2 Laboratorieundersøgelse for at diagnosticere tyfussygdom

, Jakarta – Tyfus er forårsaget af bakterier Salmonella typhi som kan spredes gennem forurenet mad, drikke eller vand. Når bakterier Salmonella typhi kommer ind i kroppen, vil disse bakterier overleve i tarmkanalen og blodet. Tyfustransmission opstår normalt, når en person indtager mad eller drikke tilberedt af en person, der er udsat for bakterierne.

Læs også: 2 grunde til, at faren for tyfus kan være dødelig

Denne tilstand opstår ofte i lande, hvor det meste af vandforsyningen let er forurenet Salmonella typhi. Tidlige symptomer på tyfus kan omfatte mavesmerter, feber og utilpashed. Efterhånden som sygdommen skrider frem, kan symptomer omfatte:

  • Høj feber

  • Hovedpine

  • Mavesmerter

  • Forstoppelse eller diarré

  • Små røde pletter på maven eller brystet

  • Mistet appetiten

  • Svag og sløv krop

  • smerter

  • Blodig afføring

  • Kuldegysninger

  • Træt nemt

  • Svært at fokusere

  • Forvirring.

Nogle gange kan symptomerne på tyfus overlappe med symptomerne på denguefeber. Det er derfor, læger normalt anbefaler flere tests for at bekræfte diagnosen. Almindelige tests udført for at diagnosticere tyfus, dvs.

1. Widal test

Widal-testen er den hyppigst udførte test til at diagnosticere tyfus. Først vil lægen spørge om sygdommens historie. Derefter, efterfulgt af spørgsmål om renlighed af mad og bolig, samt klager oplevet. Herefter vil lægen udføre en fysisk undersøgelse, såsom at kontrollere kropstemperaturen, se på udseendet af tungens overflade, undersøge hvilken del af maven der er smertefuld og lytte til tarmlyde med et stetoskop.

Ved Widal-undersøgelsen vil patienten tage blod som prøve. Derefter vil blodprøven blive sendt til et laboratorium til analyse. I laboratoriet vil blodprøven blive dryppet med bakterier Salmonella som er blevet dræbt i form af O-antigener (bakterielegemer) og H-antigener (bakteriehaler eller flageller).

Begge antigener er nødvendige, fordi antistofferne til bakterielegemet og bakterieflagellen kan være forskellige. Derefter fortyndes blodprøven tiere eller hundredvis af gange. Hvis antistofferne efter gentagen fortynding stadig viser sig positive, anses individet for at have tyfus.

Læs også: Ofte snacks i vejkanten Kan du få tyfus?

2. Tubex test

Tubex er et testværktøj, der fungerer til at påvise tilstedeværelsen af ​​IgM anti-O9 antistoffer i blodet. Disse antistoffer produceres automatisk af immunsystemet, når kroppen inficeres af bakterier Salmonella typhi . Så hvis Tubex-testen opdager anti-O9 IgM-antistoffer i en blodprøve, indikerer det, at en person er positiv for tyfus.

Tyfus behandling

Fordi årsagen er bakterier, foregår behandlingen med antibiotika. Disse lægemidler dræber de bakterier, der forårsager infektionen. tyfus. Nogle eksempler på antibiotika til behandling af tyfus er ampicillin, chloramphenicol eller cotrimoxazol, fluorquinoloner, cephalosporiner og azithromycin.

Læger vil normalt vælge baseret på de seneste anbefalinger. Ud over at tage antibiotika har nogle mennesker brug for understøttende terapi, såsom væske- eller elektrolytterstatning, som afhænger af infektionens sværhedsgrad.

Komplikationer af tyfus

Mennesker, der ikke modtager behandling for tyfusinfektion, kan opleve symptomer på sygdommen i flere måneder. I sådanne tilfælde kan komplikationer, såsom nyresvigt eller intestinal blødning (alvorlig blødning), forekomme. I mellemtiden kan mennesker med tyfus i alvorlige tilfælde være dødelige, hvis de ikke behandles. Den syge kan også være bærer og sprede sygdommen til andre.

Læs også: Er helet, kan tyfussymptomer komme igen?

Planlægger du at lave en af ​​ovenstående test? Så for at være mere praktisk nu, kan du lave en aftale med det sygehus du vælger via . Nemt er det ikke? Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store eller Google Play!