Genkend de 13 symptomer på lungebetændelse

Jakarta – Fordi angrebet ofte betragtes som normalt, såsom influenza, er faren for lungebetændelse ofte undervurderet. Desuden siger teorien, at denne sygdom oftere angriber gruppen af ​​småbørn og ældre. Som følge heraf tager flere og flere mennesker let på denne sygdom. Faktisk det faktum, at lungebetændelse kan hjemsøge enhver, du ved.

Eksperter forenkler almindeligvis denne sygdom som en lungeinfektion. Synderen er bakterier, der kan variere, men de mest almindelige i Indonesien er Streptococcus pneumoniae.

Nå, det er nemt og svært at genkende symptomerne på lungebetændelse. Det er nemt at sige, fordi effekten på kroppen er let at mærke. For eksempel. Feber, hoste ledsaget af grønt eller rustfarvet slim og åndenød kan være op til 20-30 gange i minuttet. Vanskeligheden er, hvis du er opmærksom, symptomerne ligner influenzaens karakteristika. Så hvad er de andre symptomer på lungebetændelse?

Uens Symptomer

Bliv ikke overrasket, vores land ligger på en 10. plads for dødelighed af lungebetændelse. Baseret på rutinerapporten fra puskesmaerne i 2015 blev der fundet omkring 554.650 tilfælde af lungebetændelse. I mellemtiden var der i 2016 (indtil september) 289.246 sager.

Eksperter siger, at symptomerne på lungebetændelse varierer meget. Dette er påvirket af sværhedsgraden. Ikke kun det, mangfoldigheden af ​​lungebetændelsessymptomer er også påvirket af den type bakterier, der udløser infektionen, alder og patientens helbredstilstand. Alligevel er der i det mindste nogle almindelige symptomer, der normalt forekommer hos mennesker med lungebetændelse, såsom:

  1. Feber.

  2. Tør hoste eller hoste tyk gul eller grøn slim op.

  3. Kvalme eller opkastning.

  4. Diarré.

  5. Svedende og rystende.

  6. Korte og ujævne vejrtrækninger.

  7. Smerter i brystet ved indånding eller hoste.

Derudover er der symptomer eller virkninger af lungebetændelse, som er ret sjældne, men som stadig kan forekomme, f.eks.

8. Hovedpine.

9. Svag og træt.

10. Kvalme og opkastning

11. Hoste med blod.

12. Svag og træt.

13. Hoste ledsaget af blod.

Nogle af ovenstående symptomer kan forekomme hos mennesker, der har lungebetændelse og vil vare omkring 24-48 timer. Dette afhænger dog også af den enkeltes forhold.

Indtil nu er lungebetændelse stadig den højeste dødsårsag hos børn under fem år. Baseret på UNICEF-data var der 5,9 millioner børn under fem år, der døde i 2015.

Symptomer på lungebetændelse hos børn under fem år kan få dem til at opleve hurtig og uregelmæssig åndenød. Hvorimod spædbørn kan opleve opkastning, svaghed, mangel på energi og svært ved at spise og drikke.

Derudover kan følgende symptomer opstå, når lungebetændelse angriber dit lille barn:

  1. Hoste.

  2. Hvæsen eller hvæsen.

  3. Tilstoppet næse.

  4. Brystsmerter.

  5. Rystende.

  6. Nedsat appetit.

  7. Det er svært at hvile.

  8. Bleg og sløv.

  9. Maven gør ondt.

  10. I alvorlige tilfælde kan farven på læberne og neglene blive blålige eller grå.

Hvem er mere sårbar?

Husk, selv om de fleste af disse sygdomme angriber småbørn og ældre, men alle kan få denne sygdom. Nå, de følgende kategorier er modtagelige for denne sygdom.

  • Spædbørn eller børn under to år

  • Ældre over 65 år.

  • Patienter på hospitalet, især dem i ventilatorer.

  • Mennesker med kroniske sygdomme, såsom astma eller kronisk obstruktiv lungesygdom.

  • Aktive og passive rygere.

  • Dem med et lavt immunsystem. For eksempel personer med autoimmune sygdomme eller personer, der er i kemoterapi.

Har du problemer i lungerne eller luftvejene? Du kan bede en sagkyndig læge om at få den rigtige rådgivning og behandling gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Læs også:

  • Dette er forskellen mellem bronkitis og lungebetændelse, som forældre har brug for at kende
  • Stan Lee dør af lungebetændelse, her er 7 ting, du behøver at vide
  • 7 tegn på, at din baby har lungebetændelse