Sådan ved du, at din hund er syg

, Jakarta - I modsætning til mennesker kan hunde ikke fortælle os, hvornår de oplever noget smertefuldt eller ubehageligt i deres krop. Nå, her er ejerens rolle at se nøje efter, når der er en særhed i hans yndlingsdyrs vaner eller adfærd.

Enhver ændring i et kæledyrs adfærd fra hvad det normalt gør, er en grund til at se en dyrlæge. Disse ændringer kan indikere en klage eller sygdom i kroppen.

Så hvordan ved du, om din hund er syg? Hvad er sygdomstegnene hos hunde, som du skal vide?

Læs også: Miljøallergier kan udløse hårtab hos hunde

1. Opkastning eller diarré

Opkastning eller diarré er et af de mest almindelige symptomer på en syg hund. Hunde kan af og til kaste op, ofte uden alvorlig sygdom. Du skal dog være forsigtig, hvis dette ene kæledyr kaster op flere gange om dagen, og er ledsaget af sløvhed og nedsat appetit.

Se en dyrlæge med det samme, hvis din hund kaster blod op. Denne tilstand kan indikere gastrisk inflammatorisk sygdom forårsaget af forskellige ting. En af dem sluger et fremmedlegeme, der irriterer maven.

2. Nedsat appetit eller aktivitet

Disse to symptomer er måske ikke så tydelige, men hvis de fortsætter, så prøv at se en dyrlæge for at fastslå årsagen. I nogle tilfælde kan hunde, der ikke vil spise eller har nedsat appetit, skyldes forskellige årsager. Startende fra feber, smerter, til stress.

"Reduceret eller manglende appetit, især hvis den varer i mere end 24 timer, er en grund til at tage dit dyr til dyrlægen," siger John Randolph, DVM, American College of Veterinary Internal Medicine diplomat og professor i veterinærmedicin. af medicin ved Cornell University's College of Veterinary Medicine.

Læs også: 4 måder at forhindre din hund i at blive syg efter en gåtur

3. Ændringer i urinen

Symptomer på en syg hund kan også være præget af ændringer i hyppigheden af ​​urin. Hunde, der er syge, vil normalt tisse mere eller mindre ofte.

Overdreven tørst og vandladning kan være et tegn på diabetes. I mellemtiden kan øget vandladning også signalere lever-, nyre- eller binyresygdom.

4. Hoste

Hoste er et af de mest almindelige symptomer på en syg hund. Hoste, der opstår kontinuerligt, er en sundhedsklage, der skal evalueres. Fordi kronisk hoste kan være forbundet med alvorlig sygdom. For eksempel hjertesygdomme eller lungesygdomme.

En af de mest almindelige hundehoste er kennelhosten. kennelhoste ). Generelt vil denne hoste forsvinde i løbet af to uger. Men i nogle tilfælde kan kennelhoste udvikle sig til dødelig lungebetændelse.

Derudover kan en kennelhoste være mere alvorlig for racerene hunde med ansigter, der er 'skubbet ind' ( indskubbede ansigter ) såsom boksere, bulldogs, mops og Boston terriere. Deres usædvanlige hovedanatomi kan skade åndedrætssystemet og forårsage åndedrætsbesvær.

5. Hårtab og kløe

Unaturligt hårtab og kløende hud kan indikere en klage på hundens krop. Denne tilstand kan være et tegn på et flåtangreb, svampeinfektion eller endokrine problemer i kroppen. Hunde med gærinfektioner har normalt en tendens til at klø deres kroppe i det berørte område.

Læs også: Første gang du opdrager en kat, skal du være opmærksom på disse 7 ting

Hvis din hund oplever nogle af ovenstående symptomer, kan du spørge din dyrlæge via appen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?

Reference:
Purina: Dit kæledyr, vores passion. Hentet 2020. Syg hund Symptomer - Kend tegnene
FETCH af Web MD. Tilgået 2020. Kæledyrssymptomer: 6 tegn på sygdom hos din hund eller kat