normalt blive brugt, hvis brudområdet ikke kan nås af et gips, såsom kravebenet.
  • Knogleoperation. Kirurgi er en sidste udvej, hvis knoglen er blevet knust eller brækket i flere stykker.

Helingsprocessen for personer med brud tager normalt lang tid. Denne proces vil normalt tage uger, ja måneder. Tilbage igen til sværhedsgraden af ​​det oplevede brud. Du skal blot følge instruktionerne fra lægen, hvad du kan eller ikke må.

Læs også: Sådan kan du se forskel på et forstuvet ben eller en brækket knogle

Hvis du har helbredsproblemer og ikke har tid til at gå til lægen, kunne være løsningen! Med denne applikation kan du chatte, endda ansigt til ansigt med din valgte læge via e-mail Snak eller Stemme/videoopkald. Ikke nok med det, du kan også købe den medicin, du har brug for. Uden besværet vil din ordre blive leveret til din destination inden for en time. Kom nu, Hent appen på Google Play eller App Store!